Nyheter 2013-06-22 Pa Dibba drömmer om landslaget Pa Dibba drömmer om landslaget Domnarvallen
2013-06-22   Skrivet av:

När Brage tar emot GIF Sundsvall återfinns i lagen två spelare från Gambia. Dels Njogu Demba-Nyrén i hemmalaget, och så Pa Dibba i ”Giffarna”.

 

-Min pappa flyttade hit först, sedan kom jag och min familj och sedan mamma. Men jag vet inte riktigt varför de kom till Sverige, säger Pa, som hade fyllt sju år när han flyttade från Afrika.

 

Sundsvallspelaren som är fotbollfostrad i FoC Farsta, berättar att han småpratat lite med Demba-Nyrén vid några tillfällen.

-Vi har hälsat lite på varandra och snackat en del.

Vilken av er gör flest mål i morgon?

-Ha, då måste jag säga att det blir jag!

 

Gambia spelar just nu ett VM kval. Att få dra på sig landslagströjan är något som han längtar efter.

-Det vore en dröm att få representera sitt land. För att man ska få chansen, måste man prestera om de kontaktar en. Men det är klart att man vill spela där.

 

I den senaste matchen gjorde 26-åringen sitt första mål för säsongen i förlustmatchen (2-4) mot Assyriska. Det har ännu inte blivit någon match från start, vilket så klart är en besvikelse för Dibba.

-Alla vill spela så många minuter som möjligt. Det är svårt att göra så mycket när man får så kort speltid. Men det är bara att kämpa på. Det har känts bra på träningarna, och jag har gjort åtta mål på 10 matcher i U21-laget. Sedan gjorde jag mål senast, och det har också gått bra i träningsmatcherna.

 

Tror du att du får spela från start i morgon?

-Jag vet inte. Laget har gått bra, så det gäller att inte ändra på ett vinnande koncept. Det gäller att ta chansen när man får den, säger Pa Dibba, och fortsätter:

-Det kommer att bli en tuff match. Jag har inte sett Brage på slutet, men det har inte gått så bra för dem, och vi kommer också från en förlust. Det kommer att vara två hungriga lag, och det lag som tar jobbet defensivt kommer att vinna, tror Pa.

 

Det är inte gärna som han vill tippa utgången av matchen, men efter en stunds funderande fick vi i alla fall oss ett matchtips.

-Jag brukar inte säga siffror, men om jag måste, så tror jag att vi vinner med 3-1.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.