Nyheter 2021-04-25 Tung förlust mot Värnamo Tung förlust mot Värnamo
2021-04-25   Skrivet av:

Nykomlingen IFK Värnamo avgjorde i den 76:e minuten och IK Brage står därmed efter tre omgångar fortfarande utan seger i årets Superettan.

-Vi gör det vi ska. Vi gör bara inte mål och släpper in ett billigt mål, säger Brages lagkapten Robbin Sellin, efter matchen som slutade 1-0 (0-0).

 

Brage saknade inte chanser, men på nytt saknades det sista lilla extra för att spräcka målnollan.

-Vi har kontroll och vi gör det vi ska göra, men bolljäveln vill inte in. I stället släpper vi in mål och i slutändan handlar det om det, säger en besviken Robbin Sellin.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan där Oscar Lundin tog plats som mittfältare och Robbin Sellin fanns till höger i en offensiv position på mittfältet.

 

Vi hade en jättechans att ta ledningen redan efter 55 sekunder när Leonard Pllana kom helt fri i vänsterdelen av straffområdet men träffade Filip Erikssons vänstra stolpe.

-Han gör det bra. Nästa gång är det stolpe in, säger Sellin.

 

Brage hade redan från start bra rörelse i anfallet där Alexander Johansson, Leo Pllana och Anton Lundin samarbetade på ett förtjänstfullt sätt.

-Vi låter dem ha boll i de ytor vi vill och får några bra bollvinster och omställningar som är jättebra. Vi har kontroll på det utan att diktera villkoren, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Första halvleken såg det mycket lovande ut när Johansson, Anton Lundin och Pllana vann många bollar när Brage låg högt upp i banan och stressade Värnamo till misstag.

-De gör ett jättejobb löpmässigt och underlättar för backlinjen och mittfältet att vinna de bollar dem sticker in, konstaterar Bragebossen.

 

Hemmalaget, ofta anförda av William Kenndal och Freddy Winsth, hade svårt att få till några riktiga farligheter första halvleken mot ett försvarsstarkt Brage som låg rätt i positionerna. Närmast var Kenndal som hade ett bra skott i 20:e minuten, som touchade Alexander Zetterström, men som Adrian Engdahl enkelt kunde rädda.

-Vi dikterar villkoren lite mer defensivt än just med bollen i den här matchen. Det är några stunder vi blir lite väl baktunga i eget straffområde sista tredjedelen, där de får några skottmöjligheter och andrabollar som vi kan blocka och som de inte får träff på. Det är det enda de har i princip, menar Klebér.

 

Brage låg närmast ett ledningsmål i första halvlek. I 39:e matchminuten hade vi ett fint anfall, där Sellin satte igång spelet från egen planhalva följde med upp i anfallet och försökte med ett inspel hitta Anton Lundin i boxen.

 

Brage fortsatte inledningsvis i andra halvleken sätta hög press och stressa Värnamo till misstag. Hemmalaget, med vinden i ryggen, tog sedan över spelet och kom till flera samlade anfall. Närmast var Alhassan Kamara och Freddy Winsth som väggspelade sig fram till en målchans i 55:e matchminuten.

-De höjer sig väl lite, men vi gör ändå rätt saker, säger Robbin Sellin.

 

Klebér menade man i andra halvleken fortsatte i samma stil, men fick lite problem stundtals.

-Vi har lite svårare att få kontroll på det och det blir lite stressat, säger Saarenpää.

 

Brage hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och komma fram till några målchanser första halvan av andra halvleken.

 

Men sedan inom loppet av några minuter radade Brage upp två, tre riktigt vassa chanser.

 

I 68:e minuten fick Pllana fri yta till vänster i straffområdet passade Anton Lundin i bortre delen av straffområdet som inte fick någon ren träff.

 

Lundin fick kort efter ett fritt läge i straffområdet, framspelad av Alexander Zetterström, men sköt över från nära håll.

 

Nästa möjligheten att spräcka nollan fick Robbin Sellin, framspelad av Adil Titi, men på nytt utan resultat.

-Jag har rätt ”mindset” och vet vad jag vill göra, men man kan inte styra den sista studsen och det är det som grämer mig ännu mer, säger Sellin.

