Nyheter 2021-04-05 Förlust i genrepet Förlust i genrepet
2021-04-05   Skrivet av:

Försäsongen är över i och med eftermiddagens avslutande genrep hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot allsvenska Djurgårdens IF. Matchen slutade med förlust 1-3 (0-1), trots resultatet var Brages assisterande tränare Mikael Eklund nöjd efter matchen.

-Djurgården har ett namnkunnigt lag och vi står upp bra. Vi har en intensitet i vårt spel som jag inte har sett tidigare under försäsongen.

 

Brage kom till spel med ett par förändringar i startelvan sedan senaste matchen mot Dalkurd, där bland annat skadade Robbin Sellin saknades.

 

Djurgården som igår (söndag) blev utslagna i Svenska cupen mot Hammarby, ställde över de som spelade från start i cupen. Ändå återfanns namnkunniga spelare som Emir Kujovic och Curtis Edwards i laguppställningen.

 

Ett spelsuget Brage öppnade matchen bäst genom att hålla i bollen och vara det spelförande laget.

 

Under den första kvarten var det Leonard Pllana, som två gånger om, tvingade DIF-keepern Jacob Widell Zetterström till två ingripanden.

 

Hemmalaget spelade kontrollerat och med självförtroende.

 

Leonard Pllana kom flera gånger fram på högerkanten, och längst fram jobbade duon Anton Lundin och Alexander Johansson hårt.

-Vi kommer ut och har energi, som vi har väntat länge på, och gör en bra första halvlek. Det vi måste slipa på är den sista delen framför båda målen, i offensivt och defensivt straffområde, att ta vara på chanserna, och att vi inte släpper till de farliga chanserna defensivt. Kan vi göra det i 90 minuter, som vi hade under en längre period i första halvlek, så får vi se vad vi kan åstadkomma, säger Mikael Eklund, inför serieallvaret som bara är knappt en vecka bort (söndag 11 april)

 

Brage stod för en utmärkt första halvlek och möjligheter till mål saknades inte.

 

Efter 26 minuter fick Alexander Johansson fritt fram, men istället för att gå på eget avslut valde han passa till Anton Lundin, och Djurgården kunde bryta.

– Jag har inte sett situationen, men jag skulle kanske gått på skott. Backen kom för att täcka och det vart en dålig passning. Jag får ta med mig det nästa gång, säger Alexander Johansson och fortsätter:

 

– Samspelet går bättre och bättre med Anton (Lundin), och vi snackar med varandra på plan och i omklädningsrummet hur den andra tänker. Ju mer minuter man får, desto bättre går det, menar Alexander, som tyckte laget stod för en bra insats, speciellt i första halvlek:

 

– Jag tycker det är en bra match. Vi står upp bra, och möter ett väldigt bra lag. De har många duktiga spelare, men vi tar för oss. Vi är inte rädda att ha bollen, fast vi möter ett bra lag. Vi vill spela fotboll. Vi vågade ta en extra touch för att hitta ytorna till en medspelare.

 

Närmast att spräcka målnollan för grönvitt första fyrtiofem, var Anton Lundin strax före pausvilan, som i fritt läge i straffområdet inte fick någon kraft i avslutet.

– Jag fick en dålig touch där. Men jag tycker Alexander (Johansson) är lätt spela med. Han pratar mycket och jobbar hårt, det funkade bra. Det kändes bra idag för oss, säger han och fortsätter.

 

– Jag tycker vi förde spelet, och hade en del chanser som vi borde gjort mål på. Allt som allt borde vi vara nöjda efter första halvlek. Vi hade sagt innan att vi skulle försöka hitta de ytor där vi vill spela in bollen, och vara solida i defensiven. I andra blir det mer ryckigt, vi gör många byten och alla har inte spelat med varandra.

 

Ett Brage som inte släppt till något i chansväg bakåt under hela första halvlek, fick se se bortalaget ta ledningen med 0-1 i halvlekens sista sekunder. Det var Emir Kujovic som kunde nicka in bollen efter ett precist inlägg från kapten Elias Andersson, bakom en chanslös Adrian Engdahl.

