Nyheter 2013-08-15 Örgryte satsar ungt Örgryte satsar ungt Domnarvallen
2013-08-15   Skrivet av:
När Örgryte kommer på besök till Domnarvsvallen inför matchen mot Brage är det med ett gäng spelare som har en ålder runt 20-års strecket.

 

I senaste matchen (vinst 3-0 mot Assyriska) var en av målgörarna, Sebastian Ohlsson, från det yngre gardet. Att lyfta fram unga killar är något som tränaren Marcus Lantz tycker är ett av föreningens signum.
-Ja så är det väl. Man vill satsa på egna unga talanger. Kanske att man som tränare vill ha en mix med unga och gamla, men för tillfället så har vi många unga.

 

Nu har dock rutinerade George Mourad anslutit, där det blev ett inhopp senast i matchen mot AFF. Något som Marcus Lantz tyckte gav mersmak.
-Han var bra då, och vi kommer att få nytta av George i vårt spel.
Hur fick ni kontakt med Mourad?
-Det var vår sportchef Kent (Carlzon) som tog kontakt och hörde sig för om han kunde komma och tänka sig spela för Örgryte, och på den vägen är det.

 

I den tredje omgången vann ÖIS hemmamötet mot Brage med 1-0, och Marcus Lantz tycker att man har vuxit in i superettan kostymen.
-Ja, det tycker jag vi har gjort. Det har varit bättre och bättre, match för match. Det börjar kännas som det sitter.
Rätta mig om jag har fel. Men Örgryte har väl varit bra på fasta situationer den här säsongen?
-Jag vet inte om vi har gjort så många mål på fasta och specialiserat oss på det. Jag tror inte det, men vi tränar givetvis en del på detta.

 

Marcus Lantz har som alla fotbollsintresserade vetskapen om att han efter en mycket framgångsrik aktiv karriär i både Sverige och utomlands, nu påbörjat en karriär som tränare. Efter en tid hos Örgrytes U21-lag, blev det att han tillsammans med Sören Börjesson tog över tränarsysslan i ÖIS A-lag i juli. Glädjen att vinna matcher tycker den sympatiske 37-åringen är lika stor oavsett om man spelar eller står på sidan om.
-Ja, så är det. Som tränare blir man lika glad när man ser det gått bra på det man tränat på. Så visst blir man lika glad som när man spelade själv, när man vinner!

 

När det gäller matchen mot Brage så kommer man att övernatta i Borlänge, för att sedan under matchdagen ha en lättare träning på förmiddagen.
Det är en skadefritrupp som Örgryte kan ställa upp med. Den enda som saknas är avstängde Christofer Bengtsson.
Marcus, vad tror du att det blir för matchbild?
-Svårt att säga. Brage är i ett läge där de måste börja vinna. Även om det är en minimal chans de klarar sig kvar, så räknar vi med att de satsar offensivt för att vinna. Vi vill också spela offensivt, men sedan är det ju också en motståndare som vi måste behärska.
Då får jag tacka dig Marcus, för att du tog dig tid.
-Det var så lite. Hejdå.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.