Nyheter Förlust mot Jönköpings Södra 2020-07-25 Förlust mot Jönköpings Södra
2020-07-25   Skrivet av:

IK Brages svit på fem raka utan förlust tog slut när man förlorade mot Jönköping Södra med 2-0 (1-0) på Stadsparksvallen.

-Det är en kvalitetsfråga. Det är små detaljer som mottagningar och beslut, säger Brages tränare Klebér Saarenpää, en stund efter slutsignalen.

-Det är felbedömningar defensivt och att vi inte vinner duellerna. Summerar man efter 90 minuter så blir det jobbigt.

 

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i slutet av första halvleken på straff genom Moustafa Zeidan. Tio minuter in på andra halvleken dubblerade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Eric Omondi.

 

Brage fick sedan en chans ta sig in i matchen med tjugo minuter kvar när Pavle Vagic drog på sig sitt andra gula kort, när han fällde Kristian Andersen i straffområdet, och Brage fick spela med en man mer resten av matchen. Men Frank Pettersson räddade Anton Lundins straff.

 

Brages svit på fem förlustfria matcher fick alltså sitt slut på Stadsparksvallen.

-Motståndarna var bra. De gör det helt enkelt bättre än oss idag, konstaterar Klebér Saarenpää.

 

IK Brage, som hade gjort en förändring i startelvan sedan senaste matchen mot Örgryte, då Robbin Sellin tog plats på yttermittfältet i stället för Noa Williams. Dock fick Sellin kliva av efter bara fem minuter på grund av en skada i baksida lår, och ersattes av just Williams.

-Olyckligt förstås i förhållande till vår gameplan, säger Saarenpää.

 

Efter en trevande inledning där båda lagen kände på varandra, blixtrade det till i 19:e matchminuten. J-Södras försvarsspelare Jetmir Haliti följde med i ett anfall och fick fri yta till vänster i straffområdet men skottet gick strax utanför Bragemålvakten Adrian Engdahls vänstra stolpe.

 

Tre minuter senare var det Brages anfallare Anton Lundin som kom helt fri på en spelvändning men rullade bollen utanför.

-Det blir jobbigt när man missar målchanser. Men han får fler möjligheter, säger Bragetränaren om Anton Lundin.

 

Det var just med kontringsspelet som Brage vaskade fram sina bästa möjligheter. Leonard Pllana var ofta involverad när Brage stack upp i sina anfall och han hade flera löpningar på vänsterkanten och även ett par avslut mot mål.

-Det var jag och Anton (Lundin) som hade några bra chanser som vi kunde gjort mål på, säger Pllana efteråt.

 

Han menade att Brage inte kom upp i sin normala nivå.

-Tyvärr var vi inte så bra idag. Det gäller bara glömma den här matchen så fort som möjligt och ta tag i nästa match.

 

Vad är det som fattas?

-Vi hade inte något bra tempo. Tyvärr missade vi några lägen, det gäller att sätta dem i sådana här matcher, säger Pllana.

 

Vad säger du om din egen insats?

-Jag kunde gjort det bättre. Jag försökte skapa någonting och borde gjort det bättre på de chanser jag hade.

 

Hemmalaget tog över matchbilden i slutet av halvleken och i 35:e matchminuten pekade domaren Farouk Nehdi på straffpunkten efter att Mattias Liljestrand enligt Farouk gjort ner Elias Gustafsson. Adrian Engdahl gick åt rätt håll men kunde inte förhindra J-Södra att göra 1-0.

 

J-Södra fick energi efter målet och Brage fick jobba hårt för att försvara sig resten av halvleken. Edin Hamidovic, fint framspelad av Jetmir Haliti i djupet, hade ett gyllene läge att dubblera ledningen i 40:e minuten men avlutet gick utanför.

 

På stopptid var det Eric Omondis tur att skapa en chans när han bröt sig in centralt i banan, men avslutet gick över.

 

Hemmalaget skulle få utdelning i andra halvlekens 54:e minut när Eric Omondi från nära håll stötte in 2-0.

 

J-Södras Amir Al-Ammari var sedan nära öka på ledningen i 57:e matchminuten, men missade bollen ett par meter framför mållinjen.

 

Brage skulle få chansen att reducera i 70:e matchminuten på straff. Det när  Pavle Vagic fällde Kristian Andersen och samtidigt fick sin andra varning och därmed rött kort. Men Anton Lundins straff parerades av målvakten Frank Pettersson.

-Den var skön att rädda. Jag går åt ett håll och hinner inte undan, skrattar Pettersson som menar att man vann rättvist.

-Fram till straffen och utvisningen hade vi bra koll och ett bra bolltempo. Vi vet de är bra på omställningar men jag tycker vi trycker ner dem.

 

Hur upplevde du slutet med en man mindre?

-Det var som vi ville. Jag tycker vi skapar mer och är närmare 3-0 än de är 2-1.

 

Segern var Jönköpings andra raka och efter en trevande start är de på väg uppåt i tabellen.

-Det är tätt med matcher. Det gäller att vara ödmjuk. Vi får vara glada ikväll, sedan är det Sundsvall som gäller på onsdag, säger Frank Pettersson.

 

Brage fick alltså spela med en man mer sista tjugo och försökte lyfta upp spelet. Men mer än några halvchanser skapade man inte.

-Det är svårt med så kort tid kvar. Anfallsspelet blir forcerat. Det blir många långa bollar och det gäller att vinna duellerna. Men det är svårt att skapa något då de är starka i luftrummet, säger Klebér Saarenpää.

 

Brage möter på torsdag pigga nykomlingen Akropolis IF på Domnarvsvallen. Stockholmslaget som vann med 3-2 på Örjans Vall mot Halmstads BK.

 

Leonard Pllana blickar fram emot torsdagens match.

-Vi får först analysera den här matchen. Sedan glömma den så snabbt som möjligt. Ta tag i det och göra en starkare match mot Akropolis och fokusera på det, avslutar Brages nummer 10.

 

Text: Olov Lindgren

Foto toppbild: Axel Boberg – Bildbyrån


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.