 

Till den andra halvleken gjorde Brage fem byten. Mycket dels för att Brages unga spelare skulle få prova på tufft motstånd, och samtidigt vila spelare inför seriestarten, säger Mikael Eklund.

– Vi ville få in spelare som skulle få känna på möta allsvenskt motstånd. Det är jättekul för killarna att få den erfarenheten.

 

Brage fick en drömstart på andra halvlek när Alexander Johansson, lånet från Varbergs BoIS, kvitterade till 1-1 fyra minuter in i halvleken.

– Leo (Pllana) gör det han gör bäst, trampar in från kanten in i mitten och försöker knorra den i bortre. Sedan kommer jag i vägen, och touchar bollen lite. Det kändes skönt att göra första målet för Brage, säger Johansson.

 

Känner du en press att leverera mål?

– Både ja och nej. Man är ju anfallare och är till för att göra mål. Vi gör detta tillsammans och vem som gör målen, det har mindre betydelse. Viktigast är att vi vinner fotbollsmatcher.

 

Vad vet du om Akropolis som ni möter i premiären?

– Jag har aldrig spelat mot Akropolis, och jag har aldrig spelat på Grimsta IP. De har värvat många så det ska bli kul se vart de står.

 

Om första halvlek tillhörde Brage så jämnade Djurgården ut spelet i andra halvlek. Alexander Johansson var nära att bli tvåmålsskytt några minuter efter sitt mål, när han fri med Djurgårdens målvakt fick se sitt avslut gå drygt en meter utanför.

 

Istället kunde Djurgården avgöra matchen i andra halvlek genom två mål fram till 1-3.

 

Mikael Eklund säger att man nu kommer ha en vanlig träningsvecka fram till seriepremiären mot Akropolis, ett lag som man kommer skaffa sig bra information om.

– Vi har ledigt på onsdag, sedan blir det de sista förberedelserna. Akropolis har en ny tränare som har varit i elitfotbollen länge, så de spelar inte riktigt som förra året. Vi har en del bilder på dem redan, som vi kommer ha motmedel på.

 

Anton Lundin längtar till seriestarten, och hymlar inte med att både han och laget har högt ställda förväntningar på den kommande säsongen.

– Vi ska vinna varje match. Vi är här för att vinna, och jag känner mig i hundra form.

 

Därmed lägger vi försäsongen till handlingarna och nu är det fullt fokus på söndagens Superettanpremiär på Grimsta IP mot Akropolis IF, med start kl.13:00 söndagen 11:e april.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Djurgårdens IF

IK Brage-Djurgårdens IF 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Emir Kujovic (45+1), 1-1 Alexander Johansson (48), 1-2 Leo Cornic (63), 1-3 Emir Kujovic (76).

Varning: Djurgården: Isak Hiens, Linus Tagesson.

Domare: Martin Strömbergsson. Assisterande domare: Josefin Aronsson, Omar Majid.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Pontus Hindrikes (Roni Hajo, 72), Alexander Zetterström (Adil Titi, 46), Mattias Liljestrand (K) (Lukas Hiltunen, 46), Moses Makasi (Nathan Mavila, 46)-Leonard Pllana, Bjarni Mark Antonsson (Ayub Mohamed, 64), Oscar Lundin (Roni Said, 64), Noa Williams (André Kamp, 46)-Anton Lundin (Niklas Söderberg, 46), Alexander Johansson (Yasin Hawat, 64). Ersättare: Georg Hemberg (mv).

 

Djurgårdens IF (4-3-3): Jacob Widell Zetterström-Leo Cornic, Isak Hien (Anthonio Sanjairag, 70), Jesper Löfgren, Linus Tagesson (Alexander Karagounis, 82)-Emmanuel Justine Rabby Banda, Elias Andersson (K), Curtis Edwards (Mateo Fernandois Wallin, 76)-Mattias Mitku (Fredrik Stillberg, 82), Emir Kujovic (Jonathan Westerberg, 82), Albion Ademi (Joel Asaro, 70). Ersättare: David Celic.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.