Nyheter Oavgjort i Bruksderbyt 2020-10-10 Oavgjort i Bruksderbyt
2020-10-10   Skrivet av:

IK Brage svarade för en stark insats när man spelade 0-0 mot serieledande Degerfors IF.

Även om DIF hade ett bollövertag matchen igenom, så saknade inte hemmalaget målchanser, framförallt i första halvlek.

-Idag är jag stolt över grabbarna och vi gör det bra taktiskt, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää, efter slutsignalen.

 

Brage kom med en förändring från senast mot Örgryte, då Lukas Hiltunen tog hand om en ytterbacksplats när Moses Makasi ersatte Seth Kanteh Hellberg centralt på mitten.

 

Efter en stark Degerforsinledning första fem minuterna, skapade Brage två vassa chanser innan tio minuter hade spelats. Båda gångerna var det Douglas Karlberg som var inblandad. Först täcktes avslutet av Daniel Janevski, och andra gången, efter ett mönsteranfall, fick IKB:s #9 ingen träff efter Bantu Mzwakali stått för inspelet.

 

Brage låg kompakta på egen planhalva och Degerfors hade svårt att dyrka upp hemmalagets försvarsspel, som fungerade till hundra procent. Det var främst vid fasta situationer som Degerfors hotade. Samtidigt var hemmalaget vassa i sina omställningar. Bland annat var Bantu Mzwakali efter en DIF-hörna nära att springa sig fri, men Sebastian Olsson kunde bryta som sista man.

 

Bragemittfältaren Oscar Lundin tyckte att matchbilden blev ganska väntad, med ett hemmalag som fick satsa på snabba omställningar.

-Degerfors är bra med bollen. Vi låter deras backlinje hålla bollen, medans vi är kompakta. Hela gänget ställer upp för varandra och håller tätt, och vi fick några ”nästanlägen”. Vi fick inte till det sista, men jag hoppas det kommer i nästa match istället, säger Lundin.

 

Degerfors, som är seriens målgladaste lag, kom inte till alltför många klara målchanser i det öppna spelet, förutom i den 31:a matchminuten när Johan Bertilsson i fritt läge avslutade utanför. Det var grönvitt som kanske var närmast ett ledningsmål.

 

Bästa möjligheten fick Douglas Karlberg som sprang sig fri efter att fått bollen från Pontus Hindrikes, men avslutade högt över.

-Det var ett bra läge. Jag fick en slumpboll, men fick en lätt knuff i ryggen vid skott tillfället, men jag skulle ha gjort det bättre. Jag tycker annars det funkar bra i samspelet med forwards, och jag har fått en bra start här i Brage, säger Karlberg.

 

”Dogge” jobbade som vanligt hårt längst fram och vann tillbaka bollen flera gånger.

 

Tycker du att ni ska vara nöjda med en poäng mot serieledarna?

-Ja, absolut. Jag tycker vi gör en väl genomförd match, säger Brageanfallaren.

 

En bra halvlek av Brage mot seriesuveränen Degerfors, där det bara var ett mål som saknades.

 

Degerfors startade den andra halvleken bäst där Gustav Granath hade två chanser, och Johan Bertilsson ett avslut strax utanför. Där borde nog Degerfors gjort mål. Matchbilden fortsatte att vara densamma, med Brage som mest fick försvara sig, och satsa på kontringar.

 

Degerfors försökte komma till snabbare avslut än i första halvlek. Hemmalaget sjönk allt längre ner i positionerna, och när man gick till anfall saknades kraften att få till spetsen i avsluten.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää ansåg att lagets prestation var på topp och framförallt ville han lyfta fram ett par spelare:

-”Leo” (Pllana) och Douglas (Karlberg) gör det bra som tar bort Degerfors centrala mittfältare. Vi kommer till några ”om och men” lägen i första halvlek, men idag mäter vi inte oss med den tekniska nivån. Jag är glad att vi orkade hålla i försvaret, och idag fick vi lägga krut på försvaret, och orkade inte i andra halvlek när vi skulle gå till anfall. Men jag är nöjd med prestationen.

 

Sista tio minuterna tilltog bortalagets press, men Brage kunde hålla nollan, och bärga en poäng. En av många som fick slita hårt, var som sagt Douglas Karlberg.

-Det var fysiskt krävande. Det blir så när man får springa mycket och försvara sig, och sedan omställningar på det, säger ”Dogge”, som ser an nästa match borta mot Halmstad BK, med tillförsikt.

-Jag har en jättebra känsla. Vi är solida bakåt, de kommer till några chanser, men vi är inte alltför stressade och det vi gör, gör vi jättebra. Det vi ska göra bättre är att förbättra offensiven. Det kommer förhoppningsvis framöver för oss.

 

I 87:e minuten fällde Alexander Zetterström Johan Bertilsson i straffområdet, men utan att domaren Johan Krantz pekade på straffpunkten. 

 

Det oavgjorda resultatet betyder att Brage har nio poäng upp till Jönköping på tredjeplats.

-Vi tar en match i taget, och vill göra bra prestationer som leder till poäng, säger Alexander Zetterström.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Degerfors IF 0-0

Varningar: Brage: Oscar Lundin

Domare: Johan Krantz

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Lukas Hiltunen, Alexander Zetterström, Alexander Ekblad, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin, Moses Makasi, Oscar Lundin, Bantu Mzwakali (André Kamp, 78)-Douglas Karlberg, Leonard Pllana (Noa Wiliams, 89). Ersättare: Peter Rosendal, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia Ambrosiani, Seth Kanteh Hellberg, Pontus Jonsson.

 

Degerfors (3-4-3): Ismael Diawara-Sebastian Olsson, Oliver Ekroth, Daniel Janevski-Axel Lindahl (Marcus Astvald, 84), Christos Gravius, Adam Carlén, Gustav Granath-Victor Edvardsen, Villiam Dahlström (Ferhad Ayaz, 68), Johan Bertilsson. Ersättare: Jeffrey Gal, Linus Olsson, Erik Grandelius, José Segura Bonilla.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.