Nyheter 2021-02-07 Förlust mot Hammarby Förlust mot Hammarby
2021-02-07   Skrivet av:

Det blev förlust med 2-1 (0-1) på Tele 2 Arena mot Hammarby IF.

-Jag tycker ändå att det här var vår bästa match av de tre vi spelat. Vi kan såklart bli ännu bättre, men det här var ett steg i rätt riktning, säger Moses Makasi, som gjorde Brages mål som betydde ledning 0-1 i den första halvlekens sista minut.

 

Brage höll ledningen fram till den 75:e minuten, då Hammarby gjorde två snabba mål fram till 2-1.

 

IKB kom till matchen med en del förändringar i startelvan sedan senast. Bland annat fick provspelaren André Reinholdsson chansen från start.

 

Matchen inleddes med ett bollövertag för Hammarby, men Brage försvarade sig på ett bra sätt. I den 13:e minuten var Astrit Selmani nära att ge hemmalaget ledningen, men avslutet gick över ribban hos Adrian Engdahl som hade en ganska lugn första halvlek.

 

Brage försökte med snabba omställningar, men utan att sista passningen hittade rätt adress. Defensivt spelade man kompakt, vilket gladde Mikael Eklund, assisterande tränare i Brage.

-Spelmässigt är det det bästa laget vi mött. Vi behövde korrigera lite från Sandviken och även från förra säsongen. Och jag tycker det ser bättre ut idag. Vi har fokuserat på det, och det ser bättre ut än det gjorde för några veckor sedan i alla fall. När matchen satt sig tycker jag det är jämt. De spelar sig inte fram till några riktigt farliga chanser, utan det är vi som bjuder dem.

 

Efterhand jobbade sig IKB in i matchen, och matchens bästa målchans hade André Reinholdsson efter 23 minuter, med ett skott i ribban efter att Robbin Sellin stod för förarbetet. Chansmässigt var Brage jämbördigt med Hammarby under första halvlek.

 

Fem minuter efter Reinholdssons ribbträff var Anton Lundin nära att förpassa bollen i mål, efter en frispark slagen av Robbin Sellin.

 

Det var också Brage som skulle ta ledningen med 0-1 när Robbin Sellin spelade fram Moses Makasi som behärskat rullade bollen i mål.

-Jag gick med i anfallet och bollen kom till mig, och jag fick till ett bra avslut. Vi gjorde en bra första halvlek, med några snabba omställningar. Jag tycker vi kunde ha straffat dem ännu mer, säger Moses, som alltmer växt ut till en gedigen spelare.

 

Hur ofta är det du gör mål?

-Det kanske kan ha varit för ett och ett halv år sedan. Men jag är inte främst här för att göra mål, säger 25-åringen.

 

Till den andra halvleken ökade Hammarby tempot. Men det var Brage som hade halvlekens första klara målchans när André Reinholdsson var nära att utöka ledningen. En spelare Mikael Eklund tyckte visade bra intentioner.

-Det är en djupledsgående forward. Nu fick han chansen från start och han gav ett bra intryck.

 

Niklas Söderberg, som byttes in efter 64 minuter, var sex minuter senare på vippen att utöka ledningen, när han fick tid på sig i straffområdet, men fick inte till sitt avslut.

-Det här var hans bästa match med oss hittills, och han kom till sin rätt och fick fast bollen, och visade det han är värvad hit för, säger Eklund.

 

Hammarby, som i onsdags spelade 3-3 mot Akropolis, gjorde flera byten både i halvtid och efter halva andra halvleken, och fick i och med det energi och tog över alltmer av spelet.

-Vi började bli trötta, och de kunde göra två mål på oss, säger Moses Makasi, som ser en ljus framtid för Brage, och de nya spelare man skaffat.

 

-Laget är bra. Vi mötte ett riktigt bra lag idag. Nathan (Mavila) stötte på tufft motstånd idag. Viktor (Frodig) spelade inte idag, och Niklas (Söderberg) såg bra ut när han kom in. Jag hoppas de blir ännu bättre när vi börjar säsongen.

 

På fem minuter vände Bajen på matchen genom mål från två av ersättarna. 1-1 genom Lou Bayere Junior efter en snabb spelvändning, och i den 80:e minuten fastställde Mayckel Lahdo slutsiffrorna till 2-1.

-Vi blev trötta när vi fick jaga så mycket boll, vilket också var syftet matchen. Vi får inte fast bollen, men det är saker vi tar med oss till nästa match, säger Mikael Eklund, vars Brage under de inledande matcherna gjort mål i samtliga, men släppt in fyra bakåt.

 

-Det tycker jag är godkänt med fyra mål bakåt, med två matcher mot allsvenskt motstånd. Framåt vet jag att vi alltid kommer skapa chanser. Som det är nu är det vi som skapar målchanser åt motståndarna. Vi får fila ner på de individuella misstagen, och fortsätter med det ödmjuka kollektiva försvarsspelet.

 

För Brages del väntar nu bortamatch mot Degerfors IF. Den matchen spelas lördagen den 13:e februari, kl.14:00.

-Det kommer bli en utmaning. De gick upp från Superettan förra året. Vi kommer att bli testade mot ett bra motstånd, så vi hoppas göra en bra match, avslutar Moses Makasi.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Andreas L Eriksson – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Hammarby IF-IK Brage

Hammarby IF-IK Brage 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Moses Makasi (45), 1-1 Lou Bayere Junior (75), 2-1 Mayhkol Lahdo (80).

Varningar: HIF: Darijan Bojanic IKB: Moses Makasi, Bjarni Mark Antonsson

Domare: Adam Ladebäck.

 

Hammarby IF (3-5-2): David Ousted- Jon Gudni Fjoluson (Mohammed Outtara, 64), Darijan Bojanic (Abdul Abdiki-Huku, 46) Mads Fenger (Richard Magyar, 46)-Mohanad Jehaze (Theodor Johansson, 76), Abdul Khalili (Gustav Ludwigson, 46), Jeppe Andersen (Williot Svedberg, 64), Akinkumni Ayobami Amoo (Alex Douglas, 76), Simon Sandberg (Axel Sjöberg, 64)-Astrit Selmani (Loue Bayere Junior, 64), Vladimir Rodic (Mayckel Lahdo, 64). Ersättare: Oliver Dovin.

 

IK Brage: (4-4-2) Adrian Engdahl-Lukas Hiltunen, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Nathan Mavila-Anton Lundin (Pontus Hindrikes 81), Moses Makasi, Bjarni Mark Antonsson (André Kamp 81), Noa Williams-Robbin Sellin (Leonard Pllana 46), André Reinholdsson (Niklas Söderberg 64). Ersättare: Viktor Frodig, Adil Titi.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.