Nyheter Toppmöte på Domnarvsvallen på Domnarvsvallen 2016-10-09 Toppmöte på Domnarvsvallen på Domnarvsvallen
2016-10-09   Skrivet av:

Revanschläge för Brage när man på måndag hemmamöter Västerås SK. Mötet under vårsäsongen slutade med förlust 3-0 på Solid Park Arena.

-Vi lärda oss då att VSK är har snabba omställningar, säger Bengt Ottosson, tränare i IK Brage.

 

 

Brage har gjort en stark höstsäsong vilket också har synts i tabellen, då man från en mittenposition har klättrar upp till en fjärde plats. Västerås som man möter på måndag, skuggar en poäng bakom. Upplagt alltså för en sevärd match mellan två lag på den övre halvan av tabellen.

Bengt Ottosson, hoppas så klart på vinst, men är också medveten om att man möter ett bra lag.

-Det vi lärde oss av förra mötet, är att det gäller att ta ansvar fullt ut. Vi blev lite överraskade av deras snabba omställningsspel, och frisparkar.

 

 

Vad har ni finslipat på under veckans träningar?

-Vi har jobbar både på defensiven och det offensiva spelet med tanke på hur Västerås spelar. Vi måste upp en nivå från senast.

 

Med en lång försäsong, och många matcher, så finns det vid den här tidpunkten av säsongen spelare som kan börja bli slitna. Så även i IKB, säger Bengt.

-Jag tycker att vi har haft en bra nivå både på träningar och matcher. Vi försöker att anpassa intensiteten i träningarna. En del spelare har spelat mycket och haft hög belastning. Det har gjort att vi ibland har kortat ner träningspassen, eller gett spelare ledigt. Av de yngre spelarna, så finns det en balans och avvägning hur man ska göra. Det är bra om de får speltid, och de kommer att få spela från start i någon match.

 

 

Lars Ingman, kommer att hedras i samband med matchen mot Västerås. Det är en person som har betytt mycket för Brage, och saknaden är stor, säger Bengt Ottosson om den förre lagledaren.

-Han lämnar ett gigantiskt tomrum. Vi har mist först och främst en person med stor personlighet. Det har varit tomt varje dag, och vi påminns om honom varje dag. Han visade omtanke och värme och man kunde slänga käft med honom. Det är en stor förlust på det mänskliga planet.

 

 

Inför matchen finns inga skavanker. Modaser Zekrira hade ont i huvudet i lördags, men var åter i träning idag, söndag.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.