Nyheter 2018-09-18 Stenberg inför matchen mot HIF Stenberg inför matchen mot HIF
2018-09-18   Skrivet av:

Efter att ha spelat en match på två veckor, är IK Brage nu inne i en period där tre bortamatcher ska avverkas på nio dagar.

 

Efter lördagens förlustmatch mot Norrby IF, väntar på onsdag Helsingborgs IF på Olympia, och det tuffa spelschemat fortsätter på söndag med en resa till Göteborg och match mot Örgryte IS, innan Falkenbergs FF står för motståndet nästa fredag.
-Känslan är bra, säger Brages ytterback Simon Stenberg inför mötet mot Helsingborg.

 

Brage har tidigare visat att man kan hantera spela flera matcher under kort tid. I maj mötte man Degerfors, Frej och Örgryte inom åtta dagar. Då blev utfallet en vinst och två oavgjorda matcher.

Resan till Helsingborg började vid 9-tiden på tisdag morgon, och med ankomst sen eftermiddag.

-Vi åker buss ner idag (tisdag) för att få en så bra uppladdning som möjligt inför matchen. Sedan kommer vi träna när vi kommer ner. Middag på hotellet, god nattsömn och sedan uppladdning inför morgondagens match.

 

Senast Simon Stenberg spelade 90 minuter, var sista matchen innan sommaruppehållet, i slutet av juli mot Värnamo. Efter en tids skadefrånvaro, blev det ett dryga tio minuters inhopp senast mot Norrby. Nu känner sig Stenberg vara redo för 90 minuter.

-Ja, det tycker jag att jag är. Sedan är det upp till tränarna att se upp till det hela. Väljer de att ta ut mig i startelvan är jag redo.

 

Matchen spelas på naturgräs. Hur trivs du med det underlaget?
-Det spelar ingen roll vilket underlag vi spelar på, så länge gräset är kortklippt.

 

För Simon Stenberg blir det första gången spel på Olympia. En arena som förra året byggdes om, och tar nu in ca 16000 personer. Även om det inte lär bli fullsatt på onsdag, så väntar sig Simon Stenberg en härlig inramning, som kommer att lyfta spelarna. Och då inte bara i hemmalaget.
-Ju mer folk det är på matcherna, så är det så klart roligare att spela. Det blir en inramning som är fantastisk. Då är det bara för oss spelare att gå ut och njuta av den, och ta energi därifrån.

 

Ett gott omen inför matchen mot Helsingborg, är att IKB undvikit att förlora två matcher i följd hittills under säsongen. Mycket tack vare det, ligger man så pass högt upp i tabellen, som man gör.
-Jag tror det blir en match med två bra lag, där vi kommer att gå segrande ur matchen, avslutar en optimistisk Simon Stenberg.

 

/Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.