Nyheter Vi tar tempen på morgondagens motståndare Nyköping BIS 2017-04-28 Vi tar tempen på morgondagens motståndare Nyköping BIS
2017-04-28   Skrivet av:

När IK Brage på lördag springer in på Rosvalla IP ställs man mot tre tidigare spelare med grönvitt förflutet.

 

Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson spelade i fjol i Brage, medans Carl Björk gjorde elva matcher säsongen 2011.

 

Enis hade ett kontrakt på 1+1 år med Brage, och valde att återvända till Nyköpings BIS efter förra säsongen.

-Valet var inte helt lätt. Jag funderade länge, men efter mycket om och men bestämde jag mig för Bissarna, säger Enis som gör sin tredje sejour hos södermanlänningarna.

 

Tidigare har han spelat säsongerna 2012-13 och 2015 i Bissarna och kommit upp i 58 matcher. Enis menar att årets upplaga hör till den bästa han spelat i.

-Absolut. Det finns många spelare med erfarenhet uppifrån, men också flera med lokal anknytning.

 

En av dessa är den resolut spelande backen Pontus Nordenberg, närmast från isländska Vikingur Ólafsvik, men med tre säsonger i allsvenska Åtvidabergs FF i bagaget.

-Sedan finns det många fler som inte var med när jag var här sist, säger Enis.

 

Med meriter från spel i amerikanska MLS anslöt i höstas fysiskt starke backen Andrew Jean-Baptiste, medans långe anfallaren Carl Björk har spelat i allsvenskan med Djurgårdens IF.

-Och innermittfältaren Suad Gruda finns kvar sedan jag var här senast. Vi har en bra trupp med flera individuellt skickliga spelare, säger Ahmetovic.

 

Nyköping inledde säsongen med 1-0 hemma mot Team TG FF, men förlorade i senaste omgången med 2-1 borta mot nykomlingen Sollentuna FF.

-Premiären var som en premiär brukar vara.

 

Matchens enda mål gjordes Carl Björk i 25:e matchminuten.

-Vi gjorde en bra första halvlek, i andra blev det mer kamp.

 

I andra omgången fick man ge sig med 2-1 borta mot ett lågt uppställt Sollentuna.

-De parkerade bussen på rätt sida, med nästan tio spelare. Vi hade nog ett bollinnehav på 70/30 men skapade för få heta målchanser. Det var ett bakslag, säger Enis vars 2-1-reducering på fripark i 97:e matchminuten hjälpte föga.

-Det var i princip det sista som hände i matchen.

 

Brage vann båda mötena i fjol mot Nyköping. 2-0 hemma på Domnarvsvallen och 3-2 på bortaplan.

 

I höstmötet på Rosvalla låg Brage under med både 1-0 och 2-1 men man kunde komma igen och vinna med 2-3 efter bland annat två mål av Gustav Sundström.

-Vi startade matchen bra och skapade chanser men förvaltade tyvärr inte de. Sedan gör de 1-0 men vi lyckas vända och gör två mål på fasta, minns Enis som menar en seger på lördag för sitt Nyköping mot sitt förra lag inte skulle betyda något jätteextra.

-Nja, tre poäng är alltid tre poäng. Det är inte mer än att man känner alla grabbarna. Jag hade en bra tid i Brage och har bara positivt att säga om klubben, ledarna, tränarna och spelarna. Man är alltid ute efter tre poäng.

 

Till årets säsong spelar han på mittfältet, till skillnad från fjolårets ytterbacksplats.

-I Brage var jag mer en renodlad vänsterback. Nu är jag högre upp i utgångspositionen. Men jag trivs på båda platserna och spelar där tränaren väljer att placera mig.

 

Med sina tre poäng efter två omgångar parkerar Nyköping på sjunde plats.

 

Han menar man inte har satt upp någon jättetydlig målsättning placeringsmässigt.

-Men vi vill vara ett topplag och vara med och kriga om de två översta platserna. Men det är många lag som vill vara med där uppe. Det är upp till oss själva bevisa att vi ska vara där.

 

Vilka lag tror du blir farligast i toppen?

-Västerås och Brage. Sedan tror jag ganska mycket på Umeå, och hoppas också vi är med där.

 

Det finns några frågetecken i Bissarnas trupp inför matchen på lördag. Anfallaren Christoffer Hansebjer, som inte spelade senast, har ett problem med ett knä och är tveksam. Mittfältaren Sal Jobarteh, som tvingades kliva av mot Sollentuna, har tränat lätt under veckan är också ett osäkert kort.

 

Även om Brage de två senaste säsongerna vunnit mot Bissarna på bortaplan, brukar hemmalaget vara svåra att komma till tals med på Rosvalla. Totalt sex hemmaförluster på de två senaste säsongerna är ett bra facit. Enis Ahmetovic hoppas se sitt lag hålla i taktpinnen.

-På hemmaplan vill vi dominera bollinnehavet. Vi ska styra och föra matchen. Det gäller att skapa fler feta chanser än mot Sollentuna.

 

Om du ska ge dit på ett matchtips?

-Vi vinner med 2-1, och det är jag och Oscar Karlsson, som gör målen, avslutar Enis Ahmetovic självsäkert.

 

 

/Olov Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.