Nyheter Matte Liljestrand inför lördagens match 2021-05-14 Matte Liljestrand inför lördagens match
2021-05-14   Skrivet av:

Säsongen rullar vidare för vårt grönvita gäng. Efter 0-0 mot ett formstarkt Helsingborgs IF väntar nu ett möte med Norrby IF. Matchen spelas på lördag kl. 15.00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Mattias Liljestrand delar med sig av sina tankar inför lördagens kamp.

Det blev delad pott när Brage gästades av ett formstarkt Helsingborgs IF i förra omgången. Insatsen var ett steg i rätt riktning menar Mattias Liljestrand.

 

– Insatsen var ett fall framåt. Jag tycker att vi möter ett väldigt bra Helsingborg. De har väldigt många duktiga spelare och jag tycker att vi håller jämna steg i alla lagdelar.

 

– Helsingborg skapar absolut lite fler farliga målchanser än oss, men överlag tycker jag att vi gör en godkänd insats. Vi i laget kände oss mer positiva efter mötet med Helsingborg än i tidigare matcher – vi lämnade matchen med en bra känsla.

 

Mattias Liljestrand stod för en oerhört fin prestation i mötet med Helsingborg och belönades med utmärkelsen som matchens lirare. Mittbacken själv är nöjd med sin insats och gläds åt att få känna sig skadefri.

 

– För mig är det ganska svårt att riktigt njuta efter en match som man inte har vunnit. Samtidigt är jag såklart nöjd med min prestation. Men först och främst är jag glad över att jag inte hade ont någonstans – det här var första matchen på länge som jag inte kände av några problem. Innan har alltid någon baksida, hälsena eller ljumske bråkat. Det var väldigt skönt att kunna starta en match utan att ha ont – det blev roligare att spela fotboll och det syntes på planen.

 

Brage har fortsatt svårt att göra mål. Mattias Liljestrand menar dock att målchanser har funnits och han är övertygad om att målen kommer att komma.

 

– Det är klart att det stressar oss lite, det vore konstigt om det inte gjorde det. Samtidigt är vi inte jätteoroliga. Vi spelar bra, det är den sista tajmingen och passningen som vi inte har lyckats med. Vi har varit lite slarviga.

 

– Jag tycker att vi kommer fram till flera stora chanser. Vi är där och nosar, och vi gör mycket rätt. Tyvärr har vi inte riktigt fått betalt för det än, men det kommer.

 

På lördag väntar nästa match när Norrby IF gästar Borlänge. Mattias Liljestrand förväntar sig en rejäl kämpainsats från Brages sida och tror på ett bra slutresultat.

 

– Vi måste fortsätta att gnugga vidare. Det finns inget annat – vi måste ut och ta jobbet. Det må låta tråkigt, men det är verkligen så. Sen måste vi börja vinna fler dueller, så att bollen studsar till vår fördel. Till sist ska vi se till att bli skarpare och starkare i boxarna, det är ju trots allt där fotbollsmatcher avgörs.

 

– Efter matchen mot Helsingborg känns det väldigt bra i omklädningsrummet. Vi har något på gång, och vi är nästan där. Alla vill ut och spela nästa match, vilket jag tror är ett bra tecken. Det finns en stor revanschlusta – vi vill visa alla vad vi kan!

 

Kan Brage-supportrarna förvänta sig säsongens första vinst på lördag?

 

– Det tycker jag. Vinsten ska komma, avslutar Mattias Liljestrand.

 

Fem punkter inför Norrby:

 

●      Norrby kommer senast från en 1-0-vinst mot Vasalunds IF. Målskytt: Dijan Vukojevic.

 

●      Boråslaget har hittills skrapat ihop 7 poäng och ligger för närvarande på en 8:e plats i Superettantabellen.

 

●      Senaste Superettanmötet med Norrby slutade i en 4-1-vinst för vårt grönvita gäng. Brages målskyttar var då Robbin Sellin, Leonard Pllana, Douglas Karlberg och Kristian Andersen.

 

●      I Norrby återfinns den före detta Bragespelaren Viktor Bergh som stod för 24 ligaframträdanden i den grönvita tröjan innan flytten till Norrby IF 2020.

 

●      … Bragekopplingarna slutar dock inte där. Den gamla Brageanfallaren och Borlängesonen Lasse Nilsson är numera sportchef i Norrby IF. Något som den före detta målmaskinen har varit sedan 2019.

 

Stötta oss på avstånd – köp soffbiljett: Det verkar som att vi snart får välkomna er supportrar tillbaka in på Vallen igen. Men i dessa tider vet vi att det kan svänga fort…Men vi hoppas! – Dock behöver vi fortsatt ert stöd för att klara oss och det är #värtmeränallt – Om du stöttar oss genom att köpa en soffbiljett är du dessutom med i utlottningen av Bragekaptenen Robbin Sellins signerade matchtröja. Vi fortsätter även att lotta ut en plats för dig och en vän att se Brage live på Vallen, denna gång mot AFC Eskilstuna, lördagen den 5/6, och en natt i dubbelrum på Elite Hotel Brage i Borlänge.

Swisha 50kr per biljett till: 123 079 81 24

Märk betalningen: IKB-Norrby

 

Vinst 1: Se fotboll live på Vallen – Plats för dig och en vän för att se IK Brages hemmamatch mot AFC Eskilstuna, lördagen den 5:e juni kl.13:00, på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Du vinner även en övernattning för två på Elite Hotel Brage i Borlänge.

 

Vinst 2: #7 Robbin Sellins matchtröja, signeras och överlämnas till vinnaren efter säsongen.

 

Du kan se matchen på Pitcher’s i Borlänge  som öppnar kl.13:30. Du får dessutom 15% rabatt på notan före och under match – så passa på att ta en bit mat och träffa andra grönvita för att heja fram Brage – alla 3 poängen ska stanna i Borlänge!

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.