Nyheter Snacket efter segermatchen mot Norrby 2021-10-18 Snacket efter segermatchen mot Norrby
2021-10-18   Skrivet av:

Vi har under säsongen fått vänja oss vid de mest magiska vändningarna och räddade poäng i slutminuterna på matcherna. I bortamötet mot tabellfyran Norrby IF på Borås Arena kom ännu en minnesvärd tillställning från grönvitt som betydde tre viktiga poäng in på kontot.

På stopptid avgjorde Leonard Pllana när han satte segermålet 3-2 i 93:e matchminuten.

 

-Jag älskar att avgöra matcher och hjälpa laget. Det känns jättebra, säger ”Leo” som med sitt tolfte mål för säsongen tog upp Brage på fast mark i tabellen.

 

-Jätteviktiga poäng, det är det vi behöver. Den här segern är vad vi behövde.

 

Berätta om målet?

-Det bara kom. Jag tror jag fick bollen av Douglas (Karlberg) och jag viker in från min favoritposition och tar ett avslut. Jag tror den touchar lite på en av deras spelare. Men den kanske hade gått in ändå. Jag hade tanken hela tiden att jag skulle göra mål idag. Antingen om det kommer i första halvleken eller i 94:e minuten, jag ska bara göra mål.

 

Alla tillresta Bragefans på plats fick till slut jubla tillsammans med laget i en match som innehöll det mesta.

 

I första halvleken räddade Adrian Engdahl en straff vid ställningen 0-0. Norrby skulle ändå ta ledningen med 1-0 i andra halvleken innan vi vände till 2-1-ledning, bara för att se Norrby utjämna till 2-2 med mindre än tio minuter kvar. Till slut hade vi marginalerna med oss och Leonard Pllanas segermål betyder ett rejält hopp upp i tabellen.

 

-Adrian gör en fantastisk räddning. Sedan blir det mycket mål i andra halvleken. Niklas (Söderberg) gör det bra i boxen, och Sellin (Robbin) får på en drömträff. Och till slut får jag göra 3-2, säger segerskytten som hela tiden trodde på seger.

 

Vad tänkte du när de kvitterade till 2-2?

 

-Jag hade hela tiden tanken på att vi skulle gå för det. Det kändes bra när matchen började. Men vi fick jobba hårt, och det är så vi ska göra, säger Leonard Pllana.

 

En annan av flera matchhjältar i Brage var anfallaren Niklas Söderberg som med sitt 1-1-mål i andra halvleken bidrog till segern och var på ett bra spelhumör.

 

-Det var en ganska jämn match, med ett bra tempo. Det var en kul och jämn match. Vi hade marginalerna på vår sida idag.

 

Egentligen kunde det slutat hur som helst, men idag var det vi som hade flytet med oss.

 

-Svårt att säga om vi vinner rättvist. Det är inte så att vi dominerar, det är så att idag hade vi marginalerna på vår sida. Ibland har man de med sig och ibland inte. Idag hade vi de med oss. Vi behövde sätta lägena och idag gjorde vi det. Det kändes inte som de hade så många jättestora lägen, de är tunga när de skickar in en massa bollar och det blev några halvfarligheter.

 

Segern betyder vi förlängde den förlustfria sviten till fyra matcher (två segrar och två oavgjorda matcher). Att formen finns där när allt ska avgöras i slutet av säsongen är förstås betydelsefullt.

 

-Fem matcher kvar. Vi vet hur tight det är där nere, många lag som krigar om samma poäng. Det känns som vi är starka, även om vi kommer hit och möter ett bra lag som jagar i toppen, så känns det ändå som att vi kan vara farliga och ta med oss de här tre poängen.

 

Att Brage kan mäta sig med vilket lag som helst i serien vet vi sedan tidigare, och det bevisades även mot Norrby. Nu väntar närmast ytterligare två matcher mot lag som jagar en allsvensk biljett. På söndag är det tvåan GIF Sundsvall på hemmaplan, och helgen efter Helsingborgs IF på Olympia.

