Nyheter 2017-04-23 Stabil seger i hemmapremiären Stabil seger i hemmapremiären
2017-04-23   Skrivet av:

Det blev tre nya poäng när IK Brage rättvist besegrade Carlstad United med 3-0 (1-0) i hemmapremiären. Johan Eklund fortsätter att producera i sin nygamla klubb.

 

Mot Arameisk Syrianska blev det två mål, och mot Carlstad följde Eklund upp med ett mål och ett assist.

-Det kändes bra för mig, helt godkänt. Sedan får Stefan (Ilic) göra två fina mål, och visa vilken bra spelare han är, säger Eklund ödmjukt.

 

Brages seger var aldrig i fara, och ledningen med 1-0 efter en halvlek, var logisk. När sedan Johan Eklund med sitt tredje mål för säsongen utökade till 2-0 en kvart in i andra halvlek, kändes det som Brage var nära vinst. Nyförvärvet Stefan Ilic fasställde i slutet resultatet till 3-0.

 

När Brage idag tog emot Carlstad möttes två lag, som i seriepremiären höll nollan. Och än en gång visade Brage upp ett mycket bra försvarsspel, och släppte inte till mycket. Men Bragetränaren Bengt Ottosson, tycker också att laget förfogar över en bra offensiv.

-Idag visade vi att vi har spets, säger en mycket glad hemmatränare, efter matchen.

 

Hemmapremiär innebär alltid lite högre krav på både prestation och poäng.

Väderleksmässigt hade det gått från ett snöigt Brunna IP till ett mer vårliknande väder, även om en markant vind i planens längriktning gjorde det svårspelat på Domnarsvallen.

 

Brage hade gjort en (otvingad) förändring i startelvan sedan premiären. Pontus Hindrikes fick spela från start, när Victor Bergh var förkyld.

 

De värmländska gästerna fick börja med den angivna vinden i ryggen. Ändå var det Brage som tog tag i spelet, när man utnyttjade hela planens bredd och längdriktning. Främsta chansen inledningsvis, var när Memocan Elalmis vänsterinlägg, nådde Johan Eklund i straffområdet, men målvakten Mathias Karlsson behövde inte ingripa då bollen gick utanför.

 

Erik Nilssons djupledsboll till Anton Lundin skapade ett friläge efter en kvart, men Lundins första touch var inte perfekt, och det slutade i en hörna, som blev resultatlöst, även om Simon Stenberg fick iväg ett hårt skott utanför straffområdet.

 

Ett aggressivt hemmalag gjorde att Carlstad hade svårt att få igång ett offensivt spel. Det enda man lyckades med var några höjdbollar, som Peter Rosendal säkert greppade.

 

Trots att Brage ägde mycket boll, tyckte Bengt Ottosson, att det såg lite osäkert ut på vissa håll och kanter.

-Det märktes att det var hemmapremiär, och vi var inte tillräckligt bra under första halvlek.

 

Trots att Carlstad var underlägsna spelmässigt, höll man på att chocka hemmapubliken efter halvtimmens spel. Anton Lundin tappade bollen på egen planhalva, och Joel Rajalasko tog in bollen i straffområdet, och sköt ett skott ur dålig vinkel som gick parallellt med mållinjen.

 

Efter halvtimmen började spelet öppna upp sig, och spelet böljade fram och tillbaka.

 

Benjamin Hjertstrand var i den 36:e minuten på väg genom Carlstads försvar, men kapades tio meter utanför straffområdet, av Sebastian Bellander. Brages #6 tog själv hand om frisparken, som Mathias Karlsson fick släppa en retur på, även om bortamålvakten till slut fick tag i bollen.

 

I en snabb spelvändning tog Brage välförtjänt ledningen i den 43:e minuten med 1-0. Målet, som var riktigt vackert, kom genom ett väggspel med Johan Eklund innan Stefan Ilic till slut fick öppet mål att slå in bollen i.

-Det var ett växelspel, och vi spelade vägg, och jag lade bollen snett inåt bakåt, säger Johan Eklund om ledningsmålet.

