Nyheter 2018-09-15 Tung förlust mot Norrby IF Tung förlust mot Norrby IF
2018-09-15   Skrivet av:

Med tre raka segrar och efter ett två veckors uppehåll mötte IK Brage på lördagseftermiddagen Norrby IF. Matchen på ett soligt Domnarvsvallen slutade med förlust 2-3 (2-1).
-Så glada som Norrby är över segern, så besvikna är vi som tappar den här matchen, säger Klebér Saarenpää, tränare i Brage, efter att man tappat en 2-0 ledning.

 

Efter en strålande start av höstsäsongen var det intressant att se hur väl Brage hade lyckats konservera formen. Svaret blev dessvärre, att den verkar vara borta, efter framförallt en svag genomförd andra halvlek.
Brage ligger fortfarande femma. En poäng efter Halmstad BK, och sex poäng upp till AFC Eskilstuna på kvalplats. AFC som spelade 0-0 mot Helsingborgs IF.

 

Hemmalaget var det lag som började matchen bäst. När tveksamt startande Pontus Hindrikes Bergström efter sex minuter fyllde på i offensiven framåt och lade fram en passning till Robin Sellin, betydde det matchens första målchans. Hemmalagets lagkapten fick minuten senare ett ännu vassare läge, men då kunde Norrbys mittback Jonathan Azulay täcka skottet.
Norrby som i första hand spelar för att undvika negativt kvalspel, fick springa mycket utan boll. Framåt fick skyttekungen Ricky Yarsuvat, till att börja med, inga bollar att jobba med.
När Brage efter 18 minuter fick sin första vänsterhörna, slagen av Kristian Andersen, kunde Brage ta ledningen med 1-0. Benjamin Hjertstrand nickade från nära håll, bollen otagbart invid målvakten Mergim Krasniqis stolpe.

Hemmalaget fick än mer självförtroende efter målet. Anton Lundin var nära komma till skottläge, mittbacken Mehmed Dresevic kom emellan.
Det dröjde mer än halva första halvleken innan Norrby fick sin första målchans. Det var när Richard Yarsuvat på högerkanten hittade fram med en passning till Niclas Savolainen som från nära håll, sköt högt över.

Norrbytränaren, Kourosh Hatami, tyckte man hade tufft i början få tag på Brage, men att man sedan började jobba sig in i matchen.
-Vi hade respekt för Brage. Vi fick problem i början med spelvändningarna mot ytterback som kliver upp, där våra ytterbackar hamnade lite mitt emellan lagdelarna. De får göra två hörnmål, lite ovanligt då vi under säsongen bara släppt till ett hörnmål.
Även om Brage var det spelförande laget, kom Norrby till några hyfsade inlägg, som ändå inte blev till några avslut, som Peter Rosendal behövde ingripa på.

 

Brage började efter halvtimmen tappa lite av sitt initiativ. Ändå var det IKB som skulle utöka sin ledning till 2-0 i den 40:e matchminuten. Återigen var det en hörna, slagen av Kristian Andersen, som efter bollen studsade rätt i straffområdet, letade sig fram till Mattias Liljestrand, som gjorde sitt första mål för säsongen.
När publiken väntade till pausvilan, reducerade Norrby i 45:e matchminuten till 2-1 då Nicklas Savolainen stötte in bollen via Peter Rosendal. Ett mål som gav vibbar till Falkenbergsmatchen, när FFF reducerade till 2-1 strax före paus, och sedan vände och vann matchen.
-Jag var otrolig besviken i pausen, när vi spelade så bra fotboll och hade kontroll på det. Men så länge Norrby har vittring så är det en tuff motståndare. De är fighters, berömmer Klebér Saarnpää.

 

Om det var tyst i Brages omklädningsrum efter matchen var det en betydligt högre stämning i Norrbylägret. I förra omgången vände man ett 0-2 under läge mot Frej, till seger 3-2. Det skulle visa sig att den historien skulle återupprepas, på Brages bekostnad.
Norrby tog med sig energin av reduceringsmålet till andra halvlek. Efter fem minuter fick Norrby ett bra frisparksläge utanför straffområdet. Frisparken, slagen av Jonathan Azulay, gick två meter över.

-Jag hörde något att Ricky (Richard Yarsuvat) gick ut muren, men jag var helt bestämd på att skjuta. Men det blir att fortsätta träna, och hålla ner bollen, säger NIF mittbacken Jonathan Azulay, som tycker att man blev bättre ju längre matchen led.
-Vi var lite mer förberedda på att de skulle ha mycket boll. Vi försöker ligga så kompakt som möjligt, och de skapar inte så mycket i spelet. Vi gör en uppryckning i andra halvlek, och är mycket bättre än dem hela den halvleken. De är bättre än oss i första. Fotbollen är mental, vi kommer in större och starkare i andra halvleken efter 2-1 reduceringen, säger Azulay.

