Mian efter dagens oavgjorda match

Mian efter dagens oavgjorda match

240527 Brages tränare Jan Mian inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Brage den 27 maj 2024 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0925

Brage fick spela stora delar av matchen mot GIF Sundsvall med en man mindre sedan anfallaren Ieltsin Camões tidigt fått ett minst sagt tveksamt rött kort, om inte rent av felaktigt i den tolfte matchminuten. Men efter en väl genomförd insats kunde vi trots decimerat manskap få med oss en poäng sedan matchen på NP3 Arena slutat mållös.

Bragetränaren Janne Mian om hur utvisningen påverkade av matchbilden:

”Väldigt, väldigt mycket såklart”. 

Ändå lyckades vi skapa mer vassa lägen än hemmalaget. Bland annat hade Redenstrand en frispark i kryssribban i första halvleken och Zetterström en nick i undersidan av ribban. Dessutom fanns det ett par lägen där domaren kunde blåst straff. 

…om hur han ser på de möjligheter som vi lyckades skapa:

”Vi skapar ändå några chanser, mer än vad de har trots att de har elva man. En cutback som Muhsin skjuter mot mål, en straffsituation där de räddar med handen. Sådana straffar har vi åkt på, nu får vi se det i efterhand om det är straff”.

…om helheten där man inte släppte till mycket bakåt, samtidigt det fanns kvalitet framåt:

”Vi skapar chanser i deras straffområde och försvarar oss jävligt bra. De har inte en chans med elva mot tio. Det gör vi väldigt bra”.

…om att utvisningen blev avgörande: 

”Vi vill alltid vinna, men blir det en felaktig utvisning, så är det kört”.

…om det röda kortet som från läktaren såg hårt dömd ut, när Ielstin Camões fick Marc Manchon på fall efter en lätt sammanstötning:

”Jag tycker att de ”tuppar” lite grann, det är ingenting att visa rött för. Då ska de ha tre röda kort, om man tycker det är rött kort. Jag tycker det är fel dömt”.

…om att det fanns mycket positivt att ta med sig:

”Försvarsspelet. Vi är kompakta och håller de utanför oss. Sedan de lägen de får, så blockar vi skott och är där och stör så de inte för skottlägen. Det är fantastiskt bra”. 

…om hur snacket gick i pausvilan:

”Vi skulle fortsätta att ligga lågt och hantera kontringar. Sedan när vi har lägen att vila med bollen, vilket vi gjorde bra emellanåt. Det blev väl att de rullade runt emellanåt, sedan vann vi boll och rullade runt, när vi inte kunde kontra. Vi hade några fina bollar bakom, med Pontus (Jonsson) som sånär kommer runt. Han har några cutbacks och inlägg, men vi är inte riktigt där på plats. Vi skapade ändå lite oreda hos dem.

…om hur bytena föll ut i andra, där Arvidsson gick ut i 68:e, Muhsin i 82:a och Jonsson i 89:e minuten:

”Johan hade ont i foten och Tot kom in. Han (Tot) hade något väggspel och skott som resulterade i hörna, som nästan gav mål. Ferhan (Abic) kom in, när Muhsin tog slut, och hade något skottläge som blockades.

…om att poängen ändå kändes skön, även om det kunde blivit tre:

”På det sättet som det blev så är det skönt”.

…om tabelläget där vi biter oss kvar i toppstriden. Med åtta omgångar kvar ligger vi sexa med tre poäng upp till Sandvikens IF på kvalplats:

.”Vi är där vi är. Vi är fortfarande i en bra position, så det är bara att jobba därifrån. Så tar vi Utsikten på onsdag”.

…om hur dagarna ser ut fram till onsdagens hemmamatch mot Utsikten:

”Det är bara vila, äta och dricka. Sedan är det träna och börja titta taktiskt mot Utsikten”.

Text: Olov Lindgren