Nyheter 2013-07-04 Sent mål avgjorde Sent mål avgjorde
2013-07-04   Skrivet av:

Allt såg lugnt och stabilt ut större delen av matchen, ända tills målskytten Johan Bertilsson fick det där lilla läget som man absolut inte får ge honom. Därmed fick Brage kvittera ut ännu en förlust innan seriens halvtidsvila.

 

Första halvlek var jämn, både spelmässigt och sett till målchanser. Ett litet övertag för Brage dock som fick de flesta av sina avslut på mål jämfört med Degerfors enda.

 

Brage hade halvleken igenom ett lugnt och metodiskt passningsspel och jobbade sig fram till avslut.
I startelvan återfanns flera av de yngre spelarna, samtliga visade att de på allvar slåss om att stanna där. Stefan Lindmark vågade sig på flera skott utifrån och Anton Lundin, som fått förtroende från start i skadade Peter Nilssons frånvaro, kämpade bra både framåt och bakåt. Vassaste målchansen för Lundin kom efter kvarten spelad när Dulee Johnson slog en bra frispark in mot boxen och bollen nickades ner till Lundin som tyvärr var för nära målvakten för att få till något riktigt farligt skott.

 

Degerfors hade under halvleken några farliga hörnor, deras farligaste möjlighet till ett ledningsmål kom efter en halvtimmes spel. I en kontringssituation, när flera i Brageförsvaret signalerade för off-side, kom Alexander Andersson fri. Tyler Ruthven gjorde en härlig brytning samtidigt som Carlgren kom utrusande. Skottet från Andersson strök strax utanför mål.

 

I slutet av halvleken sköt Dragan ett skott från dålig vinkel, fick på en hyfsad träff nära ribbans undersida som omutlige August Strömberg i Degerforsmålet i sista stund kunde putta till hörna. Ett 0-0 resultat i halvtid var helt rättvist.

 

I andra halvlek inledde Brage med att hålla bollen inom laget, Degerfors fick knappt låna den de första minuterna. I 52:a minuten blev Anton Lundin fälld i Degerfors straffområde, domaren blåste – men inte för straff som många trodde, utan för frispark till Degerfors och ett gult kort till Lundin.

 

Degerfors kom in i matchen allt mer. I 60:e minuten gick Carlgren ut i närkamp mot en anfallare och gjorde en riktigt svettig räddning. Brage svarade med ett inlägg från Moldskred som nästan nådde Johan Perssons utsträckta ben. Strax efter fick Dragan en djupledsboll att springa på, en Degerforsförsvarare hann på honom just i skottögonblicket och bollen gick ut till nyss inbytte Adam Persson som så när fick med sig bollen.

 

Ett ledningsmål för hemmalaget låg i luften, med kvarten kvar slog Lindmark ännu en bra frispark som nickades till Moldskred. Här visade Strömberg varför han är uttagen i U21-landslaget när han räddade det till synes otagbara skottet.

 

I 80:e minuten ställde Degerfors om snabbt och nyss inbytte Emil Hedsén sköt ett hårt skott i stolpen. Två minuter senare kom så matchens kalldusch. Målfarliga Johan Bertilsson fick lite för mycket tid på sig, sköt ett skott som oturligt styrdes högt av ett Brageben och dök precis bakom Carlgren, 0-1 var därmed ett faktum.

 

Målet verkade ge Brage lite extra energi. Magnusson flyttade upp i anfall och man gick ner på en trebackslinje. Tyvärr räckte inte den offensiva strategin och Brage fick återigen se sig slagna, dock efter en mycket väl genomförd match.

– Sett till hela matchen tycker jag att ett oavgjort resultat skulle varit rättvist, sa Brages tränare Zvezdan Milosevic efter matchen. Dessvärre är vi där vi är och får inget gratis. Tillfälligheter avgör och bollen studsar Degerfors väg. Strax innan deras mål har vi ett skott som målvakten gör en riktig hockeyräddning på.

 

– Vi är så klart jättenöjda med en vinst, sa Degerfors tränare Patrik Werner. Vi kom inte igång som vi brukar och jag tycker matchen var jämn. Vi skapar tillräckligt för att göra ett mål och vår målvakt August Strömberg räddar på mållinjen. När man är i botten får man inget gratis, jag vet för vi var i skiten förra året.

 

Nu väntar några dagars semester för laget. Den 12 juli återupptas träningen och andra halvan av Superettan inleds med returmöte mot Degerfors den 27 juli. Fortfarande finns det 45 poäng att spela om så loppet är allt annat än kört.


Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Degerfors 0-1 (0-0)

0-1 Johan Bertilsson (82)

 

Varningar Brage:
Anton Lundin

 

Domare: Patrik Eriksson

 

Publik: 4 612

 

Laget från vänster:

92 Patrik Carlgren

 

11 Adam Gradén

25 Tyler Ruthven

5 Peter Magnusson

9 Johan Persson

 

14 Mats Moldskred

19 Stefan Lindmark

6 Dulee Johnson

23 Martin Rosell

 

13 Dragan Kapcevic

17 Anton Lundin (64)

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

3 Alexander Zetterström

18 Oscar Andersson

20 Adam Persson (64)

24 Prince

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 934

Vinstsumma: 2 830 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna härsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.