Nyheter 2013-10-27 Sundsvall vann välförtjänt Sundsvall vann välförtjänt Domnarvallen
2013-10-27   Skrivet av:

Brage orkade stå emot Sundsvalls offensiv i en halvlek. I andra visade Giffarna att man tänker göra sitt för att ta direktplatsen till Allsvenskan.

 

Med Magnusson avstängd och Mihajlovic sjuk ställde Brage upp med ett helt oprövat mittlås i Johan Persson och 17-åriga Gustaf Nordkvist. Och som de spelade i första halvlek! Tillsammans med övriga i backlinjen störde de Sundsvallsspelarna rejält som inte fick till några avgörande avslut trots ett stort bollövertag. Dessutom gjord Tim Markström i mål några riktigt bra räddningar.

 

Brage ställde om och hotade några gånger, främst med Andreas Ljunggren-Eriksson och Amor Layoni, utan att hitta fram till något avslut. Inte ett enda skott på mål enligt matchstatistiken. Starkt av Brage att gå till pausvila med noll-noll, inte riktigt vad Sundsvall förväntat sig.

 

Andra halvlek hann knapp börja innan hemmalaget kunde slå hål på nollan. Ett inlägg från Simon Helg på högerkanten till Daniel Sliper som bara behövde sträcka fram benet för att styra in bollen i Markströms bortre hörn.

Tio minuter senare kom nästa hemmammål. Simon Helg tog snygg ner bollen på fötterna, störd av Adam Gradén fick han ändå till en passning inåt i banan till en framrusande Kevin Walker som klippte till och satte bollen nära stolpen i mål.

 

Det skulle bli mer av Walker. I 63:e minuten fick Sundsvall en frispark i bra läge, Walker får till en kanonträff som går över muren och upp i högra krysset. Otagbart för Markström.

Trots uppförsbacken gav Bragespelarna inte upp utan fortsatte kämpa. Med tio minuter kvar kom Brages dittills bästa målchans när Ljunggren-Eriksson kom runt på vänsterkanten, passade en fri Dragan Kapcevic som träffade bollen alldeles för hårt. Skottet utanför borde ha suttit.

 

Några minuter senare visade Sundsvalls Johan Eklund sin styrka i straffområdet när han nickade in hemmalagets fjärde mål nära bortre stolproten. Inte mycket att säga om segern, Sundsvall var det klart bättre laget. Brage kämpade dock tappert trots att man inte har något alls att spela för.

 

Sista matchen i Superettan spelas på lördag när Brage tar emot Varberg på Vallen.


Lämna kommentarer

Matchfakta

Sundsvall-IKB 4-0 (0-0)

1-0 Daniel Sliper (48)

2-0 Kevin Walker (58)

3-0 Kevin Walker (63)

4-0 Johan Eklund (83)

 

Varningar Brage:

Gustaf Nordkvist

 

Domare: Nermin Cisic

 

Publik: 3 283

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

11 Adam Gradén

35 Gustaf Nordkvist

9 Johan Persson

3 Alexander Zetterström

 

14 Mats C Moldskred (84)

23 Martin Rosell

19 Stefan Lindmark

8 Amor Layoni (69)

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

13 Dragan Kapcevic

 

Avbytare:

1 Emil Magnusson, mv

17 Anton Lundin (69)

20 Adam Persson (84)

24 Marcus Bergströmsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.