 

Klebér hade hoppats man skulle utnyttjat någon av chanserna.

-Man hoppas man kan trycka dit någon av dem. Sedan när de gör målet blir det svårt att skapa någonting.

 

För med kvarten kvar kunde inhopparen Robin Dzabic ostört ge hemmalaget ledningen med 1-0.

-Det är första avslutet de har på mål och det går in. Det är små marginaler, säger Robbin Sellin.

 

Målet tog lite ut udden av Brage som inte lyckades få till någon riktigt vass målchans efter baklängesmålet.

-Då handlar det om att vara stark och hitta nya lösningar framåt. De gör det bra och lyckas stänga ner oss, samtidigt som vi inte får till målchanserna. Vi blir ivriga och stressade och ska göra det varje gång i ställer för ha tålamod, säger Klebér.

 

Brage har fått en tung start av säsongen och en poäng efter tre omgångar är förstås något ingen är nöjd över.

-Poängmässigt är det förstås inte godkänt. Sedan är det matcher som förstås varit väldigt jämna. Det är små marginaler som avgjort, så jag är inte orolig på det sättet. Men det är klart att en poäng på tre matcher inte är godkänt, säger Robbin Sellin.

 

Sellin, som var tillbaka i startelvan, jobbade och slet förtjänstfullt under hela matchen, men var förstås besviken efteråt att åka hem tomhänt.

-Man vill krydda med någon poäng för att det ska bli riktigt bra. Vi är absolut värda mer än det här. Nu är det bara bita i det sura och komma igen.

 

Att Brage fortfarande inte har gjort något spelmål är inte något som Klebér är särskilt orolig över.

-Inte om du tittar till de chanser vi har skapat. Det är bara tråkigt. Vi har haft fyra, fem frilägen och många chanser. Om du vänder på det hade jag varit mer orolig om vi vunnit de här tre matcherna och inte skapat en enda chans.

 

Bragetränaren var efteråt ändå nöjd hur man hanterade säsongens första match på naturgräs.

-Det är en omställning rent mentalt att förstå vad det blir för matchbild. Att ha en mindset att vi vill försöka spela fotboll. Jag tycker spelarna hanterar det jättebra i sina värderingar.

 

Nu väntar i nästa omgång på nytt en nykomling när Vasalund väntar på bortaplan.

-Varje match är tuff, men det är bara att köra på, säger Robbin Sellin.

 

Grönvitt har alltså chansen ta revansch nästa söndag på Skytteholms.

-Det blir något helt annat än den här gräsplanen. Skytteholm är en sliten konstgräsplan. Det är en möjlighet för oss att sätta upp mer strikt vad vi behöver göra, säger Saarenpää.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IFK Värnamo-IK Brage 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Robin Dzabic (76)

Varning: Värnamo: Bernardo Vilar Estevão Jeronimo. Albin Sundgren, Victor Larsson, Erick Brandon Pinheiro da Silva. Brage: Mattias Liljestrand, Anton Lundin, Oscar Lundin, Adil Titi.

Domare: Andreas Dufva-Johansson, Assisterande domare: Niclas Ivarsson, Luke Kychyku.

Publik: 8 (Finnvedsvallen).

 

IFK Värnamo (4-3-3): Filip Eriksson-Freddy Winsth (K), Bernardo Vilar Estevão Jeronimo, Victor Larsson, Albin Sundgren (Francis de Vries, 80)-Abdussalam Magashy (Wanderson Oliveira da Nascimento, 72), Eric Brendon Pinheiro da Silva, William Kenndal (Charlie Vindehall, 80)-Joel Stevens (Robin Dzabic, 72) Alhassan A Haestad Kamara, Oscar Johansson (Isse Ismail, 67). Ersättare: Victor Eriksson, Pilip Vaitsiakhovich (mv).

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Leonard Pllana, Bjarni Mark Antonsson, Oscar Lundin (Adil Titi, 59), Robbin Sellin (K) (André Kamp, 84)-Anton Lundin, Alexander Johansson. Ersättare: Yassin Hawat, Ylli Mjoku, Lukas Hiltunen, Viktor Frodig (mv), Noa Williams.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.