 

Niklas Söderberg räds inte motståndet, utan snarare tvärtom, medveten om att man kan ta poäng mot vilket lag som helst.

 

-Idag mötte vi Norrby borta som också är ett topplag, vi gör en bra match mot ett bra lag, och vi har nog inga problem att möta andra topplag. Det triggar nog bara oss att göra något ännu bättre.

 

I matchen mot Norrby fick Niklas bryta måltorkan, senaste fullträffen kom 31 maj borta mot Västerås SK, då han var på rätt plats när han ordnade kvitteringsmålet som betydde 1-1 i början av andra halvleken, och en snabb replik på hemmalagets 1-0-mål tre minuter tidigare.

 

-Det är lite turligt den (bollen) kommer fram till mig. Robbin (Sellin) skickar in ett inlägg som touchar lite och tar på någon försvarare och dimper ner framför mig, så det är bara lägga in.

 

Sista tjugo minuterna av matchen blev mycket händelserik. Efter Söderbergs kvittering, fick Robbin Sellin en drömträff som betydde 1-2. Men hemmalaget kom igen och Robin Strömberg fick ganska enkelt kvittera till 2-2 i 83:e matchminuten. Ett mål som kom som en liten kalldusch för Brage som var på väg stänga igen matchen.

 

-Båda ville verkligen vinna. När vi gick fram ville vi vinna, och samma sak när de gick fram. Det var inte att spela avvaktande och säkra. Jag tycker vi kunde vid 2-2-målet lösa det betydligt bättre och stänga ner det på ett helt annat sätt, säger Niklas som ändå anade att det skulle komma ett avgörande i matchen.

 

-Det ligger (i luften) ett mål till. Det är bara att göra det och vi tar chansen att gå fram.

 

På den fjärde av fem stopptidsminuter klev ännu en gång lagets specielle målgörare Leonard Pllana fram och avgjorde med sitt 2-3-mål.

 

-Turligt nog, han brukar ha turen på sin sida, skrattar Niklas Söderberg.

 

Den tredje av Brages målskyttar var kaptenen Robbin Sellin, som i den 71:a minuten mycket vackert gjorde att vi hade vänt underläge 1-0, till ledning 1-2.

 

-Idag fick alla som tittade valuta för pengarna, säger en segerrusig IKB-kapten efter segern, och försöker sig sedan på en matchanalys:

 

-Jag tycker båda halvlekarna är ett ställningskrig, lite mycket ”Hawaii” tycker jag. I första är det inget lag som har någon superkontroll. Adrian håller oss kvar i matchen. Det är en fantastisk räddning han gör på straffen, speciellt returen som han tar är….hatten av! Det är det som gör att vi vinner idag. Han är riktigt bra, och har räddat många poäng åt oss.

 

Första halvleken bjöd inte på någon sprakande fotboll, utan det var två lag som satte säkerheten främst, att inte släppa till något bakåt. Efter en avvaktande inledning tog sedan hemmalaget över spelet, men utan skapa några vassa målchanser.

 

-Man vill gärna hänga kvar i matchen så länge som möjligt, säger Robbin Sellin, som sedan fick se Norrby ta ledningen med 1-0 knappa tio minuter in i andra halvlek. Men Brage vek inte ned sig, repade nytt mod och bara tre minuter senare var kvitteringen till 1-1 ett faktum.

 

-Vi måste lyfta in bollarna för vad som helst kan hända. Vi slår ett inlägg, som gör att Niklas (Söderberg) blir fri med målvakten. Psykologiskt viktigt med det målet säger Sellin, som sedan själv steg fram och satte Brage i förarsätet med sitt 1-2 mål med knappa tjugo ordinarie minuter kvar.

 

Det var tredje året i rad som vår #7 gjorde mål på Borås Arena, som dessutom betytt tre poäng.