 

Sista minuten innan pausvilan, fick reslige Sebastian Bellander till en nick som smet utanför.

 

Mittbacken Sebastian Bellander som kom från BVK Norrtälje, gör sin andra säsong i Carlstad United. Efter matchen var han så klart besviken efter förlusten.

-Vi visste att Brage rullar bollen bra. De fick mycket anfallsspel. Vi var loja, och hade under hela matchen svårt att skapa chanser. Sedan går vi bara in 80 procent in i närkamperna, säger Andreas.

 

När den andra halvleken drog igång var det till en början ett ställningskrig. Claes Nyman och Lawand Haidar visade prov på sin fina teknik, men Carlstad hade svårt att komma förbi Brages stabila backlinje. Stefan Ilic hörna efter fem minuter nådde Johan Eklund, men nicken gick i famnen hos Carlstadmålvakten.

 

En sömnig början av andra halvleken, blixtrade till när Brage utökade ledningen till 2-0. Memocan Elalmis stod för förarbetet när han passade bollen till Stefan Ilic som med sitt inlägg hittade pannan på Johan Eklund, som säkert gjorde mål.

-Anton (Lundin) skapade en fin yta, och jag nickade i nästan öppet mål. Jag tycker att det kändes bra. Men vi har mer att plocka ut, säger Johan Eklund om kommande matcher.

 

Carlstad gick ner på en trebackslinje för att försöka komma ikapp.

-Vi spelar alltid med en trebackslinje. Sedan kan det se ut som att vi har en fembackslinje, när vi blir tillbakapressade. Nu gäller det att vi pratar ihop oss, det får inte bli någon panik, och att vi går vidare. Jag har svårt att vara nöjd med min insats, då jag spelar mittback och vi släpper in tre mål, säger en besviken Sebastian Bellander, över sin och CU:s match.

 

Laget fick till några inlägg, men utan någon spets. Känslan var att Carlstad spelade för långsamt, och när IKB låg rätt i positionerna, kändes det stabilt.

-Vi lugnade ner oss, och blev mer bekväma med bollen. Sedan är det skönt att vi har en bra disciplin, och bakåt kändes det jättebra. Jag tycker att vi biter oss in i matchen, säger Bengt Ottosson.

 

I en snabb spelvändning utökade Brage sin ledning till 3-0, tio minuter innan full tid. I en två mot etta, passade Memocan Elalmis bollen förbi Bastian Rojas Diaz, fram till Stefan Ilic som inte gjorde något misstag.

 

”Memo” gjorde en bra match, och blev bättre och bättre desto längre matchen pågick.

-Målet kom från en hörna, och vi fick en fri yta utanför ”boxen”. Jag tycker att Carlstad öppnade sig mer efter 2-0. De spelade ungefär som vi trodde, att de skulle spela ”runt”.

 

Vad säger du om din egen insats?

-Jag hade svårt att komma in i matchen, men det blev bättre i slutet av första och i andra halvlek. Då spelade vi enkelt och rullade boll, säger Memocan Elalmis.

Highlights från matchen ; https://youtu.be/YK8MDVIDZDw

 

Nästa omgång spelas på lördag då Brage gästar Nyköping BIS på Rosvalla IP.

 

/Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

IK Brage-Carlstad United BK 3-0 (1-0)

Målen: 1-0 (43) Stefan Ilic, 2-0 (59) Johan Eklund, 3-0 (80) Stefan Ilic

Varningar: IK Brage: Carlstad United: Sebastian Bellander, Lukas Röhse.

Domare:  Mohammed Nablsi, Gävle.

Publik: 1 217.

 

IK Brage (4-2-3-1): Peter Rosendal – Simon Stenberg, Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes -Anton Lundin (Rasmus Lindgren, 85), Memocan Elalmis, Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (Stefan Lindmark, 67), Stefan Ilic – Johan Eklund.

Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Gustav Sundström, Jesper Åman, Linus Zetterström, Erik Larssosociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.