Nyheter 2018-05-19 Oavgjort på Stora Valla Oavgjort på Stora Valla
2018-05-19   Skrivet av:

I en jämn och spännande match delade Degerfors IF och IK Brage på poängen. Matchen på Stora Valla slutade 2-2 (1-0).

 

I den första halvleken var det Degerfors som var det bättre laget och ledningen med 1-0 efter första 45 minuterna var rättvist. I den andra halvleken kunde Brage kvittera till 1-1 genom Benjamin Hjertstrand. Degerfors kunde sedan ta ledningen med 2-1 efter en till synes billig straff, när Sargon Abraham gjorde sitt andra mål. Brage skulle dock få sista ordet när Marcus Astvald med fem minuter kvar nickade in 2-2. Sedan hade Brage bollen på mållinjen för att avgöra på stopptid, men fick nöja sig med en poäng.

Ett resultat Brage tränaren Klebér Saarenpää sammanfattade med blandade känslor. -Det verkar som vi ska kryssa oss igenom den här serien. Det var en jämn match, och jag tycker vi kan förvänta oss mer av oss, säger Klebér och syftade på den första halvleken.

Brage kom till spel med två förändringar i startelvan sedan senast mot Falkenberg. Fd Degerfors spelarna Erik Nilsson och Marcus Astvald fick förtroende från start.
För Erik Nilssons del, var det första gången i år, det blev en plats i startelvan.
-Det gick helt OK, även om det tog ett tag komma in i det. Jag slog en del felpass, men det blev sedan bättre och bättre. Jag tycker matchen blev som väntat. Vi visste det skulle bli en tuff bortamatch. De är duktiga hemma på naturgräset, och tunga att möta. Jag tycker vi visade moral som kommer igen två gånger. Med tanke på hur det blev, så är det okay med oavgjort även om vi lika gärna kunde ha vunnit.

 

 

Brage började matchen med ett bollinnehav första fem minuterna. Efter fyra minuter skapade Simon Alexandersson en bra chans i straffområdet, även om avslutet parerades av hemmamålvakten Daria Miskic, till en hörna.
Degerfors som kom till matchen med en 3-1 seger mot Norrby i senaste omgången, började efterhand få ordning på sitt spel. Laget skapade ett par hörnor, och i den 10:e minuten var det Peter Rosendal som hindrade ett hemmamål, när han täckte ett närskott från Kevin Wright.

 

 

Brage med Simon Alexandersson och Marcus Astvald i kedjan, arbetade hårt men fick inte så många bollar att jobba med. Maihlali Mayaembla som haft känning av baksida låt tvingades tyvärr kliva efter 26 minuter och ersattes av Anton Lundin. Också hemmalagets Kevin Wright fick kliva av skadad ett par minuter senare.
Brage hade under första halvtimmen, svårt att med fart ta sig igenom ett stabilt Degerfors försvar.
-Vi kommer inte upp i nivå i första, och slarvade mycket, säger Klebér Saarenpää.

 

 

Efter en halvtimme blixtrade den annars så långt, sömniga tillställningen till, när lagen hade varsin kvalificerad målchans inom en minut. Först när Brage hade ett samspel mellan Erik Nilsson, Simon Alexandersson och Anton Lundin inblandande, men skottet från den sistnämnde blockerades av Oliver Ekroth. Sedan var det hemmalagets Viktor Götesson som hade ett friläge, som Peter Rosendal räddade förtjänstfullt.

Degerfors var det lag som skapade flest målchanser i första halvleken. Brage saknade precisionen i passningsspelet den sista tredjedelen.
Med bara tre minuter kvar av första halvleken, kunde Degerfors ta ledningen med 1-0. Sargon Abraham tog sig fram från den högra hörnflaggan, och balanserade bollen på kortlinjen, och placerade in bollen bakom Peter Rosendal. Sett till spel och chanser var målet rättvist. Brage kunde utjämnat på tilläggstid, när Simon Stenberg hittade med ett inlägg till Simon Alexandersson som nickade i ribban, och som på returen fick en chans till men då stod Darko Miskic rätt och kunde fånga bollen i famnen. Då var känslan att det var en sådan match där Brage inte skulle ha marginalerna med sig

 

 

Degerforstränaren Stefan Jacobsson, tyckte man gjorde en hyfsad första halvlek.
-Vi gör det relativt bra, och 1-0 motsvarar hur det såg ut. Båda lagen bjuder på misstag.

 

 

Den andra halvleken började Brage piggt, och ett inlägg från Robbin Sellin kunde rensas bort av stabile försvararen Oliver Ekroth till en hörna. Degerfors Erik Björndal stack sedan mellan med en bra chans, liggandes efter marken fick iväg en nick, som Peter Rosendal fick sträcka sig för att rädda till en hörna. Efter det att Simon Alexandersson lyckades missa nicka in bollen, i ett till synes i öppet mål, kunde Benjamin Hjertstrand kvittera till 1- i den 55:e minuten. Målet kom efter en hörna slagen av Robin Sellin.

 

Efter kvitteringen tog DIF tillbaka initiativet, och hade några målchanser. I den 68:e minuten bjöds Degerfors på ett gratisläge efter slarvigt spel mellan Peter Rosendal och backlinjen. ”Rosen” lyckades dock reparera sitt egna misstag, och räddade mirakulöst Erik Björndals avslut mot det öppna målet. Där var nog de flesta på läktarna säkra på mål. Hemmalaget skulle ändå få utdelning kort därefter.

 

 

När Simon Stenberg knuffade Viktor Götesson i ryggen i straffområdet, dömde domaren Farouk Nehdi efter några sekunders betänketid, straff. Ett domslut som kan diskuteras, vilket också syntes på Simon Stenbergs reaktioner, Degerfors stekhete Sargon Abraham gjorde inget misstag från 11 meter när han säkert skickade bollen i ett hörn, när Peter Rosendal slängde sig åt det andra, fram till 2-1 efter 73 minuter..
-Vi får inte domsluten med oss. Men det är starkt att komma igen efter två underlägen, säger Klebér Saarenpää, om att laget lyckades resa sig efter två underlägen.

 

 

Tidigare under säsongen har Brage några tappat ledningar till oavgjorda matcher, men den här eftermiddagen visade man styrka att också repa mod efter underläge i matchen.
Tränarkollegan i Degerfors, Stefan Jacobsen tyckte man skulle kunna tagit hem alla tre poängen, efter haft ledningen med både 1-0 och 2-1.
-Vi inledde andra halvlek mindre bra och de får tryck. Sedan är vi i ledningen två gånger och bör hantera det bättre. Det svider att tappa ledningen två gånger. På det stora hela över 90 minuter, är ändå oavgjort ganska rättvist.

 

 

När Brage såg att gå mot sin andra raka förlust, kunde Marcus Astvald med fem minuter kvar kvittera till 2-2, efter att ha nickat in Anton Lundins inlägg.
-Det var en bra boll att gå på, och i det läget ska jag göra mål. Jag hörde ryktas om att det var offside, men jag vet inte. Vi gjorde en blek första halvlek, men startade bra i andra. Jag tycker att vi spelade bra efter 1-1, men då kom straffen olyckligt, säger Marcus Astvald som så klart var glad att bli den som gjorde att Brage fick resa hem med i alla fall en poäng.
-Det var skönt att bli poängräddare, säger ”Mackan” som nu ser framemot att få mer speltid.

 

 

En som också var nöjd i Brage, över utgången var mittfältaren Erik Nilsson:
-2-2 målet var jätteskönt, så det var skönt att kunna få en ”pinne”.
På stopptid kunde Brage gjort ett segermål, när bollen låg på mållinjen, i kalabaliken i straffområdet.

 

Noterbart är att inte mindre än fem Brage spelare drog på sig varningar.
I nästa omgång, redan på onsdag, väntar IK Frej på bortaplan.

 

Per Lindgren


Lämna kommentarer

Degerfors IF-IK Brage 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 (42) Sargon Abraham, 1-1 (55) Benjamin Hjertstrand, 2-1 (73) Sargon Abraham (straff), 2-2 (84) Marcus Astvald.
Varningar: Degerfors: Nikola Ladan , Marcus de Bruin, Christos Gavrius, Filip Stankovic Brage: Alexander Zetterström., Pontus Hindrikes, Robbin Sellin, Erik Nilsson, Simon Stenberg.
Domare: Farouk Nhedi, Huddinge.
Publik: 1.747 (Stora Valla).

 

Degerfors (3-4-3): Dario Miskic, Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin, Oliver Ekroth-Kevin Wright (Filip Stankovic, 28), Christos Gavrius, Nikola Ladan, Erik Lindell-Viktor Götesson, Erik Björndahl, Sargon Abraham (Andreas Jernarp,85).
Ersättare: Ismael Diawara, Alan Asaad, Filip Stankovic, Andreas Jansson, Joel Okon Daniel.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal, Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Mihlali Mayaembla (Anton Lundin, 27), Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson, Robbin Sellin (Jalid Kerkich, 85)-Marcus Astvald (Samuel Aziz, 90), Simon Alexandersson.
Ersättare: Oliver Bergman, Viktor Bergh, Carlos Garcia, Oscar Lundin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.