 

Ett aggressivt spelande Norrby gjorde att Brage inte fick igång det passningsspel, man visade i stora delar av första halvleken. Både Marcus Astvald och Christian Kouakou hade svårt att komma in i spelet. Istället var det Norrby som låg närmast mål, mot ett Brage som sjönk långt ner i banan.
-Vi gjorde några taktiska ändringar, och kunde spela mer framåtlutat. Vi sätter mer press på Brage, som är duktiga när de har boll, och kommer fram i banan, säger Kuorosh Hatami.
Pontus Almqvist, kom till ett hyggligt kvitteringsläge, men Peter Rosendal tajmade sin utrusning på ett bra sätt.

 

När Ex-Brageiten Lasse Nilsson byttes in med en halvtimme kvar, emottogs han av spridda applåder. Stora delar av publiken minns säkert Nilssons framfart i grönvitt runt millennieskiftet.
Norrby kunde sett till spelet i andra halvlek, inte helt orättvist efter 71 minuter, kvittera till 2-2, på en frispark slagen av Richard Yarsuvat. Frisparken var lite av en variant, där först Lasse Nilsson hoppade över bollen, innan Yarsuvat satte den stenhårt bakom en chanslös Peter Rosendal.

Brage försökte att ändra matchbilden genom några byten, men det var Norrby som var det lag som fortsatte att spela den bästa fotbollen.
-Vi tappade spelet totalt i andra. Vi hade kanske en målchans i det öppna spelet. Vi får sätta oss ner och utvärdera oss individuellt. Titta på videon och se vad vi måste skruva på, säger Saarenpää, som menade att man bjuder Norrby på 2-3 målet i 86:e minuten, när Richard Yarsuvat gjorde segermålet på Jasen Khayats precisa passning i djupet. Norrby kunde med bättre skärpa gjort ytterligare något mål under den fem minuter långa stopptiden.
-Jag är d-a glad för poängen som är viktiga i bottenstriden. Jag förstår det är tråkigt för Brage. Det är bara att åka hemåt och vara glad, säger en nöjd Norrbytränare Kuorosh Hatami.

 

Klebér Sarenpää, hade av förklarliga skäl, desto mindre att glädjas åt.
-Det är första gången i år som jag känner den här besvikelsen över vår prestation. Idag så tycker jag att vi gör många av de misstagen som en nykomling kanske gör. Men i och med att vi är inne i omgång 22, och har varit så stabila, så är det en otrolig besvikelse att vi går på den minan idag, säger Klebér Saarenpää.

 

Efter en ledig söndag, får nu får Brage  repa mod, när man i nästa omgång möter Helsingborgs IF på Olympia. Den matchen spelas på onsdag.

 

/Per Lindgren

 

Foto: Janne Nilson/Pic-Agency


Lämna kommentarer

IK Brage-Norrby IF 2-3 (2-1)
Målen: 1-0 (18) Benjamin Hjertstrand, 2-0 (40) Mattias Liljestrand, 2-1 (45) Niclas Savolainen, 2-2 (71) Richard Yarsuvat, 2-3 (86) Richard Yarsuvat.
Varningar: Brage: Anton Lundin, Oscar Lundin Norrby: Marc Axengren
Domare: Farouk Nehdi, Huddinge.
Publik: 1.268 (Domnarvsvallen)

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjerstrand, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes Bergström (Simon Stenberg, 81)-Robbin Sellin (André Kamp, 72), Oscar Lundin, Kristian Andersen (Joseph Ceesay, 73), Anton Lundin-Marcus Astvald, Christian Kouakou. Ersättare: Oliver Bergman, Viktor Bergh, Carlos Garcia, Erik Nilsson.

 

Norrby IF (4-3-3): Mergim Krasniqi- Jasen Khayat, Mehmed Dresevic, Jonathan Azulay, Abbas Mohamad (Kardo Sarchel Aso Omar, 76)-Abdelrahman Saidi, Niclas Savolainen, Marc Axengren-Nino Osmanagic (Lars Nilsson, 58), Richard Yarsuvat, Pontus Almqvist (Marcus Översjö, 72). Ersättare: Robin Holmer, Kenan Mehovic, Wilhelm Ärlig, Hugo Svensson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.