Nyheter 2021-03-27 Vinst mot Dalkurd Vinst mot Dalkurd
2021-03-27   Skrivet av:

I den näst sista försäsongsmatchen blev det seger med 1-0 (1-0) mot Dalkurd på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

 

Brage visade upp bättre glöd och inställning jämfört från de senaste matcherna vilket lovar gott inför seriestarten om dryga två veckor.

-Resultatet har egentligen en mindre betydelse, även om det alltid är skönt att vinna, säger Brages tränare Klebér Saarenpää efter matchen.

 

Matchvinnare blev Mattias Liljestrand som gjorde matchens enda mål i 12:e matchminuten.

 

Grönvitt gjorde en solid insats där det offensiva spelet, framförallt i första halvleken, såg lovande ut där man ofta hittade varandra i de offensiva kombinationerna. Bakåt var det stabilt, där det såg tryggt ut även när Dalkurd pressade tillbaka hemmalaget i andra halvleken när de jagade ett kvitteringsmål.

-Det är framförallt en större helhet som är bättre idag än tidigare, säger Saarenpää, som i det stora hela är nöjd hur man genomfört de tre senaste matcherna som avverkats inom loppet av sju dagar.

 

-Jag tycker vi har hanterat veckan på ett bra sätt. Vi har blandat given friskt med spelare. Slutsumman har varit lite blandat, men i slutändan är den bra. Vi får med oss mycket av veckan.

 

Vad tar ni med er främst?

-Gruppens syn på saker och ting. Det är viktigt och ger oss en gemensam grund att ta avstamp från och till framtiden.

 

Veckans tre matcher har genererat i två vinster, 3-2 mot IK Sirius och 1-0 mot Dalkurd, samt en förlust mot Gefle IF (2-3).

 

Klebér menar nog att insatsen mot Dalkurd var den bästa av de tre.

-Ja, det är mycket möjligt. Det var en bra match och jag är glad för killarnas skull.

 

Det syntes direkt att hemmalaget var revanschhungrigt och ville prestera bättre än vad man gjorde i onsdags i 2-3-förlusten hemma mot Gefle.

 

Med rörlighet i anfallsspelet fann man olika vägar att komma till målchanser.

-Vi har tryckt mycket på relationerna med platsbyten. Vi är där och lyckas med det. Det är viktigt att ha den här känslan. Jag är jättenöjd med grundprinciperna, relationerna och rörelsemönstret. Det tar vi med oss.

 

Ledningsmålet kom inte ologiskt när Mattias Liljestrand stötte in 1-0, efter förarbete från Oscar Lundin och Robbin Sellin.

-Det är alltid skönt att ta ledningen och spela på ett resultat, menade Klebér Saarenpää och fortsätter:

 

-Man behöver inte jaga och slösa energi på det. Vi kan spela och fokusera på vårt, och därefter spela på ett resultat taktiskt.

 

I Brage hade Adil Titi flyttat upp från mittbacksplatsen till det centrala mittfältet och stod för en stabil insats. Efter tjugo minuter var han nära att bli målskytt, men Dalkurds kanadensiske målvakt Jonathan Viscosi lyckades sträcka ut sig och tippa Titis avslut till hörna.

-Det var 6-7 månader sedan jag spelade på mitten. Det är min ordinarie position och det var skönt att komma tillbaka till den position jag brukar spela. Sedan att det blir vinst på det, det är positivt.

 

Klebér vill ha dig som mittback i första hand, vad säger du om det?

-Det spelar ingen roll, så länge jag kan bidra med något till laget så kan jag spela var som helst för lagets skull, säger Adil, som menade samspelet på det centrala mittfältet tillsammans med Oscar Lundin gick fint.

 

-Uppdelningen mellan mig och ”Ogge” fungerade bra. Han är spetsen framåt och jag bakåt, så det blev naturliga roller. Han fick rulla runt med boll och hitta kombinationsspel och jag fick släpa mer och hitta spelvändningar och försöka bibehålla bollen på deras planhalva.

