Nyheter 2020-11-09 Förlust mot VSK Förlust mot VSK
2020-11-09   Skrivet av:

När publiken var tillbaka på Domnarvsvallen kom Brage inte upp i nivå och stod för en av säsongens blekaste insatser.

Ett taggat Västerås SK, på jakt efter att säkra kontraktet, vann med 0-3 (0-3).

-En plattmatch, framförallt i första halvleken, summerade Brages assisterande tränare William Bergendahl tillställningen.

 

Drabbningen var mer eller mindre över efter första fyrtiofem. Viktor Prodell nickade först in 0-1 redan i den andra matchminuten och när sedan Filip Tronet med ett snyggt skott i krysset och Simon Johansson på ett friläge ökat på till 0-3 i slutet av halvleken blev det för mycket för Brage att hämta in.

 

William Bergendahl pekar på flera saker som gjorde att spelat hackade och att det blev förlust.

-Släpper man in tre mål i en halvlek, så är det många delar som inte är bra. Det är tekniska misstag, dåliga förstatouch och bolltapp. När vi väl tappar bollen så försvarar vi oss inte tillräckligt bra. Det är en riktigt dålig första halvlek och en marginell förbättring i andra, men då har de ett resultat att spela på.

 

Gästerna chockstartade och tog ledningen med 0-1 redan i den andra matchminuten när Viktor Prodell enkelt nickade in ett inspel från vänsterkanten. Målet var hans sjunde för säsongen. Brage kom sedan aldrig in i matchen mot ett Västerås som kontrollerade tillställningen efter ledningsmålet.

 

Brages mittback Alexander Zetterström menade att det inte var mycket som stämde.

-Vi var inte synkade vare sig defensivt eller offensivt. Jag tycker det var kaos över hela planen. Vi måste höja vår lägstanivån.

 

Vad tänkte ni efter det tidiga 0-1-målet?

-Vi kommer ut bedrövligt och såklart det inte var kul få det målet mot sig. Men det var bara att gnugga vidare.

 

VSK var hela tiden farliga på sina kontringar och en fri Filip Tronét fick ett jätteläge i tolfte matchminuten att öka på ledningen men sköt rakt på Adrian Engdahl.

 

Gästerna, som stundtals var aggressiva i sitt presspel, fortsatte att skapa mest och var det lag som hotade mest.

 

I tjugonde minuten hade Moonga Simba ett vasst skruvat skott som tvingade Engdahl slänga sig och tippa till hörna.

 

Västerås tog över matchen och var hela tiden först på bollen. Simon Johansson och Filip Tronét hade bra chanser att öka på ledningen.

 

Brage hade i första halvleken svårt att komma till några farligheter centralt och bästa möjligheterna var två distansskott från Leonard Pllana och ett från Noa Williams.

 

Brages saknade djupledsspel och när inspelen från kanterna hade svårt att hitta rätt adress, var det ett par distansskott som var det farligaste hemmalaget skapade i första halvleken.

-Största skillnaden mellan lagen idag var den offensiva kvaliteten, säger William Bergendahl.

 

Hemmalaget hade förtvivlat svårt att forcera ett solitt Västeråsförsvar, medans gästerna hade enklare komma till målchanser.

 

Ensam på topp i Brage var Douglas Karlberg, som skapade ett par chanser, men menade det var svårt hitta luckor i bortalagets försvarsblock.

-De var kompakta centralt. Kanske vi skulle löpt mer.

 

Karlberg, som kom till Brage tidigare under säsongen från Västerås SK, menade att det inte var något speciellt möta sitt förra lag.

-Kul att se grabbarna, men annars var det inget extra.

 

Han menar att matchen inte var någon höjdare och var besviken att man inte kunde göra en bättre insats när det fanns publik på läktarna.

-Det var tråkigt vi inte kunde bjuda på en bättre match. Vi gör inte någon bra match och det var inte så mycket positivt idag.

 

Douglas tyckte det kändes bra inför matchen, men har ingen direkt förklaring varför spelet inte stämde.       

-Grabbarna var laddade innan matchen. Sedan har de högre kvalitet och är först på bollarna, det är oklart varför.

