Nyheter Svenska Cupen – Inför ÖSK vs. IK Brage 2020-02-27 Svenska Cupen – Inför ÖSK vs. IK Brage
2020-02-27   Skrivet av:

På lördag är det dags för Svenska Cupen och andra omgången i grupp 8, då IK Brage åker till Behrn Arena och möter Örebro SK Fotboll.

Efter förlusten mot IF Elfsborg är grönvitt fast beslagna om att göra en bättre prestation i Örebro.

– Matchen mot Elfsborg var tuff. De var bra, samtidigt som vi gjorde dem bra. Vi som lag måste höja oss ett par snäpp om vi vill vara med och slåss om poäng mot allsvenskt motstånd. Tuffar vi till oss i duellspelet och minimerar misstagen kommer vi förhoppningsvis stå för en bra insats mot ÖSK, menar Brages mittback Alexander Zetterström.

 

Zetterströms backkollega, Mattias Liljestrand, är en spelare som ledningen hoppas är tillbaka i matchtruppen igen efter skada.

– Vi får se hur Mattias reagerar på träningsveckan, så tar vi ett beslut imorgon (fredag), säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Mittbackskuggen har varit en viktig del i Brage de senaste åren, och Klebér menar att det är goda nyheter att han är på väg tillbaka.

– Mattias har en fysik och närvaro som är viktig för laget när han är i slag. Han gjorde en mycket bra säsong förra året, men först måste vi få honom tillbaka i matchform för att sedan bygga vidare på den nya rollen som han kommer ha i år.

 

I tisdags spelade Brage träningsmatch mot IK Frej, vilket gjorde att fler spelare i truppen fått möjlighet till matchspel.

– Det viktigaste var att få minuter i benen för våra spelare som spelat lite mindre senaste tiden, så att alla ska vara igång och få visa upp sig i match.

 

Alexander Zetterström ser fortfarande att man har chansen att ta sig vidare från gruppspelet.

– Vi har två tuffa matcher som vi såklart vill göra en bra prestation i. Gör vi det räcker det förhoppningsvis till seger i gruppen. Men det är inget vi fokuserar på nu. Vi har fullt fokus på ÖSK och får se hur långt det räcker när vi spelat sista matchen och summerar efter det.

 

Lördagens motståndare Örebro SK inledde cupspelet på bortaplan med en säker 4-1-seger på ett blåsigt Ernamar IP mot division 1-laget Oskarshamn AIK.

-Det var en stabil prestation som vi borde vunnit med något mål till, säger Örebros manager Axel Kjäll om insatsen.

 

Kjäll säger att han har största respekt för IK Brage och väntar sig inte någon enkel historia.

-Det blir en tuff match mot ett starkt lag som var nära att nå allsvenskan i fjol. Man har fått behålla stommen inför 2020, vilket jag tror gör att Brage kommer göra en ny stark säsong.

 

Klebér Saarenpää menar i sin tur att Brage måste höja sig ett par snäpp för att få med sig en bra prestation i lördagens match mot ÖSK.

– När vi möter bra lag så måste allt gå fortare än vad man är van vid. Orientering, rörelse, beslut och tekniskt utförande, för att sedan sätta ihop det med sina lagkamrater i relationer tillsammans. Vi får se om vi kan omsätta den lärdomen på en vecka ifrån Elfsborg tills mot Örebro. Det är en bra erfarenhet för oss, avslutar Bragetränaren.

 

Matchen startar kl.16:30 på Behrn Arena. Ni som vill se matchen på plats, passa på att boka in er i bussen som Serik Fans anordnar till Örebro. Läs mer på deras hemsida här eller deras Facebook-sida.

 

Ni övriga som mot förmodan inte kan ta er till Örebro ser matchen via Cmore.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.