Skip to content

Årets första seger mot Gefle!

IK Brage vann säsongens andra träningsmatch med 1-2 (1-2) på bortaplan mot seriekonkurrenten Gefle IF.

-Kul att vinna, säger mittfältaren Engla Svärdhagen som byttes in i andra halvleken.

Efter Gefle tagit ledningen med 1-0 efter dryga kvarten i första halvleken, replikerade Brage på bästa sätt med två snabba mål inom loppet av fem minuter fram till 1-2. Målskyttar för grönvitt var Hanna Torstensson som säkert satte kvitteringen till 1-1 på straff, efter att Gefles målvakt kapat Rut Isberg. Ledningsmålet fram till 1-2 kom efter en hörna av backen Thilda Johansson som skickade in en retur efter Moa Hanssons skott träffat Isberg.

Brage, som förlorade förra säsongens bortamöte mot Gefle, hade svårt att få spelet att stämma inledningsvis.

-Det var tufft. Vi kom inte riktigt in i det, vi var lite slarviga och vi slog bort passningar, säger Svärdhagen som tyckte man ändå jobbade hårt i nittio minuter.

Brage kunde behålla ledningen i andra halvleken, även om GIF inte saknade chanser.

-De hade en del skott över, samtidigt som Björkman (Elin) gjorde några riktigt snygga räddningar.

-Vi hade mycket boll, hade bra uppspel och skapade en del chanser, men det var också en del bolltapp, säger Engla.

Inför den stundande säsongen är tanken att Svärdhagen, som tidigare spelat mest som ytter, i år kommer få en annan roll.

-Jag kommer spela som ”pocket” på innermittfältet.

Hon medger att det kommer ta tid innan hon är helt bekväm på sin nya plats.

-Det var lite svårt att komma in i det, men det är roligt. Men jag tycker jag börjar komma in i det och vet hur jag ska ligga.

Segern var den första för säsongen och Engla tycker det ser bra ut inför fortsättningen.

-Det gäller att fortsätta att våga och vara modiga. Det är nu på försäsongen man ska prova på och göra misstag.

Brage spelar sin nästa match lördagen den 9 mars kl 12.00 på bortaplan mot division 1-kollegan Tyresö FF.

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

Gefle IF FF-IK Brage 1-2 (1-2)
Mål: 1-0 Evelina Larsson (17), 1-1 Hanna Torstensson (24, str), 1-2 Thilda Johansson (29).
Domare: Hannibal Tesfamichel.
Assisterande domare: Johan Widgren, Ahmet Otur.