Nyheter Matchdag: Inför VSK - IK Brage 2021-05-31 Matchdag: Inför VSK - IK Brage
2021-05-31   Skrivet av:

Efter en efterlängtad seger mot Östers IF är Brage på jakt efter en ny vinst. Idag, måndag, kl. 18.30 väntar en drabbning mot Västerås SK i Superettans 8:e omgång. Huvudtränare Klebér Saarenpää gav tidigare i veckan sin syn på läget i laget och det stundande mötet.

Brage kommer senast från säsongens första trepoängare, när Östers IF besegrades med 2-1. Klebér Saarenpää beskriver segerns som en enorm lättnad och ett styrkebesked.

 

– Det var en otrolig glädje, vilket man såg på spelarna som samlades i en pojklagsring efter slutsignalen. De hoppade och tjoade som om de hade vunnit ett cupguld. Det var en efterlängtad känsla när vi hade gått så länge utan att få någonting tillbaka. Det var väldigt kul att se.

 

– Målskyttet har lossnat. Ser man till tidigare matcher så har vi skapat chanser, men bollen har inte velat hamna i mål. När det går några omgångar så sätter sig det där i bakhuvudet, och äntligen kan vi släppa det surret. Nu gäller det att fortsätta på samma väg.

 

I förra omgången stod nyförvärvet Niklas Söderberg för sin andra start för säsongen, efter en längre skadefrånvaro. Vilket anfallaren krönte med ett matchavgörande mål.

 

– Ser man till Niklas [Söderberg] inledning i klubben så är den ju inte optimal, med tanke på att han har varit skadad och fått en hackig försäsong. Hans start börjar ju egentligen nu, mitt i serien. Det gäller att han kommer i fas och hittar rätt rytm –  det handlar om att ge honom tid att komma in i det hela, samt att han skapar sig tid för att utvecklas, säger Klebér Saarenpää.

 

I dagens match väntar ett defensivt starkt Västerås SK. Klebér Saarenpää vet vad som krävs och tror på en fysiskt krävande match.

 

– Vi har gått igenom vad vi behöver göra för att skapa oss själva bra möjligheter i matchen. Utan att säga för mycket, så har vi en plan för vad vi vill göra. Huvudnyckeln i matchen blir att inte packa ihop motståndarna, för Västerås är otroligt tajta och de har mycket folk på rätt sida av bollen. Det gäller att vi straffar dem när vi kan. Vi kan förvänta oss en ”löpmatch” – vi måste löpa otroligt mycket för att öppna upp Västerås.

 

Huvudtränare Klebér Saarenpää räknar med att behöva laborera om en del i startelvan i nästa match. Flera spelare går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklara inför mötet med Västerås SK.

 

– Skador och avstängningar händer – sådan är fotbollen. När spelare försvinner, så får andra steppa upp och fylla det hålet. Samtidigt måste alla ta sitt ansvar, det krävs en gemensam ansträngning och prestation.

 

– Vi ska absolut fasa in Seth [Hellberg]. Det blir successivt mer och mer speltid, men här i dag klarar han inte att spela en halvlek. Det är så hans fysiska status ser ut. Douglas [Karlberg] befinner sig i en liknande fas.

 

– Viktor Frodig gjorde sina första hela träninarg på väldigt länge under helgen, så vi får se hur han reagerar efter sin hjärnskakning. Leo Pllana har haft lite problem med en låsning i ryggen och har inte tränat fullt under veckan. Oscar [Lundin] har haft problem med en vad, så han går också en kamp mot klockan. Det blir ganska tajt med tid och eventuellt tvingas vi röra om en del i startelvan, men vi vet inte hur det blir förrän uppvärmningen i Västerås.

 

Fem punkter inför matchen:

 

●      Västerås SK kommer senast från en 1-0-vinst mot Trelleborgs FF. Målskytt: Viktor Prodell.

 

●      Västerås SK har hittills samlat ihop 12 poäng och befinner sig på en 7:e plats i Superettantabellen.

 

●      Douglas Karlberg värvades 2020 till Brage från Västerås SK. Sedan flytten till Borlänge har anfallaren spelat 17 matcher i Brage-tröjan, samt stått för 5 mål och 2 assist.

 

●      Bjarni Mark Antonsson Duffield blev utvisad i slutminutrarna i matchen mot Östers IF, och missar därmed matchen mot Västerås SK.

 

●      Det brukar inte bli målsnålt när de två grönvita lagen möts. De senaste tre matcherna lagen emellan har samtliga slutat i 3 gjorda mål.

 

Matchen startar kl.18:30 på Iver Arena och blir den sista matchen innan restriktionerna ändras och 500 personer tillåts på arenorna igen.

 

Som tidigare kan du sötta oss genom att köpa soffbiljett. Detta gör du genom att swisha 50kr per biljett till 123 079 81 24 – märk VSK-IKB.


Förutom att du stöttar Brage så har du chansen att vinna Douglas Karlbergs exklusiva matchtröja i svart (årets 3:e ställ). Du kan även vinna en övernattning på Elite Hotel Brage samt en plats för dig och en vän på Vallen mot AFC på lördag – Ditt stöd är värt mer än allt!

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.