Nyheter Snöplig förlust mot Värnamo 2018-07-28 Snöplig förlust mot Värnamo
2018-07-28   Skrivet av:

Det blev förlust med 0-1 (0-0) för IK Brage i höstpremiären hemma mot IFK Värnamo.

På matchens sista spark avgjorde rutinerade anfallaren Pär Cederquist när han från nära håll satte bollen i nät bakom Peter Rosendal.

 

Brages assisterande tränare Bernhard Brcic var imponerad av Värnamos anfallsess.
-Han är ett monster. Får han en halvchans gör han det till helläge.

 

Sett till matchbilden skulle Brage ha minst en poäng, då man skapade de flesta målchanserna. Men om Brage hade marginalerna med sig i mötet mot Värnamo på Finnvedsvallen, så var det Värnamos tur att ha det den här gången.

 

En som bidrog till Värnamos seger var mittbacken Jon Birkfeldt som gjorde ett uppoffrande jobb med några avgörande insatser i andra halvleken när Brage som mest jagade ett ledningsmål. Efter täckningen på Simon Alexandersson skott i 64:e matchminuten kramades han om av sina lagkamrater som om han avgjort en match.
-Jag blockar hellre ett skott, än gör mål själv, säger 22-åringen som tycker segern var välförtjänt efter den tunga våren.
-Då var det uppförsbacke för oss. Men när man kämpar hårt så jämnar det någonstans ut sig över 30 matcher.
-Men om lagkamraterna inte hade varit lika bra som mig då hade vi inte vunnit. En eloge till hela laget, säger Jon ödmjukt.

 

Efter en jämn första halvlek så ökade Brage tempot i andra halvleken och skapade en handfull chanser till ett ledningsmål. Simon Alexandersson, Marcus Astvald och Robbin Sellin hade samtliga chansen spräcka målnollan. Men effektiviteten fanns inte för dagen och i stället kunde Värnamo avgöra på den fjärde stopptids minuten efter en omställning när anfallaren Daniel Ask med ett inlägg från höger hittade fram till Cederquist som inte gjorde något misstag.
-Så klart jag är mycket gladare i dag än efter förra matchen, säger Värnamos tränare Roar Hansen.

 

Trepoängaren, den andra för säsongen, var viktig för smålänningarna i jakten få kontakt med lagen ovanför i tabellen.
-Vi fick en fantastisk start på resan vi ska göra i höst.

 

En av många besvikna Bragespelare efter matchen var mittfältaren Erik Nilsson.
-Det finns inget värre än att förlora på sista sparken. Det var omvänt från förra matchen då det var vi som gjorde det. Jag tycker att vi förtjänade att vinna i dag.

 

Värnamo började matchen respektlöst och skapade bland annat två hörnor inledningsvis. Men det var hemmalaget som fick första målchansen när Simon Alexandersson i sjunde matchminuten tog emot ett inspel från Anton Lundin, vände om men sköt rakt på Värnamos målvakt Joakim Wulff.

 

Gästerna fyllde på med mycket folk när man gick till anfall, men hade svårt vaska fram de riktigt klara chanserna. Bästa läget kom efter halvtimmen där två av sommarförvärven lagom bakom chansen. Pigge anfallaren Sameehg Doutie sköt ett vasst skott som Rosendal lämnade retur på som gick fram till Viktor Einarsson, men där Bragekeepern hann ut och avvärja.

 

Trots att spelet haltade stundtals för hemmalaget skapade man några farligheter. Efter dryga halvtimmen hade Marcus Astvald ett skott som Joakim Wulff med högerhanden räddade till hörna när han var på väg bli överspelad.

 

På stopptid i första halvleken gjordes Simon Alexandersson ner av Evaldo Nascimento Lamaur Neto. Men Robbin Sellins frispark gick strax över ribban.
-Jag tycker att vi började första femton okay. Men sedan tappade vi initiativet och de fick boll. De hade några halvchanser men vi hade den bästa. Summa summarum var det en mycket jämn första halvlek, säger Bernhard Brcic om första fyrtiofem.

 

Vad sa ni inför andra halvleken?
-Vi skulle hota mer i djupled och dra isär deras mittbackspar, säger Bragetränaren som fick se ett Brage med mer fart.