 

-Det var d-a skönt att se den gå in. Den studsar lite och jag får ta ner den på en touch, och så försöker jag sikta på bortre, säger Robbin som fick se Anton Cajtoft styra bollen upp i det bortre krysset. När IKB såg ut att gå mot seger, rann Robin Strömberg igenom, och placerade bollen otagbart för Adrian Engdahl, till 2-2, med mindre än tio minuter kvar.

 

-Vi ändrade sedan på vårt sätta att spela, och går ner på en fembackslinje. Norrby gör det bra och stänger ner oss. Sedan när Leo är i den formen han är behöver man bara sätta honom i en mot en, säger Robbin Sellin som från bänken fick se Pllana frälsa sitt lag, och den IKB-klack som hade tagit sig till Borås.

 

-Herregud vi behövde det här. Det såg man efteråt att vi går ihop som ett lag, och krigar till oss det här, en seger framförallt. Det känns oerhört skönt, säger en mycket glad Bragekapten.

 

Vi är nu obesegrade i de fyra senaste matcherna, och Sellin hoppas man kan fortsätta på den inslagna vägen i de omgångar som återstår.

 

-Vi har byggt oss en trend som är positiv. Det är minst lika hårt arbete som gäller om vi ska ha chans framöver också.

 

Mikael Eklund, assisterande tränare i Brage, mötte upp efter slutsignalen, och känslan efter det dramatiska slutet var så klart fantastisk.

 

-Spontant är man oerhört glad för de här poängen. En match som vi spelmässigt inte tar oss så mycket med ifrån. Det viktigaste är de tre poängen, och hela gruppen känner en enorm glädje för de tre poängen, inför de fem avslutande matcherna.

 

Norrby var till stora delar det spelförande laget första fyrtiofem, men Brage försvarade sig bra. Framåt släppte man inte på handbromsen, och när ”Nico” Gianini Dantas fällde Luis Argudo bakifrån i straffområdet, fick hemmalaget straff. Men då klev Adrian Engdahl fram och räddade, och tog även hand om returen.

 

-Det var lite skuggboxning i första,och vi kände på varandra. Vi visste hur Norrby skulle spela, och vi vart lite väl passiva. Sedan fick vi korta anfall och inte tag i bollen som vi ville offensivt. 0-0 i paus, och vi gick in i paus för att justera en del småsaker.

 

Var du förvånad att Norrby inte kom ut mer offensivt från start med tanke på hemmaplan?

 

-Ja, jag hade förväntat mig mer av Norrby, med tanke på vi sett dem på video. De äter sig in i matchen, och har en liten fördel om man summerar första halvlek, säger IKB-tränaren, som i andra halvlek, fick se sitt lag slitas mellan hopp och förtvivlan.

 

-Vi vänder på underläge, men släpper sedan till 2-2, vilket är surt. Vi maler på. Det har känts sedan J-Södra matchen vi har haft en annan arbetsinsats i laget. Jätteskönt med seger.

 

En poäng skulle kännas som en förlust för båda lagen, vilket gjorde att spelet böljade sista fem minuterna, av ordinarie tid, och tilläggstid.

 

-Lite svängdörrar i slutet. De ville ha tre poäng för haka på i toppstriden, och vi behöver poäng i bottenstriden. Sedan fick Leo (Pllana) ett läge, som touchar, men det är alltid större chans man vinner om man skjuter.

 

Segern betydde att vi klättrade fem platser, upp till en nionde plats i tabellen. Mikael Eklund, menar att man måste ha full fokus på resterande matcher, inte titta så mycket i tabellen och att ännu inget är vunnet.

 

-Vi får inte slå oss till ro. Det är fem matcher kvar, vi får bygga vidare på det här. Det är inte klart än, avslutar Eklund.

 

I nästa omgång, söndagen den 24 oktober kl 15.00 väntar alltså GIF Sundsvall på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen.

 

Text: Olov & Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.