1-4 seger mot IF Team Hudik

Vi fortsätter att imponera som nykomling i division 1 norra. I bortamötet mot Team Hudik på Glysisvallen visade vi både effektivitet och krigarinställning när vi kammade hem en 4-1 (1-0) seger, vilket var säsongens åttonde trepoängare av tolv möjliga.

-Lite stora siffror som matchen utvecklade sig, säger Brages tränare Fredrik Bengtsson.

Team Hudik som också är nykomlingar i serien spelar för sin överlevnad i Division 1, de stod upp på ett bra sätt och gjorde det svårt för oss att få spelet att flyta.

-Vi kom inte riktigt upp i nivå mot ett hårt jobbande Hudik, menade Fredrik Bengtsson.

Brage tog ledningen med 0-1 genom Emma Halvarsson i första halvleken där vi annars hade svårt att komma fram till några hundraprocentiga målchanser. Hemmalaget hade bud på ett kvitteringsmål, men vi lyckades hålla tätt både på grund av Hudiks oförmåga att få till det i den sista tredjedelen samtidigt som Hilda Forsling Collén i målet klev fram och gjorde några fina räddningar. I stället klev Hanna Torstensson fram med två raka mål fram till 0-3 inom loppet av 14 minuter och med knappa tjugo kvar avgjorde matchen. Team Hudik hann med att reducera till 1-3, innan Robyn Decker fastställde slutsiffrorna till 1-4 på stopptid.

I och med segern klättrade Brage upp till andraplats i en haltande tabell. Samtidigt tappade serieledarna Sunnanå poäng i bortamötet mot Heffnersklubbans BK (1-1), vilket betyder Brage är sex poäng efter tabellettan.

Matchen inleddes med mycket och fram och tillbaka i första tio. Brage hade ett par bra chanser genom Ella Foberg och Agnes Dahlström utan att hitta rätt. Vi hade också skaffat oss tre hörnor tidigt som dock blev resultatlösa.

Hemmalaget Team Hudik, som bara vunnit en match så här långt, stod upp riktigt bra under första halvleken och kom till några bra lägen. Mittfältaren Alicia Dahlgren hade ett bra läge centralt i 14:e matchminuten men sköt rakt på Hilda Forsling Collén i Bragemålet.

Vi skulle ta ledningen med 0-1 i 19:e matchminuten när Emma Halvarsson fick bra träff med vänstern på en frispark, som via ribban letade sig i mål bakom målvakten Moa Åström.

-Ett riktigt fint mål, säger Fredrik Bengtsson som menade det som kom att skilja lagen åt var Brages större individuella skicklighet.

Efter målet hade Hudik flera bra lägen att utjämna. Runt halvtimmestrecket hade först Alicia Dahlgren ett avslut som dock blev för löst. Kort efter var hemmalagets anfallare Malin Jonsson på väg att lobba bollen över Forsling Collén som var långt ute, men Bragemålvakten lyckades tänja sig och tippa bollen till en hörna. I 42:a matchminuten var också Victoria Forss farligt framme men sköt över.

-De hade bra tryck på oss och jobbade på, samtidigt som vi hade korta anfall, säger Fredrik Bengtsson som ändå var nöjd över hur man kunde hantera en matchbild där skönspelet till stora delar uteblev.

-Idag var det mycket kamp, och vi visade att vi kan ta på oss den tröjan.

Brage gjorde ett byte i halvtid då Johanna Rundström kom in i stället för Luna Hermansson.

Hudik kom till flera halvlägen på sin kvitteringsjakt, närmast var Alva Silfver i 69:e minuten som drev upp ett anfall och klippte till med ett skott i steget som våran utmärkta Hilda Forsling Collén i Bragemålet kunde rädda.

I stället för utjämning skulle Hanna Torstensson med sitt tionde mål för säsongen öka på till 0-2 i 71:a minuten.

Även fast spelet hackade och vi hade svårt komma till målchanser, visste Fredrik Bengtsson vilken kapacitet offensivt det finns i laget.

-Vi gör mycket mål.

Underlaget på Glysis konstgräs var svårspelat vilket till viss del kan ha sin förklaring till att spelet inte nådde några större höjder.

Efter Torstenssons första mål kändes det lugnt och Brages skyttedrottning skulle också göra sin andra kasse i matchen när hon enkelt tog sig förbi Mi Skoglund och skickade in 0-3 i 85:e minuten. Hemmalaget skulle få lite plåster på såren genom Liv Tjärnbergs reducering som betydde 1-3 minuten efter Torstensson andra mål.

Brage skulle få sista ordet när lagkapten Robyn Decker smällde in en frispark i den andra stopptidsminuten fram till 1-4.

-Vi tar vara på två fasta idag, säger en nöjd Fredrik Bengtsson som nu ser fram mot nästa fredags hemmamatch mot Kvarnsvedens IK på Borlänge Energi Arena.

-Det ska bli kul, det kommer vara en ny fin plan.

Nästa tillställning för Brages del äger alltså rum fredagen den 30 juni kl 19.00 då vi tar emot Kvarnsvedens IK i årets Gratismatch då det är fri entré för alla. Målet är då att sätta publikrekordet för damfotboll i Dalarna.

IF Team Hudik-IK Brage 1-4 (0-1)

Mål: 0-1 Emma Halvarsson (19), 0-2 Hanna Torstensson (71), 0-3 Hanna Torstensson (85), 1-3 Liv Tjärnborg (86), 1-4 Robyn Decker (90+2).

Varning, Team Hudik: Alicia Dahlgren.

Domare: Pontus Östlin. Assisterande domare: Kjell Gustavsson, Ahmad Reza Ahmadi.

Publik: 72 (Glysis Sparbanken Arena)

IK Brage: Hilda Forsling Collén-Embla Bondeson (72 Engla Svärdhagen), Robyn Decker (K), Joanna Snell, Luna Hermansson (46 Johanna Rundström)-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson (85 Elsa Gustafsson)-Ella Foberg (86 Anna-Linh Stenquist Foberg), Anna Sandin (61 Wilma Allringer), Agnes Dahlström.

Ersättare: Alexandra Sjölander (mv).