Nyheter Matchdag - inför med Mattias Liljestrand 2018-07-28 Matchdag - inför med Mattias Liljestrand
2018-07-28   Skrivet av:

IK Brage var ett av seriens mest formstarkaste lag under slutdelen av vårsäsongen med fem segrar på de sex sista omgångarna, varav fyra raka trepoängare.

Brages försvarsspelare Mattias Liljestrand hoppas att laget har bevarat formen över sommaruppehållet.

-Vi avslutade med en positiv trend och har jobbat stenhårt med att förlänga den. Formen är nog god och vi har tränat hårt.

 

Brage avslutade vårsäsongen med bortaseger mot jumbon IFK Värnamo. Då hade man marginalerna med sig mot ett starkt hemmalag som var värda minst en poäng. Mattias räknar med ett ännu tuffare motstånd på lördag.

-Det är helt annat Värnamo än för fyra veckor sedan.

 

I hemmapremiären mot Gefle IF FF den 9 april spelades matchen i snöstorm. Nu kan det bli en extrem motsats om värmeböljan håller i sig över lördag eftermiddag.

 

Vilka förhållande är svårast att spela under?

-Det är när det var snöstorm som mot Gefle. Då är bollen tyngre och den går inte som man vill. Värme har vi ju tränat under många gånger, säger Mattias som dock menar det är jobbigt när temperaturen skjuter i höjden.

-Det gör ju ont i allting när det är så extremt varmt. Man kan få blåsor och brännskador, men visst kommer vi att fixa det.

 

Han menar att man gjort allt för att komma i bästa matchform som möjligt till lördagens drabbning mot Värnamo. Till skillnad från vissa andra lag har man inte minskat träningsdosen den senaste tiden, trots de yttre omständigheterna.

-Vi har kört ännu hårdare och ännu längre istället. Jag tror att vi kommer vara väl förberedda för den här varma tillställningen. Vi har tränat mycket fys för att vi ska orka mer totalt över nittio minuter.

 

I slutet av vårsäsongen missade han några matcher på grund av en vad som spökade.

-Men nu är allt bra och jag hoppas kunna vara med och bidra igen.

 

När höstsäsongen startar under lördagen, är kanske Brages femteplacering en av seriens största överraskningar. Innan säsongen gav grönvitt ett odds på 75,00 som seriesegrare hos Svenska Spel. I dag är oddset nere på tio gånger pengarna vid en eventuell serieseger.

 

Vad tycker du är den största förklaringen till att det har gått så bra hittills?

-Att vi fick ihop och accepterade vårt spelsätt ganska direkt. Alla har vetat vad alla ska göra hela tiden. Vi har jobbat starkt som ett lag där alla har sprungit och kämpat som ett lag. Det kommer man ganska långt med i superettan, säger Mattias som hoppas man kan fortsätta på den inslagna vägen.

-Vi kommer fortsätta ge allt, men han vill samtidigt dämpa eventuellt högt ställda krav en smula och ha fötterna på jorden.

-Man kan inte sätta en så stor press på oss att vi ska vinna alla matcher som återstår. Men vi ska i alla fall göra det man förväntar sig och det är att vi gör vårt bästa och inte faller ur ramen.

 

Av Värnamos sju nyförvärv under sommarfönstret har han ingen större koll, förutom målvakten Joakim Wulff som förra säsongen spelade i Varbergs BoIS och i våras fick rycka in i IK Sirius när laget fick målvaktsproblem.

-De har fått många spelare från utlandet och dem har man ingen aning om hur de är. Det får man analysera under matchens gång och se vilka styrkor och svagheter de har. Men det kommer bli en svår nöt att knäcka. Samtidigt är det svårt för dem att lära känna varandra direkt. Det man vet om Värnamo är deras sätt att spela, menar Mattias.

 

Något som han pekar på kommer bli en av nycklarna att få med sig ett bra resultat, är att vara noggranna i det man gör.

-Det lag som som gör minst misstag, tror jag kommer stå som segrare. Sedan kommer det bli väldigt varmt och tufft. Det gäller att alla är där mentalt.

 

Trots semestertider hoppas Mattias Liljestrand så många som möjligt kommer och stöttar laget under lördagens match.

-Jag vill att alla ska komma ner till Vallen och hjälpa oss. Det är en helt annan grej om det är lite mer folk med hejaramsor och sånt, för det hjälper oss grabbar på planen. Jag önskar alla tar sig ett par timmar och kommer ner och hjälper oss.

 

Matchen startar kl. 16:00 på Domnarvsvallen, passa på att ta del av vårt webb-erbjudande där ni får möjligheten att gå 2 och betala för 1 på matchen (OBS: erbjudandet gäller endast via webben): https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.