Nyheter Nya tränare i Brage 2013-10-30 Nya tränare i Brage
2013-10-30   Skrivet av:

Idag presenterades de nya tränare för IK Brage 2014 och de kommande tre åren. Det är två kända ansikten som ska leda det nya Brage, Bosse Wålemark & Gerhard ”Gurra” Andersson.

 

Både Bosse och Gurra lämnade Brage efter förra säsongen, den ena avsluta en framgångsrik målvaktskarriär och den andra efter viss turbulens. Nu är båda tillbaka i grönvit.

 

– Vi har vänt och vridit på historien i vintras. Vi hade tagit in Bosse & Örjan som ett team, men det skar sig, och vi valde att avsluta med båda. Nu blickar vi framåt och Bosse har fått väldigt positiva omdömen när vi pratat med spelartruppen, säger ordförande Per Amund Ruth.

 

– ”Gurra” är en av de största ikonerna i Brages historia och har nu provat på tränaryrket ett år i Korsnäs. Han vill fortsätta utveckla sig och passar perfekt in i vårt långsiktiga tänk, avslutar en nöjd ordförande.

 

Båda tränarna ser fram mot att leda laget nästa säsong och redan på måndag får vi se dem på plats och leda laget.

– Det känns rätt att komma tillbaka till Brage. Jag känner ett starkt stöd från många spelare och ledare. Det finns också stor potential i föreningen som gör att vi kan se med tillförsikt på framtiden, säger Bosse Wålemark. Bosse har till sin hjälp att leda laget nästa år en legend i Brage, Gurra Andersson.

– Jag känner en enorm entusiasm när jag går i den här nya rollen. När jag går in för något så gör jag det fullt ut, säger Gurra.

 

Mycket jobb väntar de närmaste månaderna innan träningarna på allvar startar i januari. Efter nästa veckas träning väntar ledighet innan det blir två veckor i december i BSM-hallen under ledning av Gurra. Sedan väntar julledighet innan marschen börjar.

 

– Jag och Bosse ska sätta oss ner nu så att vi kan ha en stark trupp när vi startar i januari, säger Gurra. En förändring  mot i år är att det kommer vara en sportgrupp tillsammans med tränarna som kommer ansvara för rekryteringen. I sportgruppen kommer det finnas 3-5 personer med olika kompetens, utöver fotboll, som gör att gruppen kommer bli oerhört stark. Inom kort kommer även namnen i sportgruppen presenteras.

 

– Med den här organisationen så kommer vi i styrelsen ge budgetramarna och det blir sedan upp till sportgruppen att driva det sportsliga, summerar Per-Amund.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.