Nyheter 2021-07-31 Vinst mot IK Sturehov Vinst mot IK Sturehov
2021-07-31   Skrivet av:

Vi inledde höstsäsongen på bästa sätt när vi på bortaplan besegrade IK Sturehov med 1-2 (1-0).

-Jag vill ge en stor eloge till tjejerna som visar tålamod genom hela matchen, säger Bragetränaren Fredrik Bengtsson på telefon, när han är på väg kliva på spelarbussen hem.

 

Det blev en dramatisk avslutning på matchen, efter det att Brage tagit ledningen med 2-1 i 86:e minuten, hade hemmalaget chansen att kvittera på straff, men missade.

 

-De sköt i ribban, bollen studsar upp på handen på Frida Halvarsson, och det blir straff. Men sedan skjuter de straffen utanför, och sedan höll vi ihop det ganska bra, och det kändes lugnt. Så vi har lite tur att vi vinner, säger Bragetränaren.

 

Brage som jagade tredje raka segern, inledde trevande trots ett bollövertag, och halvlekens enda mål (1-0) gjorde hemmalagets Emelie Norberg.

 

-Det kändes som vi var kvar på semester. Vi kom inte upp i nivå. Vi märkte att det var lite frustrerat hos spelarna. Men vi visade tålamod. Vi hade mycket boll men skapade inte så jättemånga vassa chanser.

 

Efter paus ryckte IKB upp sig, och höjde sig ett par snäpp.

 

-Vi pratade ihop oss i halvtid, och sa vad vi skulle göra. För jag tycker vi var lite bekväma i första. Vi tog lite mer löpningar i andra, och öppnade upp ytorna lite bättre, vilket gör att vi skapar chanser, säger Fredrik Bengtsson.

 

Nyckel till vinsten var det tålamod Brage visade upp. Trots underläget malde man på. Utdelning skulle också komma när Hanna Torstensson efter 65 minuter kvitterade till 1-1. Målet föregicks av att Linn Mattsson med en perfekt passning hittade fram med bollen till Torstensson som tagits sig fram bakom backlinjen, och ensam med Sturehov målvakten inte gjorde något misstag.

 

-Ett bra fotbollsmål, säger Fredrik Bengtsson nöjt.

 

Brage gick sedan för seger, och med knappa fem minuter kvar, kom man loss på kanten, och Clara Zettervall kunde stöta in en retur i mål, till 1-2. Det kom att bli matchen sista mål, då alltså Sturehov sedan brände en straff.

 

-Det är nyttigt att spela sådan här matcher där vi lyckas vinna, när vi inte är riktigt där, avslutar Fredrik Bengtsson.

 

Nästa match spelas fredagen den 6:e augusti kl 19:00, när vi tar emot Torsby IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

 

Text: Per Lindgren


Lämna kommentarer

IK Sturehov-IK Brage

IK Sturehov-IK Brage 1-2 (1-0)

Målen: 1-0 Emelie Norberg (38), 1-1 Hanna Torstensson (65), 1-2 Clara Zettervall (86).

Varningar: Brage: Frida Halvarsson.

Domare: Mikael Bdaoui.

 

IK Brage på Sörbyvallen: Clara Lönntorp, Frida Halvarsson, Linn Mattsson, Maja Andersson, Ann-Sofie Andersson, Thilda Johansson, Johanna Yakoub, Sara Berglund, Anna Sandin, Anna Lin Stenquist Foberg, Hanna Torstensson. Ersättare: Clara Zettervall, Lisa Evenson, Linnea Blomstrand, Agnes Almtetun Lantz.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.