 

Hemmalaget tog över mer och mer av spelet, samtidigt som Värnamo började se trötta ut.
-Vi gjorde allt lite snabbare och bättre. Vi skapar möjligheter för Robbin (Sellin), ”Mackan” (Marcus Astvald) och Simon (Alexandersson). Vi har otaliga lägen att ta ledningen.

 

Det var trots förlusten en sansad Brcic efter matchen som hyllar segerskytten.
-Men med tanke på hur andra halvleken såg ut och hur mycket chanser vi skapade så var det en jobbig förlust. Men det är alla förluster. I andra halvleken var det mer eller mindre ett lag på planen. Men bollen är rund. Gör vi inte mål på våra chanser så…Värnamo har en klasspelare i form av Cederquist. Han fick för mycket utrymme och satte dit den.

 

Brages backlinjen såg stabil ut och mycket pekade på Rosendal skulle hålla nollan.
-Han hade en lugn dag. Det kändes tryggt hela vägen och målet kom som en chock. I dag fick vi smaka på den beska medicinen de fick göra förra gången.

 

Även om gästerna tröttnade i andra halvleken hade man några farligheter. Snabbe inhopparen Lumala Abdu var på väg genom i 78:e matchminuten och en annan ersättare Paulo Marcelo Souza Alves hade ett farligt skott i 88:e matchminuten som täcktes till hörna.

 

Roar Hansen menade att en del av de nya spelarna ännu inte är i full form varför man fick en del problem ju längre matchen pågick.
-En del av de nya spelarna har inte spelat fotboll sedan april. I andra blev vi nertryckta rejält och vi fick jätteproblem.

 

Brages nyförvärv från Köge, Kristian Andersen, fick hoppa in efter 72 minuter och visade lovande takter från sin mittfältsposition. Efter att bara varit på planen i tre minuter var han delaktig i ett fint anfall tillsammans med Simon Stenberg, där Marcus Astvald avslutade med ett skott som Wulff räddade.

 

Trots att Brage försökte lyckades man inte få till det i de avgörande momenten framför Joakim Wulff som gjorde flera bra ingripanden.
-Vi fick till ett mer etablerat anfallsspel på deras planhalva i andra halvleken och hade tillräckligt med målchanser att avgöra, säger Erik Nilsson som byttes ut efter 79 minuter.

Hur upplevde du deras mål?
-Det var ett inlägg till Cederquist. Vi vet att han är farlig i boxen, säger Erik som menar det bara är komma igen.

-Vi kommer skaka av oss den här matchen efter ikväll. Vi kommer inte deppa ihop. Det är ny match nästa måndag mot Gais.

 

Bernhard Brcic tror det inte ska vara några problem komma igen efter förlusten mot Värnamo.
-Vi kommer ur det här stärkta på något vis. Det är en solid och bra grupp att jobba med. Det här här ingenting att gräva ner sig över. Man kommer grubbla några timmar. Nu är man förbannad, ledsen och arg, men sedan är det bara att gå vidare. Det är en ny dag imorgon och vi har träning klockan 10, då kommer vi sopa av resten av den här matchen och sedan väntar Gais.

 

/Olov Lindgren

Foto: Janne Nilson/Pic-Agency


Lämna kommentarer

IK Brage-IFK Värnamo 0-1 (0-0)

Målen: 0-1 (90+3) Pär Cederquist.

Varningar: Värnamo: Viktor Einarsson, Sameegh Doutie.

Domare: Farouk Nehdi, Huddinge. Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Daniel Yng.

Publik: 1342 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2):
Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Anton Lundin, Erik Nilsson (79, Benjamin Hjertstrand), Oscar Lundin, Robbin Sellin (K) (72, Kristian Andersen)-Marcus Astvald (90+1, Samuel Aziz), Simon Alexandersson.
Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Carlos Garcia.

 

IFK Värnamo (4-3-3):
Joakim Wulff-Freddy Winst, Jon Birkfeldt, Johan Andersson, Evaldo Nascimento Lamaur Neto-Isse Ismail (60, Lumala Abdu), Alexander Achinioti Jönsson, Viktor Einarsson (83, Tyler Lissette)-Daniel Ask, Pär Cederquist, Sameehg Doutie (69, Paulo Marcelo Souza Alves).
Ersättare: Tobias Andersson (mv), Fabio Gama dos Santos, Axel Winberg, Rasmus Wiedesheim-Paul, Anton Maikkula.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.