 

Gästerna ökade rättvist på ledningen till 0-2 i den 43:e matchminuten när Filip Tronét snyggt skruvade in bollen i Engdahls högra kryss och bara två minuter senare rullade sedan en fri Simon Johansson in 0-3. Ridå ner.

 

William Bergendahl understryker att gästerna var skickligare och att man själva gjorde för mycket misstag. 

-De straffar oss hårt på ett bra anfall som de syr ihop. Tredje målet är klapp-klapp spel och ett mycket snyggt mål. Vi har inte kvalitet på bollen idag, och har man inte det måste man vara jäkligt bra att stänga till och vinna på de få chanser man får.

 

Brage började piggt i andra halvleken och skapade bland annat tre hörnor inledningsvis. Leonard Pllana och Douglas Karlberg hade också varsin möjlighet men saknade den rätta skärpan. Ett eller två mål i början av andra hade behövts för skapa spänning i matchen.

-Ja vi hade behövt få kontakt där. När vi inte fick något mål blir det svårt, säger Bergendahl.

 

Brage gjorde två dubbelbyten i andra halvleken då Robbin Sellin och Bantu Mzwakali kom in i 65:e matchminuten, och Lukas Hiltunen och Pontus Jonsson byttes in i 76:e minuten. Bytena gav ingen större förändring av matchbilden även om Sellin kom in med mycket energi och Mzwakali och Jonsson  visade goda intentioner framåt.

 

VSK spelade fortsatt kontrollerat med sin ledning i ryggen och Brage hade svårt skaka fram några heta chanser.   

 

Närmast var inhopparen Pontus Jonsson i den 79:e matchminuten, men som inte lyckades överlista Anton Fagerström i VSK-målet.

 

Västerås visade på nytt att man har hittat formen på slutet och mot Brage visade laget upp ett vasst anfallsspel med Viktor Prodell, Filip Tronet och Moonga Simba i spetsen.

-De var mycket bättre i sitt anfallsspel, säger Douglas Karlberg.

 

Brages mittback Alexander Zetterström tyckte man kunde förhindrat något av baklängesmålen.

-Situationen innan 0-2-målet får vi inte tag i bollen, och vid 0-3-målet är vi dåligt synkade. I samma situation skadar sig ”Matte” (Mattias Liljestrand), men då är han redan överspelad, vi borde gjort det bättre före, säger Zetterström som hoppas man kan dra lärdom av insatsen till fortsättningen.

-Alla får rannsaka sig själva. Vi var inte där idag. Det är fullt rättvist att Västerås vinner idag.

 

Nu väntar ett dryga två veckors uppehåll inför nästa match som är borta mot Akropolis. William Bergendahl vet att det finns saker att jobba med och han hoppas man samla ihop sig för att göra en snygg avslutning på säsongen.

-Vi behöver göra saker mycket bättre. Nu har vi två fulla träningsveckor och kommer samla energi. Sedan kommer vi att träna hårt och visa att vi inte är nöjda med det här och göra allt bättre när vi startar om igen.

 

Tex: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Västerås SK FK

IK Brage-Västerås SK FK 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 Viktor Prodell (2), 0-2 Filip Tronét (43), 0-3 Simon Johansson (45)

Varning, Brage: André Kamp. Västerås: Pedro Ribeiro.

Domare: Adi Aganovic. Assisterande domare: Conny Hugman, Fredrik Hammarström.

Publik: 300 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-2-3-1): Adrian Engdahl-Moses Makasi, Mattias Liljestrand (K) (Alexander Ekblad, 46), Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Oscar Lundin, André Kamp (Pontus Jonsson, 76)-Leonard Pllana (Lukas Hiltunen, 76) , Kristian Andersen (Bantu Mzwakali, 65), Noa Williams (Robbin Sellin, 65)-Douglas Karlberg. Ersättare: Victor Astor, Carlos Garcia.

 

Västerås SK FK (4-2-3-1): Anton Fagerström-Filip Almström Tähti, Sean Sabetkar (K), Calle Svensson, Michael Jahn-Pedro Ribeiro (Kevin Custovic, 73), Albin Sporrong (Justin Salmon, 78)-Moonga Simba (Viktor Steen, 90), Simon Johansson, Filip Tronét (William Videhult, 90)-Viktor Prodell (Brian Span, 73). Ersättare: Daniel Svensson, Emil Skogh.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.