Nyheter 2013-07-09 Mittfältaren Amor Layoni klar Mittfältaren Amor Layoni klar
2013-07-09   Skrivet av:

Amor Layoni, född 1992 och med senaste klubbadress Falu FK, ansluter till IK Brage när transferfönstret öppnar den 15 juli.

 

Mittfältaren Amor Lyoni har de senaste säsongerna representerat Falu FK i division 2 och 3. Under förra säsongen noterades han för 11 mål (div 2) och har i år hittills gjort 9 mål (div 3).

– Vi har ju haft möjligheten att studera Amor i både vår egen och i Falu FKs miljö under våren vilket gett oss en bred totalbild av honom, säger Brages sportchef Michael Kallbäck. Han kommer säkerligen att bli en otäck överraskning för många försvarsspelare hos våra motståndarlag framöver.

 

Amor Layoni är en vänstermittfältare men kan med fördel spela på en rad offensiva mittfältspositioner. Han har en bra teknik och fint driv med bollen. Han har tränat kontinuerligt med IKB under våren samt spelat matcher i Folksam U21 då det inte krockat med spel i Falu FK. Han kommer inledningsvis att spela med tröja nr 8, fram till dess att Daniel Björkman är tillbaka i laget.

– Det känns skönt att äntligen fått klart med Amor, vi har jobbat med en övergång under en längre tid, fortsätter Kallbäck. Han är en ung och spännande spelare som med största sannolikhet kommer att få möjlighet att kliva in i hetluften relativt omgående.

 

IK Brage vill också passa på att tacka Falu FK för deras agerande i den här processen.

– Det är oerhört viktigt att ha en god dialog med klubbarna runt omkring, säger Kallbäck. Falu FK har, precis som vi, jobbat för att hitta en bra lösning som gynnar alla parter men framför allt Amor. Det uppskattar vi verkligen. Den här övergången är ett litet steg i en regional kraftsamling för elitfotbollen i Dalarna.

 

IK Brage välkomnar Amor Layoni till klubben!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.