 

Klebér Saarenpää menar att det bara är positivt att Adil är användbar på olika positioner.

-Han är duktig både framåt och bakåt. Han konkurrerar mest på mittbacks positionen, men vi vet hans kapacitet på mitten.

 

Dalkurd, som bland annat vunnit borta mot Helsingborgs IF i Svenska cupens gruppspel, kom till flera anfall med sitt snabba passningsspel och var nära ett kvitteringsmål i mitten av första halvlek, men Pontus Hindrikes räddade på mållinjen efter Farhan Shakor Tawfeeqs avslut, när Adrian Engdahl var långt ut i straffområdet.

 

Bortalaget flyttade upp spelet i andra halvleken på jakten efter en kvittering. Arian Kabash hade bland annat ett vasst avslut, som Engdahl gjorde en fin räddning på.

 

Dalkurd hade bollinnehavet och tryckte tillbaka Brage, men där backlinjen var tight och oftast låg rätt i positionerna vilket betydde att Dalkurd ändå inte kom fram till några heta målchanser.

-De har mycket boll och våra anfall blir lite väl korta, säger Saarenpää, som menade Dalkurd fick mer energi när man kunde trycka ner Brage.

 

Det var först sista kvarten av matchen som Brage kunde komma ur Dalkurds press och jämna ut spelet.

-Det tog tid innan vi hittade nycklarna att lösa upp det och kontrollera matchbilden igen.

 

Brage hade bud på mål i slutet av matchen och närmast utdelning var inhopparen Alexander Johansson i 86:e matchminuten, som efter fint förarbete av Niklas Söderberg, från högersidan av straffområdet tog några steg inåt centralt, och fick på ett pressat skott som träffade ribban. På returen var Leonard Pllana först men sköt högt över.

-Vi fick se glimtar av honom i sin naturliga position, säger Klebér om Johansson som lånats in från Varbergs Bois.

 

Nu kommer en vecka där man kommer lätta på träningen innan man tar siktet på genrepet hemma mot Djurgårdens IF nästa lördag.

-Det blir ganska mycket ledigt kommande vecka. Det blir skarpt läge i finsnickeriet i alla kroppar och knoppar, det ska kännas rätt och att få ihop gruppen så vi drar åt samma håll.

 

Adil Titi kan se tillbaka på en försäsong där Brage blandat i sina prestationer, men han tror på en bra säsong och vet kapaciteten i laget.

-Vi har en väldigt bra grund, vi vet vad vill vill och vad vi måste bygga på. Vi kommer kämpa hårt och sedan kommer det troligtvis leda till vinster i serien.

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Dalkurd FF

IK Brage-Dalkurd FF 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Mattias Liljestrand (12)

Varning: Brage: Mattias Liljestrand, Oscar Lundin. Dalkurd: Arash Motaraghebjafarour, Irfan Jasarevic.

Domare: Magnus Lindgren. Assisterande domare: Anton Sjöberg, Henrik Melin.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Moses Makasi (Nathan Mavila, 78)-Robbin Sellin (K) (Alexander Johansson, 78), Adil Titi, Oscar Lundin, Noa Williams-Leonard Pllana, Anton Lundin (Niklas Söderberg, 78). Ersättare: Erik Martinsson (mv), André Kamp, Yassin Hawat, Lukas Hiltunen.

 

Dalkurd FF (3-5-2): Jonathan Viscosi-Rassa Rahmani, Irfan Jasarevic, Christoffer Styffe (K)-Alex Simovski, Arian Kabash, Suleman Zurmati, Haron Ahmed Zubair, Arash Motaraghebjafarpour (Gustav Berggren, 75)-Victor Söderström, Faron Shakor Tawfeeq (Ezequiel Montagna, 61). Ersättare: Umit Aras, Marcel El-Marakbji, Dillan Ismail.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.