Nyheter 2013-07-11 Tim Markström klar för Brage Tim Markström klar för Brage
2013-07-11   Skrivet av:

Målvakten Tim Markström ansluter omgående på lån från Hammarby IF och kommer att stanna säsongen ut.

 

Tim Markström slog igenom på allvar i Sandvikens IF där han bland annat blev uppmärksammat av den danska klubben FC Fredericia i en match mellan SIF och Malmö FF i Svenska Cupen. Det resulterade i att Fredericia köpte loss Markström då deras bägge målvakter gick skadade. Markström vaktade målet under flertalet matcher under höstsäsongen i Danmarks motsvarighet till Superettan. Efter det hamnade han så i Hammarby IF efter att bland annat ha provspelat för norska Sogndal Fotball i Tippeligan.

 

– Jag har följt Tim under flera år och han var även på tapeten redan i vintras, säger Michael Kallbäck. Tim känner redan några av grabbarna i laget. Han kommer ursprungligen från Gävle så att komma till Borlänge och Brage blir lite gran som att ”vända hem”.

 

Tim Markström är 26 år och en fysiskt stor och stark målvakt som mäter 199 cm. Han största styrkor är förmågan att agera inom straffområdet samt att styra backlinjen. Bortsett från Sandvikens IF, FC Fredericia och Hammarby IF så har Tim även representerat IK Sätra och Umeå FC. Under innevarande år har han främst fått vakta målet i Hammarbys U21-lag eftersom Johannes Hopf varit klubbens uttalade nr 1.

 

– Vi har haft en dialog med Tim och Hammarby ända sedan det dök upp konkreta intressen för Carlgren, fortsätter Kallbäck. När vi kom överens med AIK om en försäljning av Carlgren var vi redan muntligt överens med Tim och Hammarby och premisserna för en eventuell utlåning. Därför har vi aldrig känt någon som helst press att finna en ersättare när Patrik skulle säljas.

 

IK Brage hälsar Tim Markström välkommen till klubben!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.