Nyheter 2020-06-28 Årets första seger! Årets första seger!
2020-06-28   Skrivet av:

IK Brage tog säsongens första trepoängare när det blev vinst med 1-0 (1-0) mot Gais på Gamla Ullevi.

 

Segerskytt blev Leo Pllana, som visade att släkten är värst, eftersom han förra säsongen spelade i just Gais.

-Det var jätteviktigt för oss att vinna och ta med oss tre poäng härifrån, säger matchhjälten, som gjorde tillställningens enda mål i trettonde matchminuten.

 

Mycket fint framspelad av Oscar Lundin i djupet var Leo klinisk i avslutet.

-Det är min favoritposition. Jag har ändå lite snabbhet och hann upp bollen och placerade in den, säger målskytten som berömde Oscar Lundins framspelning.

 

Efter två raka förluster tog laget en välbehövlig seger. Gais tryckte på i slutet men Brage lyckades hålla undan.

-Vi följer vårt spelsystem och alla jobbar hårt för varandra. Det är en tuff match mot Gais, men vi jobbade för varandra, säger Leonard Pllana.

 

Klebér Saarenepää, hade gjort en förändring i startelvan sedan senast. Alexander Ekblad tog platsen som vänsterback, medans Robbin Sellin fick inleda på bänken.

 

Brage, hade flera bra uppspel till de löpvilliga anfallarna Anton Lundin och Leonard Pllana.

 

Hemmalaget Gais sökte bollar till tunge anfallaren Richard Yarsuvat som dock aldrig kom rättvänd i straffområdet.

 

 

Gais hade sin första vassa målchans i 20:e matchminuten när mittbacken Carl Nyström, på lagets första hörna, nickade men Bragekeepern Adrian Engdahl svarade för en mycket svettig räddning vid sin högra stolpe.

-Den är för lös, säger Gaiskaptenen självkritiskt om det egna avslutet. 

 

Vad tycker du om matchen?

-Den är jämn. Jag tycker vi har bra koll på dem, synd på deras omställning, vi vet att de kan löpa där, det är slarvigt, menar Nyström.

 

Efter halvtimmen skapade Gais några halvchanser i Brages straffområde. Bland annat hade mittfältaren August Wängberg ett fint inlägg som Mervan Celik var nära nypa till på.

 

Brages försvarsspel var dock mycket stabilt, där mittbackarna Mattias Liljestrand och Alexander Zetterström, tillsammans med Carlos Garcia och Alexander Ekblad på ytterbackspositionerna tog bort det mesta i straffområdet.

 

Andra halvleken var jämn inledningsvis, där båda lagen hade svårt komma fram till några farligheter.

 

Men efter timmen spelad blixtrade det till. Bantu Mzwakali gjorde en mycket fin aktion i 61:e minuten när han tog sig in från höger och centralt i planen och fick till att bra avslut som Mathias Karlsson gjorde en briljant enhandsräddning på.

 

Tre minuter senare var det ytterst nära Gaiskvittering då Richard Yarsuvat med en kanon träffade överliggaren.

 

Sedan var det Brages tur som fick ett gyllene läge att öka på ledningen. På en kontring passade Anton Lundin fram André Kamp till ett friläge, men målvakten Mathias Karlsson fick ut ett ben, och på returen fick Noa Williams näst intill öppet mål, men sköt utanför.

 

Brages Noa Williams, som startade andra raka matchen, var mycket involverad i det offensiva spelet, men grämer sig lite över att inte sätta någon av sina chanser i matchen.

-Jag borde gjort något mål i dag. Jag hade ett läge i första där jag tappade bollen, och i andra på returen på Kamps skott borde jag gjort mål. Direkt efter det hade jag också ett volleyskott.

 

Han är förstås ändå nöjd över lagets första seger.

-Jag är superglad. Det är en stor tyngd från axlarna som släppte, speciellt när ”Leo” gör mål och att vi tar vinsten på slutet. En ganska bra match från oss, främst arbetsinsatsen och att vi jobbar väldigt hårt, menar Williams.

