Nyheter 2016-05-15 Seriefavoriten på besök Seriefavoriten på besök Domnarvallen
2016-05-15   Skrivet av:

IF Brommapojkarna spelade allsvenskt för bara två år sedan. Efter att kommit sist åkte laget ner till superettan. Även där blev det degradering och i år är det division 1-spel som gäller för klubben som är känd för sin stora ungdomsverksamhet.

 

Inför årets säsong har det varit en stor spelaromsättning. Bland annat har man tappat spelare som Jonathan Augustinsson (Djurgårdens IF), Gabriel Petrovic (IFK Mariehamn) och Pablo Pinones-Arce (slutat).

En av få spelare som är kvar sedan sista året i allsvenskan är lagkaptenen och mittfältaren Gustav Sandberg Magnusson.

 

Favorittippade BP leder serien när de flesta lagen spelat fyra matcher. Tio poäng är facit så här långt. Efter tre raka segrar blev det i senaste omgången 1-1 hemma på Grimsta IP mot Umeå FC efter en sen kvittering från bortalagets Modou Lamin Sillah (89′).

-Vi är nöjda så här långt, säger Sandberg Magnusson som ändå tyckte det var surt att tappa segern i slutminuterna senast mot UFC.

Det såg annars länge ut som Serge Junior Martinsson Ngoualis 1-0 mål på nick i 67:e matchminuten skulle räcka till fjärde raka trepoängaren.

-Det var en jämn första halvlek och Umeå gör det bra. Sedan tar vi över i andra men gör bara ett mål. Vi åker slarvigt på en omställning och släpper in ett mål i slutet.

Hur tycker du att det känts för egen del så här långt?

-Okay. Men det det viktigaste är hur det går för laget, säger 24-åringen.

 

Före säsongen var de flesta experter eniga om att Brommapojkarna skulle direkt ta sig tillbaka till superettan. Hittills har man också levt upp till förväntningarna.

Hur gör man för att hantera pressen att vara favorit till vinna serien?

-Jag tänker inte på det. Vi går ut för att vinna varje match. Man tänker inte på de yttre faktorerna. I så fall är det motståndarna som blir mer taggade att möta ett tippat topplag.

Inför säsongen har BP plockat upp unga spelare från den egna organisationen samt värvat mer etablerade namn som målvakten Daniel Örlund, mittfältarna Christopher Brandeborn (Assyriska) och Markus Gustafsson (Ljungskile).

-Det har fungerat jättebra få ihop laget. Det är bra pjäser vi fått med rutin från superettan tillsammans med unga spelare från de egna leden.

Vem av nyförvärven har varit bäst så här långt?

-Markus Gustafsson från Ljungskile.

 

Efter försäsongsmötet (1-1 på Grimsta) har Gustav Sandberg Magnusson en del koll på motståndarna.

-Brage var bra då vi möttes senast. Sedan känner jag Carlos Garcia som är en gammal BP-spelare och det ska bli småkul att möta honom.

Nytt tränarpar i Brommapojkarna inför säsongen är gamle landslagsspelaren Olof Mellberg och rutinerade tränarprofilen Azrudin Valentic.

Hur vill du beskriva deras tränarfilosofin?

-Laget kommer i första hand. Vi ska vinna och förlora som ett lag där inställningen är det viktigaste.

När lagen möttes innan säsongen på Grimsta var det en tät tillställning med stundtals tufft spel. Gustav Sandberg Magnusson tror på en liknande matchbild på måndag.

-Det blir tight och jämnt. Jag tror det blir mycket närkamper där båda lagen kommer att smälla på.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.