Nyheter 2020-02-29 Oavgjort mot ÖSK Oavgjort mot ÖSK
2020-02-29   Skrivet av:

I svenska cupens andra gruppspelsomgång ställdes IK Brage, ånyo mot ett allsvenskt motstånd, i form av Örebro SK på Behrn Arena. Matchen som bjöd på sex mål och slutade 3-3 (1-2).

Resultatet innebär att Brages chans till gruppseger är borta, medans Örebro, Elfsborg och Oskarshamn gör upp om vilket lag som tar sig vidare till kvartsfinal.

-Det var en jämn match överlag. Vi gör det bra långa stunder, men det är helt klart att vår prestation inte är där över 90 minuter. Tre poäng idag och vi hade haft det i egna händer, säger Robbin Sellin, efter matchen.

 

Brage, som hade ledningen med både 1-0 och 2-1, fick se Örebro SK vända i andra halvlek till ledning 3-2. Men på tilläggstid kunde Leonard Plana kvittera till 3-3, vilket betydde första poängen i cupen.

 

Brage, som förra helgen förlorade mot Elfsborg, visade i matchen mot Örebro ett spel som var flera klasser bättre. Framförallt i första halvlek kunde man hålla i bollen och föra spelet, mot ett Örebro som hade svårt att komma till tals mot ett bra spelande Brage. Robbin Sellin tycker att man fick spelet att stämma enligt den taktik man hade lag upp före matchen.

-Det gick som vi ville. Vi hade pratat innan om hur vi ville straffa dem, och det lyckades i stora delar av första, och jag tycker att vi leder välförtjänt, menar Brages kapten.

 

Bortalaget fick också bästa tänkbara start när Seth Kanteh Hellberg,, efter kvartens spel, gav IKB ledningen med 0-1 efter Christian Kouakous framspelning.

 

Örebro, som vann i cupens första omgång mot Oskarshamn AIK med 4-1, hade svårt att skapa chanser mot ett Brage som försvarade sig på ett bra sätt. Därför kom kvitteringen till 1-1 efter dryga halvtimmens spel överraskande när Simon Amin, framspelad snett inåt bakåt av Daniel Björnqvist, placerade bollen tätt invid Adrian Engdahls vänstra stolpe.

 

Bara fem minuter senare kunde Brage ta ledningen på nytt, när Christian Kouakou avlossade ett skott mellan Örebromålvakten Oskar Janssons händer, till 1-2. Framspelningen stod Kristian Andersen för.

 

Brage som visade upp ett större självförtroende än mot Elfsborg, lyckades ofta hålla bollen inom laget, och man spelade ofta bollen genom mittfältet, blandat med snabba omställningar.

-Vi kändes lite lugnare och tryggare idag. Tyvärr kommer vi in en taskig period i andra, där vi tappar det vi hade i första, menar Sellin.

 

Örebro kom ut som ett annat lag efter paus. Genom ett högre bolltempo, tog man över spelet, och Brage fick mindre tid med bollen.

-Vi kommer inte upp i nivå, och tillåter dem höja tempot. Men det kändes mer som det var vi som kom in i en dålig period, än att de var bra, fortsätter Robbin Sellin.

 

Adrian Engdahl kunde inte göra mycket när Robin Book, med en halvvolley kvitterade till 2-2 i matchminut 64. Den tidigare Varberg BoIS spelaren såg också ut att sänka Brage, när han tryckte 3-2 utom räckhåll för Engdahl i ena burgavlen, med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

 

Men Brage visade karaktär och kunde välförtjänt kvittera till 3-3 med mindre än en minut kvar av tilläggstiden, när Leonard Pllana efter Christian Kouakous avslut i ribban var först på returen och satte bollen i nät.

-Det är kul att vi kan göra 3-3 och ta en poäng. Men jag känner lite f-n att vi inte kommer upp i nivå i andra. Det känns som vi kunnat stängt matchen tidigare, säger Brages lagkapten.

 

Vad tror du det berodde på att ni inte spelar lika bra i andra halvlek, som i den första?

-Det kändes som vi kanske blev lite chockade. De fick inte tag på oss i första och ändrar om lite i andra, och vi läser av det för dåligt helt enkelt hur de ändrar sitt spel, och lyckas inte komma ur deras press som vi gjorde i första.

 

Glädjande var att både Anton Lundin och Mattias Liljestrand båda fick säsongsdebutera. Dessutom såg deras inhopp bra ut och Liljestrand var inblandad i Pllanas kvittering.

-Det var jätteroligt att se. De kommer att bli en tillgång under säsongen. Det är kul att se att alla är igång och spelar. Det känns jättebra för vår del, säger Robbin Sellin, som från sin backposition även syntes långt fram i banan.

-Jag börjar hitta det mer och mer. Det är fortfarande nya saker som sätts på prov. Men jag kommer att vara väl förberedd när serien drar igång.

 

 

Inför sista omgången av svenska cupen återfinns IKB fyra i sin grupp med en poäng. Örebro toppar gruppen med fyra poäng, en före Elfsborg och Oskarshamns AIK, där de senare stod för en knall när man hemmabesegrade Elfsborg med 2-1.

 

Brages avslutande match mot IFK Oskarshamn, spelas nästa söndag, 8:e mars, på Kvarnsvedens IP, med start kl 16:30.

-Det blir en tuff match. De vann mot Elfsborg. De är ett bra lag, det känns som de är ett bra lag, och kan stå upp mot bra motstånd. Det gäller att vi är på tårna, avslutar Robbin Sellin.

 

Tävlingssäsongen kommer alltså till Borlänge på söndag. Biljetter till matchen köper ni som vanligt enklast via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Per Lindgren


Lämna kommentarer

Örebro SK vs. IK Brage

Örebro SK-IK Brage 3-3 (1-2)

Målen: 0-1 (15) Seth Kanteh Hellberg, 1-1 (34) Simon Amin, 1-2 (39) Christian Kouakou, 2-2, 3-2 (64, 82) Robin Book, 3-3 (92+2) Leonard Pllana

Varningar: Örebro: Nordin Gerzic, Erik Björndahl, Dennis Collander, Robin Book. Brage: Alexander Zetterström

Domare: Victor Wolf.

Publik: 986 (Behrn Arena).

Brages lag (4-4-2): Adrian Engdahl-Robbin Sellin, Alexander Zetterström, Alexander Ekblad, Pontus Hindrikes-Nikita Kashaev(Anton Lundin, 68), Bjarni Mark Antonsson Duffield, Seth Kanteh Hellberg (Oscar Lundin, 59), Leonard Pllana-Christian Kouakou, Kristian Andersen (Mattias Liljestrand, 84).

Ersättare: Peter Rosendal, André Kamp, Lukas Hiltunen, Bantu Mzwakalisociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.