Vinst mot BP

Vi vinner dagens match mot Brommapojkarna med 2-0 (0-0) på Grimsta IP efter en bra andra halvlek. Målen gjordes av Iletsin Camões och Seth Hellberg.

Laget

Vi kom med sju förändringar i startelvan sedan senast mot Sirius. André Bernardini tog plats i målet. Nya i backlinjen, var Malte Persson, Pontus Rödin och Jonathan Tamimi, medans Alexander Zetterström var kvar. Hela mittfältet var förändrat hur det såg ut senast; Emil Tot Wikström, Henry Sletsjoe, Seth Hellberg och Jonathan Tamini. På topp fick Douglas Karlberg och Ileltsin förtroendet på nytt.

IK Brage (4-3-3) André Bernardini-Malte Persson, Pontus Rödin, Alexander Zetterström, Jonathan Tamimi-Emil Tot Wikström (Ferhad Ayaz, 69), Henry Sletsjøe, Seth Hellberg (Jacob Stensson, 85), Pontus Jonsson (Eirik Asante Gayi, 85), Ileltsin Camões (Gustav Berggren 69)-Douglas Karlberg (Kevin Nyarko, 85).

Ersättare: Viktor Frodig, Filip Sjöberg, Christopher Redenstrand.

Första halvlek

Det var grönvitt som inledde bäst, och BP fick nästan inte låna bollen första tio minuterna. Vi jobbade till oss ett par hörnor, som emellertid blev resultatlösa. Det var också vi som hade matchens första avslut på mål, efter tio minuter, när Emil Tot Wikström drev bollen från vänsterkanten in centralt, och avlossade ett skott efter marken som BP:s målvakt André Calisir räddade.

Kort därefter kom också Pontus Jonsson fri och blev nerdragen i en duell med hemmakeepern utanför straffområdet, som gick tufft in i närkampen, men utan att att domaren blåste.

Vi höll Brommapojkarna på utsidan, och de gånger de kom med inlägg i straffområdet var våra mittbackar på rätt plats och slog undan bollen.

Emil Tot Wikström visade sin styrka några gånger när han kom loss på vänsterkanten, med inlägg, som dock inte letade sig fram till en grönvit spelare. ”Traktorn” Seth Hellberg, hade efter 34 minuter ett hyfsat avslut, men blev tacklad samtidigt, så avslutet smet utanför. Det var inte något superhögt tempo i matchen på grund av en del slarv.

Utan tvekan var det vi som var det lag som låg närmast ett mål. Emil Tot Wikström kom till ett bra läge i 37:e minuten men skottet gick på fel sidan stolpen. Kort därefter hade hemmalagets Ludwig Fritzon ett avslut från nära håll, som täcktes av en Bragespelare.

Med en minut kvar av första halvlek, fick vi en straff efter Emil Tot Wikström avslut tagit på armen hos en BP spelare. Douglas Karlberg som tog hand om straffen, var inte bättre än att BP-målvakten slängde sig åt rätt håll, och på returen sköt Henry Sletsjøe över. Överlag en okej genomförd halvlek, men för mycket slarv gjorde att vi inte riktigt fick något flyt i spelet.

Andra halvlek

Vi gjorde inga byten till den andra halvleken.

Inledning av halvleken stod matchen och vägde. Det var ändå vi som var det lag som verkade vilja mest. Pontus Rödin hade ett hyfsat avslut. Och efter 56 minuter tog vi ledningen med 0-1 när Iletsin Camões nådde högst i straffområdet och nickade in bollen efter Emil Tot Wikströms inlägg. Inte alls oförtjänt.

”Totti” testade sedan med ett skott mot det bortre krysset, som slutade i en resultatlös hörna. Vi spelade med ett lugn i spelet, och BP kom inte till något eget spel överhuvudtaget. Med tjugo minuter kvar bytte vi in Ferhad Ayaz och Gustav Berggren.

BP började ta över lite av spelet, samtidigt som vi kanske omedvetet drog oss tillbaka. Med knappa kvarten kvar visade Bernardini upp sin skicklighet när han först gjorde en prakträddning och tippade bollen till hörna. ”Berna” stog också på rätt plats på Gustav Sandberg Magnussons skott.

Vi fick sista kvarten försvara oss när Brommapojkarna försökte trycka på. Men på en fin djupledsboll var hemmalagets målvakt för ojust och tryckte ner Karlberg bakifrån i straffområdet, och domaren tvekade inte peka på straffpunkten. Seth Hellberg var säkerheten själv och rullade in bollen nr målvakten slängde sig åt fel håll, och vi hade 0-2 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Målet gjorde att BP spelarna började få gamnacke, och vi kunde kontrollera spelet återstoden av tiden, även om lagkapten ”Zäta” på stopptid räddade en boll på mållinjen. Sammantaget en bra match, där vi vann rättvist.

Text: Per Lindgren

IF Brommapojkarna-IK Brage 0-2 (0-0)

Målen: 0-1 Iletsin Camoes (56), 0-2 Seth Hellberg (84)

Varningar: BP IKB: Seth Hellberg , Iletsin Camoues