Nyheter Wall: "Roligt att möta Bengt" 2015-10-09 Wall: "Roligt att möta Bengt"
2015-10-09   Skrivet av:

Tabellfemman Nyköping BIS gästar Domnarvsvallen på söndag i norrettans 23:e omgång.

Båda lagen har det gemensamt att de kommer med tre raka förluster i bagaget. Bissarna har dessutom lämnat planen mållösa vid sina tre senaste matcher.

Men lagets huvudtränare John Wall menar det finns fler saker i en match än hur många mål man gör.

-Även om det är en större del, så består fotboll av fler saker. Som att hitta en balans i försvaret, omställningen mellan försvar till anfall, och anfallsspelet i sig. Sedan om man skönjar resultatet och produktionen så har vi ett bra snitt i antal gjorda mål per match (37 mål på 22 matcher) sett över hela säsongen.

 

I senaste omgången förlorade Nyköping med 1-0 borta mot serieledande Dalkurd FF, där segermålet kom i slutsekunderna. Trots förlusten var Wall ändå inte helt missnöjd efteråt.

-Dalkurd är erkänt skickliga på sin hemmaplan. Vi har stor respekt för dem, som för alla lag. De kom från en derbyvinst mot Brage, som var en liten urladdning. Vi skulle ha ett bra och tydligt försvarsspel och det utförde vi till 98,1 procent delar bra. Men med 24 sekunder kvar gör de mål som delvis är en individuell prestation.

 

Wall vill se Dalkurdmatchen i ett längre perspektiv och känner ingen direkt bitterhet efter det sena poängtappet.

-Jag är ingen bitter människa överlag, som Bengt (Ottosson) kan intyga. Jag vill skönja saker som sker. Samtidigt är Dalkurd värdiga seriesegrare.

 

Nyköping var länge med och kämpade om en kvalplats men efter de senaste matcherna har man hamnat i ingenmansland.

-Men jag tycker inte det kommer bli svårt att kunna ladda till söndagsmatchen. Det blir en rolig krydda att få möta Bengt (Ottosson). Jag tycker Brage har gjort ett fantastiskt val av tränare. Det vi kommer att göra på söndag, kommer vi att ta med oss till 2016.

 

Innan formsvackan i september/oktober med tre raka förluster hade Bissarna en bra period med endast en förlust under sju matcher.

Hur tycker du formen känns inför matchen på söndag?

-Vi har haft ett ganska positivt tryck på träningarna och i gruppen generellt. Det vi gör är mångt och mycket saker som vi vill ska påverkas under en längre tid, än bara under de fyra matcher som vi har kvar av säsongen.

 

Hur tror du matchen kommer se ut på söndag?

-Svårt att sia. Brage är ett erkänt duktigt och kompetent lag, även om det inte framkommit i tabellen. Många saker har blivit bättre sedan Bengt kom, även om de ännu inte kommit upp i full standard.

 

När lagen möttes på Rosvalla vann Brage 3-1. Men ordet revansch vill Nyköpingtränaren inte lägga i sin mun när lagen möts igen.

-Jag vill inte säga ordet revansch. Jag hoppas mer skickligheten och de som utför sina arbetsroller bäst blir vinnare i matchen.

 

Tillsammans med Brage fick Nyköpings Bissarna tre spelare med i truppen till Morgondagens Stjärnor. Målvakten Pontus Lindh, backen Ishamael Koroma och mittfältaren Alige Barrow får alla spela den prestigefyllda matchen när de största talangerna från norr- och söderettan möts på Swedbank Park i Västerås, i mitten av november.

-Det är en rekordnotering för Nyköpings BIS att vi fått med så många spelare. Det är roligt att strategin och tankesättet är mätbart, samtidigt som vi levererat och visat ett hyfsat resultat på planen och i tabellen, och förenat båda, säger Wall.

 

Nyköping får på söndag klara sig utan skadade trion Adis Djokovic (fw), Nils Dirke (b) och Alexander Lind (b). Dessutom kommer man göra sena tester på några spelare.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.