Oavgjort mot TFF på Vallen

Inför 3 737 åskådare på Borlänge Energi Arena kryssade vi mot Trelleborg 1-1 (0-0) i dagens gratismatch.

Sett till 90 minuter var vi det lag som förde spelet och skapade flest målchanser. Vårt mål, som betydde 1-0 i början av andra halvlek, gjordes av Emil Tot Wikström. Halvvägs i halvleken kvitterade Trelleborg till 1-1, som alltså också blev slutresultatet.

Laget

Vi kom bara med en förändring i startelvan sedan senast mot Västerås. Det var att Alexander Zetterström var tillbaka i backlinjen, vilket betydde att Eirik Asante Gayi tog plats på bänken.

IK Brage (4-3-3) Andre Bernardini-Jonathan Tamini, Pontus Rödin, Alexander Zetterström (Eirik Asante Gayi, 77), Christopher Redenstrand (Malte Persson, 90)-Jacob Stensson, Seth Hellberg, Henry Sletsjøe-Emil Tot Wikström, Ieltsin Camões, Gustav Berggren (Samouil Izountoumeoi, 77).

Första halvlek

Matchen började avvaktande från båda håll, där lagen kände på varandra. Det dröjde till den sjunde minuten innan vi fick vår första målchans när Tamimi från högerkanten måttade ett inlägg till Emil Tot Wikström i boxen, men avslutet täcktes av Mohammed Saeid.

Vi kopplade snart ett grepp om spelet och matchen, där vi spelade framåtlutat. När Trelleborg tog sig fram mot straffområdet var det Henry Offia det mesta det kretsade kring. Även om de hundraprocentiga lägena inte kom, så stod Brage för en pigg match öppning, med ett kontrollerat och bra passningsspel. Trelleborg hade svårt att komma in i matchen, och laget fick inte igång sitt maskineri första halvtimmen.

Med 25 minuter på matchuret kom vår bästa målchans, så långt, när IeIstin Camões fick en boll i djupled, men Kasper Thiesson Kristensen kom rätt ut i sin utrusning och täckte avslutet till en resultatlös hörna. Runt halvtimmen skapade vi två vassa chanser. Den bästa kom efter att Sletsjøe och Seth Hellberg samarbetat snyggt, och Gustav Berggren fick chansen att nypa till efter Hellbergs klack i strafformådet, men fick se sitt avslut gå högt över.

Tot Wikström kom till flera bra lägen i halvleken, men lyckades inte fullt ut med slutprodukten.  Med fem minuter kvar till paus, hade Alexander Zetterström en nick efter en Tot-hörna som tvingade Kasper Thiesson Kristenson till en grym räddning på mållinjen. Sett till spel och chanser hade vi samlat ihop till ett mål, men vi fick nöja oss med 0-0 in i pausvilan.

Andra halvlek

Inga byten gjordes till den andra halvleken i något av lagen. Vi försökte fortsätta den andra halvleken som vi avslutade den första, med att vara spelförande.

Seth Hellberg hade i den 55:e minuten en farlig nicktouch som smet precis utanför. Och tätt därefter kunde vi rättvist, sett till matchbilden, ta ledningen efter 56 minuter, när Emil Tot Wikström gjorde 1-0. Det var hans första mål i Bragetröjan. Målet kom efter att Tot brutitTrelleborgs Abel Ogwuche passning, och Brages #7 kunde avancera några meter, och placera bollen utom räckhåll för Kristensen i målet.

Efterhand fick Trelleborg lite mer boll inom laget. Ändå kom det som en kalldusch när Trelleborg tio minuter efter IKBs ledningsmål kvitterade, när Nicolas Mortensen nickade in 1-1 på Andreas Beck Larsens inlägg.

Vi försökte ganska snabbt släppa baklänges målet, och satte igång en jakt på ett nytt ledningsmål. Jacob Stensson hade ett bra läge som slutade i en hörna. Även TFF hade några chanser, och Mortensen var i den 74:e minuten nära att bli tvåmålsskytt, men Zetterström blockade avslutet.

Med knappa kvarten kvar byttes ”Samo” och Eirik Asante in, och ut gick Zetterström och Gustav Berggren. I den 89:e minuten kunde Camões blivit matchhjälte, men hans nick gick i ribbkrysset, och på stopptid nickade han även över i fritt läge.

Matchen slutade ”bara” med en poäng, i en match där vi var det lag som låg klart närmast segern. Men vi får ta med oss en bra prestation in i kommande vecka.

I nästa match, som spelas fredagen den 22 september kl 19:00, väntar återigen hemmamatch på Borlänge Energi Arena, då står Örebro SK för motståndet. Matchbiljett köper du via webben här.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Trelleborgs FF: 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 (57) Emil Tot Wikström, 1-1 (66) Nicolas Mortensen
Varningar: IKB: TFF: