Nyheter Örebro avgjorde med ett drömmål 2013-05-27 Örebro avgjorde med ett drömmål
2013-05-27   Skrivet av:

Efter poängen senast mot Assyriska hade de nära 2000 som tagit sig till Domnarvsvallen hoppats att Brage skulle fortsätta plocka poäng, och börjat klättringen uppåt i tabellen

Nu blev dock Örebro för svåra och kunde vinna med 0-1 (0-0) efter det att Mohammed Khalid Saeid avgjort med matchens enda mål tidigt i andra halvlek. Om man ser till matchens 90 minuter kändes det som ett rättvist resultat, även om Brage skapade tillräckligt med chanser för att fått en poäng med sig. Men som så ofta för ett lag som har det tufft, hade man inte marginalerna på sin sida.

-Jag tycker att matchen var relativt jämn, och båda lagen vaskar fram chanser, men typiskt för ett lag i toppen får de tre poäng med sig, sa Brages tränare Conny Karlsson efter matchen.

 

Brage saknade den avstängda trion Patrik St Cyr, Andi Toompuu och Niklas Sandberg. Detta betydde att man fick göra en del ommöbleringar i laget. Dulee Johnson tog en plats på det inre mittfältet tillsammans med Stefan Lindmark, som för första gången denna säsong, tog en plats i startelvan.

Matchen började avvaktande från båda lagen, och gästande Örebro slog bort en del till syns enkla passningar. Demba Nyréns samarbete med Dragan Kapcevic i anfallet såg lovande ut till att börja med, utan att man skapade några direkta farligheter. Efter kvartens spel iscensatte Dulee Johnson ett anfall och passade till Stefan Lindmark som i sin tur hittade fram till Andreas Ljunggren-Eriksson, som i vänsterposition sköt ett skott som via Patrik Haginges ben gjorde att Oscar Jansson fick vissa problem att rädda till en hörna. Att Örebro ska vara ett topplag i serien syntes inte till början, då Brage spelade helt jämt med sina motståndare. Brage höll ihop laget på ett bra sätt, och ÖSK kom aldrig till några vassa chanser. Efter 25 minuters såg det ut som en typisk 0-0 match. När klockan tickade fram mot halvtimmens spel, slog Örebros lagkapten Magnus Wikström en djupledsboll till Alhassan Kamara, men Patrik Carlgren kom ut från sitt straffområde perfekt och bröstade ner bollen innan han slog i bort den med en lång spark framför fötterna på den anstormande Örebroforwarden. Andreas Ljunggren-Eriksson frispark efter 32 minuter från vänsterkanten hittade fram till Peter Magnusson som nickade utan att få den rätta precisionen. Efterhand öppnade spelet upp sig, och Samuel Wowahs nick gick en bit över Patrik Carlgrens ribba, efter en hörna. Brage gjorde en bra halvlek, och Demba Nyréns förarbete fram till Andreas ”Ante” Ljunggren-Eriksson såg ut som ett friläge, men Patrik Haginge jobbade bra bakåt och störde vid avslutet, varför chansen rann ut i sanden.

-Jag tycker att vi hade lite oflyt i avslutningarna, men deras målvakt gjorde några bra räddningar, konstaterade Conny Karlsson.

 

Ahmed Yasin som slog Örebros hörnor på ett bra sätt, hittade Kalle Holmberg i ”första ytan” men Patrik Carlgren kunde boxa bort bollen. Avslutningen av den första halvleken tillhörde bortlaget som pressade tillbaka Brage, som fick göra sitt yttersta för att stå emot tunga huvudspelare som Shpetim Hasani och Magnus Wikström. 0-0 i paus kändes som siffror som speglade matchbilden, då lagen bara hade ett varsitt avslut på mål.

 

I paus gjorde Brage ett byte som man redan innan matchstart kommit överens om. Ut gick Demba-Nyrén och in byttes Martin Rossell på mittfältet. Det gjorde att Dulee Johnson flyttades fram i kedjan tillsammans med Dragan Kapcevic. I den 47:e minuten skapade Örebro ett hyfsat läge när svårfångade Ahmed Yasin slog en hård passning från kanten mot Alhassan Kamara, men Brages Tyler Ruthven stog rätt placerad och kunde bryta. Örebro startade den andra halvleken bäst, och laget började arbeta sig fram till ett ledningsmål. Alhassan Kamara sprang sig förbi Adam Gradén men avslutet gick i burgaveln. Nu kom dock 0-1 strax efteråt efter det att en frispark Ahmed Yasins vänsterfot hittade fram till Mohammaed Khalid Saeid som slog bollen snyggt i det bortre krysset efter 53 minuter utan chans för Brages målvakt.

 

Brage verkade dock tända till efter baklängesmålet, och Dragan Kapcevic tog ner bollen och sköt ett skott i samma rörelse, men tyvärr tog bollen i undersidan av ribban.

-Det var en omställning. Dulee såg min löpning, och slog en bra passning, och målvakten var inte alls med på skottet som jag sköt snabbt, sa Dragan om sitt läge att kvittera.

Vad tycker du annars om matchen?

-Vi öppnade bra i första halvlek, och första halvtimmen hade vi ett strålande passningsspel, samtidigt som vi hade en hög press. Sedan faller vi ner för mycket i andra halvlek, men att vi sedan höjer oss igen.

 

Adam Gradén peppade sina lagkamrater att kämpa trots underläget. Desto längre halvleken pågick, blev det alltmer ett ställningskrig. Brage som gjorde sin andra match på fyra dagar visade upp ett fighterhjärta, men man hade svårt att riktigt rubba Örebro, som ju alltmer tiden gick, spelade på resultatet. Ändå var Conny Karlsson ganska nöjd.

-Stora delar av matchen gör vi det riktigt bra, och jobbar hårt. Prestationsmässigt är vi bra, men det hjälper föga när det är poäng vi spelar om, sa Conny Karlsson märkbart besviken efter en ny förlust.

 

Peter Nilsson byttes in på topp, och samtidigt tog Dulee Johnson tar ett kliv ner på mitten. När Andreas Ljunggren-Eriksson med dryga tio minuter kvar, sköt en frispark som via Örebroben gick bollen ut till Johan Persson vars långskott från dryga 20 meter fick Oscar Jansson visa sin klass, när han fick sträcka ut i sin fulla längd. Typiskt ett lag i motgång, hade Brage inte marginalerna med sig. I 90:e slog Andreas-Ljunggren ett av sina många inlägg men Dragan Kapcevic fick bara en touch och när Dragan Kapcevic i den sista tilläggsminuten avlossade ett distansskott gick bollen strax utanför stolpen via en Örebroförsvarare.

-Jag tycker att gjorde en bra match, men vi hade inte något flyt suckade Dragan Kapcevic efter matchen.

 

Örebros tränare Per Ola Ljung var efter matchen tacksam över tre poäng mot ett bra motstånd.

-Vi är nöjda med segern, då det var en svår bortamatch. Det var en helt jämn match. Brage är ett helt nytt lag, än de var för tre, fyra veckor sedan. Vi är väldigt glada. Jag tror att Brage framöver kommer att vara ett hårt kollektivt som jobbar tillsammans.

ÖSK:s coach tyckte att IKB hade ställde upp med bästa möjliga lag, samtidigt som han ville ösa beröm över Conny Karlsson.

-Conny är Nordens Trapattoni, och ingen har vunnit så mycket som han. Brage är ett tufft lag.

 

Dragan Kapcevic ansåg att resultatet 0-1 inte kändes rättvist.

-De hade ett skott på mål, och vi var värda oavgjort.

Vad vill du säga till Brages fans efter säsongsstarten?

-De ska tro på oss. Jag tycker vi spelat bra, och det är bara en tidsfråga innan det släpper för oss, och när det gör det, kommer det att göra det rejält. Jag tycker att fansen ska tro på oss. Det är när det går mindre bra som de ska stötta oss, och visa att de håller på oss. Det är alltid lätt att vara fan, när det går bra.

Din egen insats ikväll…känns det som du närmar dig toppformen?

-Jag är ganska nära toppformen. Det är bara mål som fattas. Nu har vi närmast Landskrona och de passar mig bra. Jag gjorde förra säsongen två mål mot dem, avslutar en förväntansfull Dragan Kapcevic som redan ser fram mot nästa match.

Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Örebro avgjorde med ett drömmål
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Örebro SK 0-1 (0-0)

0-1 Mohammed Kalid Saeid (53)

 

Varningar Brage:
Njugo Demba Nyrén

 

Domare: Anti Kanerva

 

Publik: 1 947

 

Laget från vänster:
92 Patrik Carlgren

 

11 Adam Gradén

25 Tyler Ruthven

5 Peter Magnusson

9 Johan Persson

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

19 Stefan Lindmark (78)

6 Dulee Johnson

14 Mats C Moldskred (88)

 

13 Dragan Kapcevic

99 Demba (46)

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

2 Jan Tauer

4 Peter Nilsson (78)

17 Anton Lundin (88)

18 Oskar Andersson

22 Joakim Broman

23 Martin Rosell (46)

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 245

Vinstsumma: 900 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna härsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.