Nyheter 2013-08-01 SERIK fans-medlem stängs av SERIK fans-medlem stängs av
2013-08-01   Skrivet av:

Att frustrationen hos IK Brages fans är stor kan man förstå efter en säsong med bara 1 vinst, 2 oavgjorda matcher och resten förluster, där Brage sedan länge ligger på sista platsen i Superettan. Tränarbyten, förändringar i truppen och andra åtgärder vidtas. När säsongen vände och det var dags för den första bortamatchen i ”andra halvlek”, var det en skara fans som följde med till Degerfors för att heja på sitt lag. Självklart fanns också SERIK Fans på plats.

Det finns dock personer som kallar sig fans, men som agerar på ett helt annat sätt än att stötta och peppa sina spelare i motgång. En av dessa s.k. fans uttalade under bortamatchen mot Degerfors IF direkta mordhot mot spelare i IK Brage, någonting som under de senaste dagarna styrkts av flera oberoende källor.

 

Detta är ett grovt övertramp och någonting som är totalt oacceptabelt. Det finns saker som supportrar kan säga i motgång när frustrationen är stor, men när det sträcker sig till direkta hot, som är så pass allvarliga som mordhot, så är det ingenting som vi kan acceptera, utan väljer därför att göra en tydlig markering, säger IK Brages ordförande Per Amund Ruth. Klubben väljer därför i och med detta att stänga av Serik fans-medlemmen från samtliga hemmamatcher på Domnarvsvallen under de kommande 2,5 åren.

 

Medlemmen är också en av de personer som ligger bakom den förtalsliknande kampanj som drevs mot förra klubbchefen Tommy Andersson i våras, där påhoppen var av grov karaktär. Dock inte i samma dignitet som de hotelser som medlemmen nu har uttalat mot enskilda spelare i truppen. Sådana s.k. ”fans” kan vi klara oss utan, konstaterar Per Amund Ruth.

 

Vi kan självklart inte acceptera att våra spelare hotas, fortsätter han. Om den spelare som tagit emot mordhoten väljer att polisanmäla händelsen så gör han det, något som IK Brage stöttar. Klubben väljer att agera med en lång avstängning.
IK Brage har också meddelat Serik Fans att om detta beteende från dess medlemmar fortsätter, så kommer klubben överväga att bryta allt samarbete under obestämd tid. Det känns självklart väldigt tråkigt att ens behöva överväga, men vi utgår från att ett sådant här beteenden inte heller accepteras av Serik Fans utan att också de kommer att vidta åtgärder, avslutar Per Amund Ruth.

SERIK fans-medlemmen stängs omedelbart av från Domnarsvallen och avstängningen löper till 2015-12-31

-”Jag vill beklaga mitt beteende under matchen Degerfors – Brage i lördags. Det skreks väldigt hårda ord när jag var besviken. Jag har inte uttalat något dödshot mot någon spelare men vill verkligen beklaga att det uppfattats så och att det hursomhelst inte är acceptabelt att inte stötta IK Brage när man även representerar Serik Fans” Säger den avstängde supportern till ikbrage.se

 

Borlänge 2013-08-01
Per Amund Ruth styrelseordförande IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.