 

Hemmalaget flyttade upp mycket folk sista kvarten men Brages försvar lyckades hålla tätt.

-Det är ganska logiskt, vi börjar försvara oss och då får de mer tryck på oss. Men jag tycker vi ändå har det under kontroll. Tycker aldrig det blir riktigt jobbigt när de slår in bollarna, då våra mittbackar är bra i luftrummet, menar han.

 

När Gais lyfte upp folk på jakt efter en kvittering gav det kontringslägen för Brage att punktera matchen.

-Det ger stora ytor i omställningarna. Vi tre där framme skapar en del lägen. Det känns bra att vi orkar ta meterna i löpningarna.

 

Brages försvarsspel var bra matchen igenom, där hela backlinjen svarade för en gedigen insats tillsammans med målvakten Adrian Engdahl.

-Defensiven måste hyllas, säger Pllana.

-De gjorde ett riktigt bra jobb, med tanke på att vi skulle hålla nollan idag och det gjorde vi.

 

Nu väntar topptippade Halmstads BK hemma på lördag.

-Det är bara att fortsätta och ta en match i taget och jobba för varandra. Det blir en tuff match. HBK är ett bra lag och vi måste vara redo, säger Pllana.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää, var nöjd efter säsongens första poäng.

-Jätteskönt att vara på tavlan tre omgångar in. Skönt med tre poäng, och se nyktert på det och se på vår prestation. Det har gått steg framåt hela tiden, och idag får vi göra en riktigt kämpainsats för att få med oss tre poäng, säger han.

 

Även om ingen statistik över bollinnehavet presenterades efter matchen, så var det Gais som till stora delar var det lag som ägde bollen. Bakom segern måste tillskrivas försvarsspelet, vilket ledde till årets första ”nolla” för laget och Adrian Engdahl.

-Vi får jobba hårt i boxen, och försvarslinjen gör ett bra boxarbete och tar bort Gais från de stora chanserna. De hamnar utanför oss, det är det viktiga, så de inte hamnar bakom, eller i oss och kontrollerar bollen där, säger Klebér Saarenpää, som fick se ett hemmalag som pressade hårt i slutet för en kvittering. 

-Vi fredar oss på ett bra sätt, och jag är stolt och glad över grabbarnas skull, säger Bragebossen efter matchen.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto Toppbild: Michael Erichsen – Bildbyrån


Lämna kommentarer

GAIS - IK Brage

GAIS-IK Brage 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Leonard Pllana (13).

Varning, Gais: Jesper Brandt, Jesper Brandt, Charlie Weberg, Nikola Ladan. Brage: Anton Lundin, André Kamp, Oscar Lundin, Lukas Hiltunen.

Domare: Andreas Dufva-Johansson. Assisterande domare: Jonas Bäcklund, Joakim Wik.

 

GAIS (3-4-3): Mathias Karlsson-Charlie Weberg, Carl Elfgren Nyström (K), Emil Wahlström (Julius Lindberg, 90+1)-Emin Grozdanic (Fredrik Martinsson, 81), Nikola Ladan, Jesper Brandt (Joackim Åberg, 82), August Wängberg-Mervan Celik, Richard Yarsuvat, Julius Johansson (Paulo Marcelo Souza Alves, 72). Ersättare: Niklas Andersen, Anton Snibb, Charfeddine Sadra Baal Cherif (mv).

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Alexander Ekblad, Mattias Liljestrand (K), Alexander Zetterström, Carlos Garcia Ambrosiani-Noa Williams (Lukas Hiltunen, 90+4), Oscar Lundin, André Kamp, Bantu Mzwakali (Robbin Sellin, 76)-Leonard Pllana (Nikita Kashaev, 78), Anton Lundin (Pontus Jonsson 90+4). Ersättare: Victor Astor (mv), Karl Johansson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.