Nyheter Nicolas Gianini Dantas klar för grönvitt 2021-06-10 Nicolas Gianini Dantas klar för grönvitt
2021-06-10   Skrivet av:

Vi välkomnar Nicolas Gianini Dantas till IK Brage!

Den 23-årige brasilianske mittbacken kommer närmast från São Bernardo FC och ansluter till IK Brage på ett kontrakt som sträcker sig över 2023.

 

-Redan från de första samtalen jag hade med mina rådgivare om Brage så såg jag det som en stor möjlighet för mig att tillhöra en sån historisk klubb och förutsättningarna som finns här för att utveckla mig själv och växa som spelare. Så det var ett enkelt val för mig och jag har en väldigt bra känsla över min framtid här.

 

Nicolas landade i Sverige under tisdagseftermiddagen och har redan hunnit med två träningspass med grönvitt, och känner sig redan som en del av laget och Borlänge.

 

-Direkt när jag kom hit så har det känts som hemma, då känslan är att jag är omgiven av fantastiska människor som vill uppnå stora saker tillsammans och jobbar hårt för att ta tillbaka klubben där den hör hemma, till högstaligan. Jag gillar staden, då den känns som en klassisk Scandinavisk stad, jag tycker det är vackert här.

 

23-åringen har varit en sejour i Skandinavien tidigare, då han under säsongen 2019/2020 tillhörde danska Vejle BK, som numera hör hemma i Superligan.

-Min tid i Vejle gav mig mer självförtroende där jag såg att jag kan gå längre i min karriär och att jag har en chans att spela i Europa. Även om det var en kortare period, då jag fick lov att lämna klubben när ligan stängdes på grund av Corona, var det en väldigt bra lärdom för mig och jag växte mycket på det personliga planet.

 

Vem är då Nicolas Gianini Dantas?

-Jag växte upp i en stad som heter São Bernardo do Campo. Jag har alltid velat bli en professionell fotbollsspelare och jag började spela fotboll när jag var ett litet barn. När jag var 17 år signerade jag mitt första proffskontrakt och senare gjorde jag min professionella debut som 19-åring i en klubb som heter Vila Nova. Efter det återvände jag till min första klubb São Bernardo FC. Där fick jag sedan chansen att spela för Vejle BK under 2019 via lån.

 

”Nico” blir, om allt pappersarbete faller på plats, spelklar när transferfönstret öppnar i mitten på juli. Vilket gör att han har gott om tid att acklimatisera sig innan han är redo för spel.

 

Vad kan då Bragesupportrarna förvänta sig av nyförvärvet?

-Jag bedömer mig själv vara en snabb försvarsspelare som gillar att ”spela med bollen”, men självklart har jag styrkor defensivt. Jag har ett bra skott vilket gör att jag gillar att ta frisparkar (jag gjorde mitt första mål för Vejle på frispark). Så jag hoppas att jag kan använda mina styrkor i Brage, för att hjälpa laget att bli ännu starkare och att vi kan uppnå våra målsättningar för säsongen och framtiden.

 

Brages sportchef, Ola Lundin, säger såhär om nyförvärvet:

– Rekryteringen av Nicolas är en del i våra förberedelser inför höstsäsongen men också en rekrytering som ska stärka oss över tid. I nuläget har vi bara två renodlade mittbackar och med ”Nico” blir vi betydligt mer flexibla.

 

Vi fick via vårt kontaktnät i Danmark ett tips om Nico som var i Vejle på lån fram till pandemin, så Robin (scoutingansvarig) började studera honom ordentligt. Vi gillade mycket av vad vi såg, så efter en hel del research så bestämde vi oss för att försöka värva honom och nu är han här. Nico är en såväl fysisk som spelande mittback med ett starkt driv. Han har skrivit ett kontrakt med IK Brage över 2023, förklarar sportchefen.

 

Vi hälsar Nicolas varmt välkommen till IK Brage, Borlänge, Dalarna och Sverige.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.