Nyheter Matchdag: Inför GIF Sundsvall - IK Brage 2021-08-02 Matchdag: Inför GIF Sundsvall - IK Brage
2021-08-02   Skrivet av:

Idag, måndag, klockan 19:00 väntar nästa utmaning i Superettan, denna gång mot GIF Sundsvall på bortaplan. Inför matchen delar Leo Pllana bland annat med sig av sina tankar om lagets taktiska förändring och sina nya anfallskollegor.

De grönvitas senaste match slutade i en uddamålsförlust mot Trelleborg. Ett rött kort i den andra halvleken gjorde uppgiften att få med sig poäng övermäktig.

 

– Jag tycker att vi var med i matchen. Vår första halvlek var inte så bra, men när vi kom ut till den andra halvleken så gjorde vi det riktigt bra. Sedan kom det röda kortet, jag tycker ändå att vi höll oss kvar i matchen, vi hade mycket boll och tröttade ut dem, men vi lyckades inte få in bollen i mål, säger Leo Pllana om förlusten.

 

– Nu har vi haft en riktigt bra träningsvecka. Vi har analyserat den förra matchen men nu är det fullt fokus på Sundsvall som gäller.

 

Efter sommaruppehållet har huvudtränare Kleber Saarenpää valt att formera en fembackslinje istället för den sedvanliga uppställningen med fyra försvarare. Pllana känner sig tillfreds med den taktiska förändringen.

 

– Jag tycker att det har varit positivt. Vi alla vet att vi är duktiga spelare och vi har varit väldigt påkopplade för att få till det här formationsbytet. Det känns som att vi börjat bra, det gick väldigt bra mot GAIS borta och jag tycker att det fungerade mot Trelleborg också. Nu ska vi bara fortsätta att tro på det vi gör och jobba för varandra – jag tror att det kommer att bli bra, säger anfallaren innan han förklarar hur lagets spelsätt har förändrats till följd av den nya formationen.

 

– Vi får lite mer stabilitet i defensiven i och med att vi får ytterligare en spelare där, men vi trycker upp mycket mer med våra vingspelare för att fylla på i anfallet. När man spelar med två anfallare blir det också lättare att hitta ett bra samspel, oavsett vem man spelar med. Jag trivs i bägge formationerna, vi kan fortfarande spela med en fyrbackslinje, det är något vi är trygga i, men jag tycker att det här har varit positivt för oss. Nu ska vi bara fortsätta framåt.

 

Pllana är lagets bäste målskytt så här långt in på säsongen med sina fyra fullträffar. Han hoppas kunna bidra med ännu fler mål framöver även om han understryker att det viktigaste är att laget gör mål, inte vem det är som sätter bollen i nät.

 

– Om jag ska vara ärlig så finns det mer att hämta hos mig, definitivt. Jag är aldrig nöjd, jag är alltid hungrig och vill bidra till bra resultat. Det jag vill göra är att hjälpa laget på bästa möjliga sätt. Jag känner att jag varit bra med i matcherna även om det varit en del stolpe ut så här långt. Som sagt så nöjer jag mig inte här, jag vill hjälpa laget med poäng och hårt jobb, säger de grönvitas nummer tio.

 

– Det jag ska göra är att fortsätta att göra mitt jobb för laget och självklart vill jag göra det genom att göra så många mål och assist som möjligt, det är ju det jag är bra på som offensiv spelare och det är vad som krävs av mig. Om jag fortsätter att jobba hårt på träning så kan det förhoppningsvis gå bra på matcherna framöver också.

 

– Det spelar egentligen ingen roll vem som gör målen, det gäller bara att vi är påkopplade i hela laget. Alla de offensiva spelarna vill bidra med poäng, det är det vi lever för. Vi ska försöka att hitta varandra och spela bra men vem det är som gör målen i slutändan är inte så viktigt, det är segrar vi är ute efter.

 

Under sommaren har Pllana fått ny konkurrens om både målgörandet och speltid då Shkodran Maholli och Joakim Persson anslutit till truppen.

 

– Shkodran är en klasspelare. Han har spelat i många bra klubbar, han förstår verkligen fotboll på ett bra sätt. Vi har inte hunnit spela ihop ännu, men jag tror att det kan bli riktigt bra, jag känner honom sedan tidigare och vi har en bra kontakt utanför planen. Jag har en känsla av att vi kan hitta ett bra samarbete på planen också.

 

– Joakim är en spelare som sett jättepigg ut ända sedan han kom hit. Det syns på träning att han är en väldigt talangfull spelare. Av det jag sett på träning så ser det riktigt bra ut, han är en hungrig kille som vill visa vad han kan, han vill konkurrera om platserna. Att han är här är bara positivt för oss. Han är ung, hungrig och han vill någonting, så det känns bra. Konkurrens är något vi behöver för att bli ännu starkare som lag.

 

Dagens motståndare är GIF Sundsvall, ett lag som innehar sjundeplatsen i Superettantabellen.

 

– Det ska bli spännande att spela den här matchen. Vi är revanschsugna efter matchen mot Trelleborg, konstaterar Pllana.

 

– Vi ska fortsätta att lägga ned ett hårt jobb. Vi vet att Sundsvall är ett bra lag, särskilt på hemmaplan. Det är ett riktigt bra lag, men det är upp till oss, så länge vi kan vara kompakta och jobba tillsammans så spelar det ingen roll vilket lag vi möter. Vi är väl medvetna om våra kvaliteter och vilka duktiga spelare vi har i laget. Så länge vi håller ihop, pratar med varandra på planen och har rätt inställning så tror jag att vi kan få med oss ett bra resultat.

 

– Vi måste vara hungriga och påkopplade från start. Precis som vi gjorde mot GAIS så ska vi visa att vi vill vinna matcher, det gäller att jobba hårt eftersom Superettan är en väldigt tuff serie i år där alla kan slå alla. Vi ska jobba för varandra och se till att vi springer mer än dem, vi måste visa att vi vill mer än dem, avslutar Pllana.

 

Fem punkter inför GIF Sundsvall:

 

 • Alexander Zetterström missar måndagens match efter att ha fått syna det röda kortet i förlusten mot Trelleborg.

 

 • GIF Sundsvall kommer till matchen med två förluster i ryggen – bägge med 2-0 mot AFC Eskilstuna och Landskrona.

 

 • Förra säsongens möten lagen emellan slutade med varsin seger. IK Brage vann med 1-0 borta på NP3 Arena medan GIF Sundsvall vann med 2-1 i Borlänge.

 

 • Bäste poänggörare hos måndagens motståndare är Linus Hallenius med sina tre mål och två målgivande passningar på 12 framträdanden.

 

 • Då Leo Pllana har dragit på sig två gula kort under säsongens gång blir han avstängd i en match om han drar på sig ytterligare en varning. Skulle han få ett gult kort på måndag innebär det en avstängning i hemmamatchen mot Jönköping Södra 8:e augusti.

 

Idag kl.19:00 är det avspark på NP3 Arena i Sundsvall. Du kan som vanligt stötta oss hemifrån genom att köpa stödbiljett genom att swisha 50kr till 123 079 81 24 – märk: GIF-IKB – Denna gång har du chansen att vinna Adrian Engdahls signerade matchtröja.

 

Text: Sebastian Routsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.