Nyheter Motståndarkollen - läget i IK Frej inför matchen 2018-05-23 Motståndarkollen - läget i IK Frej inför matchen
2018-05-23   Skrivet av:

Bortamöte på Vikingavallen mot tabelljumbon IK Frej står på menyn för IK Brage i superettans nionde omgång  ikväll (onsdag). Täbylaget inledde säsongen med att spela 2-2 hemma mot Norrby IF, sedan följde sex raka förlustmatcher, innan säsongens första seger kom i lördags hemma mot Landskrona BoIS.

-Jag tycker att vi spelat betydligt bättre än poängen vi har fått, säger Frejtränaren Roberth Björknesjö.

 

Förutom förlust med 1-5 hemma mot Helsingborgs IF, har Frej varit med målmässigt i de övriga matcherna och bland annat noterats för tre uddamålsförluster.

-I de matcher vi varit bra har vi slarvat bort det. Sedan har vi också haft lite marginaler mot oss.

 

Men att laget verkar vara på gång har märkts tydligt i de två senaste matcherna. I näst senaste omgången borta mot Jönköpings Södra, fick ett krigande Frej ge sig först efter att hemmalagets Árni Vilhjálmason gjort 1-0 på stopptid. I senaste omgången kom den efterlängtande segern, efter 2-1 hemma på Vikingavallen mot Landskrona BoIS. Trots att hemmalaget sattes under viss press i andra halvleken kunde man hålla ihop spelet.

-Jag tycker att vi fick en skjuts mot Jönköping. Vi gjorde det bra långa stunder både mot dem och Landskrona. Men när man förlorat så är det naturligt att man är lite skakig.

 

Mot Landskrona kopplade Frej grepp om matchen efter Joakim Runnemo gjort både 1-0 och 2-0 innan 25 minuter var spelade av matchen. Trots en viss press från gästerna i slutet kunde Frej hålla emot.

 

Vad var det ni gjorde bra i matchen mot BoIS?

-Första halvleken är jättebra och då ska vi avgöra matchen. Vi hade många lägen och kommer till mycket avslut. Vi följer vår gameplan på ett fint sätt.

 

I andra halvleken lyckades Landskronas Monday James reducera till 2-1 efter hörna, med dryga halvtimmen kvar av matchen, och ge tillställningen nytt liv.

-Vi gör det bra fram till de reducerar. Sedan vet vi att vi har tappat ledningar tidigare och gett bort en del matcher. Såklart det sätter sig i huvudet. Vi tar dumma beslut i stället för smarta, där vi i vanliga fall bara rullar på. Men vi lyckades knyta ihop säcken.

 

Trots den blytunga våren med sex raka förluster tycker Björknesjö stämningen har varit bra i truppen.

-Det är också därför det har gått bättre på slutet. Vi har väl den lägsta budgeten i superettan, men jag tycker att vi ändå har fått ihop ett bra lag. Vi har bland annat femton nya spelare och det tar lite tid att få ihop det.

-Det finns saker att fila på. Synkronisering och timing tillsammans, och vilka elva som ska starta.

 

Sedan sin tid som tränare i IF Brommapojkarna vet han vad som krävs för att ta sig ur formsvackor.

-Med BP i allsvenskan hade jag sju raka torsk. Det viktigaste var att tåla att ta snytingar och ändå hålla ihop det. Det är samma sak här i Frej.

 

Efter mötet mot Landskrona BoIS väntar andra raka mötet mot en nykomling hemma på Vikingavallen.

-Men det är inte något speciellt att möta två nykomlingar. Alla lagen är bra i serien och det är jämna matcher varenda gång.

-Det gäller få en matchbild som man hellre vill ha, kontra motståndarna. Det är små marginaler. Det är hårt jobb som gäller.

 

På försäsongen möttes lagen på Vikingavallen och då vann Brage med klara 3-0.

-Men den matchen sitter absolut inte kvar i skallarna. Vi var bättre i första, sedan blev det en del byten i andra, och det rann iväg i slutet. Nu blir det en ny match och det ska bli roligt. Men Brage är ett bra lag.

 

Björknesjö tror på en matchbild som publiken kommer att gilla.

-Det är två lag som vill spela fotboll. Sedan får vi se vilket lag som får matchbilden dit de vill. Det är lite klurigt. Det är två lag och det finns alltid en motståndare.

 

Segern senast mot BoIS tror ”Robban” ska vara en vitamininjektion.

-Jag känner att vi har bra energi i gruppen. Vi gjorde ett bra resultat sist. Vi ser fram emot matchen.

 

Inför säsongen förstärkte Frej truppen med flera namnkunniga spelare som anfallarna Luca Gerbino Polo (IF Brommapojkarna) och Andreas Bellander (BKV Norrtelje), samt Djurgårdarna Amadou Jawo (fw) och Marcus Hansson (mf).

 

Just innermittfältaren Hansson är den spelare som imponerat mest hittills.

-Det är en gedigen spelare. Han är klok och tar rätt beslut hela tiden. Dessutom jobbar han oerhört hårt.

 

Roberth Björknesjö ser fram mot matchen och känner ett riktigt ”go” i laget efter segern senast.

-Det är alltid bra att vinna. Det känns skönt att vi kommer från en vinst och det är en stor skillnad i omklädningsrummet. Det är stor glädje och man njuter hela helgen. Segern gav oss helt ny energi och livsgnista igen.

 

Förutom varningsavstängde anfallaren Nsima Peter har IK Frej Täby hela truppen tillgänglig. Matchen startar 19:00 på Vikingavallen.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.