Skip to content

Ferhan Abic inför Skövde AIK

Foto: Henrik Hansson

Imorgon, söndag, är det återstart av Superettan för Brages del, då vi ställs mot Skövde AIK på bortaplan. En i laget som känner sig inspirerad att dra igång igen är forwarden Ferhan Abic.

-Det ska bli riktigt kul. Efterlängtat, skulle jag säga.

23-åringen blev poängräddare i sista matchen före uppehållet mot Gefle, när han i slutminuterna kvitterade till 2-2. Målet som var hans första för säsongen betydde en hel del mentalt.

-Jag märkte det inte i stunden, men man märker det mer i efterhand att det betyder mycket för självförtroendet. Man känner sig bekvämare och mycket hungrigare efter mer skulle jag säga.

I förra helgens träningsmatch mot Sandviken var Ferhan sjuk och kunde således inte vara med. Nu är han frisk och kry och har kunnat deltagit i veckans träningspass. Ferhan säger att han tror att matchformen finns kvar trots det gått ett tag utan match.

-Uppehållet har inte varit så långt, sen har vi spelat en träningsmatch. Så jag tror det inte tar så lång tid att komma i matchform, jämfört med när man tänker på i januari.

Förra veckan anslöt anfallaren Amar Muhsin till laget vilket betyder att det blir fler som konkurrerar om de offensiva platserna i laget. Det är något som Ferhan Abic välkomnar.

-Jätteroligt att han har kommit. Han är en fantastisk fotbollsspelare, det man har sett på träningarna. Det är kul när det blir mer konkurrens, då måste jag pressa mig ännu mer och fortsätta kriga som jag har gjort i början av säsongen. 

Söndagens motståndare Skövde har haft en vikande form har förlorat de tre senaste matcherna med 2-0. Det har gjort att laget just nu parkerar på negativ kvalplats.

-Jag vet inte så mycket om dem. Jag mötte dem när jag spelade med Linköping i division 1 tror jag. Jag tror det kommer bli en matchbild där det är vi som håller bollen och styr tempot.

Med snart halva serien avklarad, finns IKB på femte plats. Upp till en Allsvensk plats skiljer det fyra poäng.

-Målsättningen sedan början av säsongen har varit att göra det så bra som möjligt. Nu är vi nära toppen, så det är bara att fortsätta gasa och ta poäng. Superettan är en jämn serie och det går fort både neråt och uppåt. Tar man poäng så kan man vara däruppe fort.

Känner du att det kan bli en ännu bättre höst än vår?

-Absolut. Det tycker jag.

Vilken spelare tycker du sett hetast ut på träningarna?

-Jag tycker nästan alla har sett bättre och starkare ut. Jag tror att det var för att vi fick ledigt (måndag och tisdag), så att vi kunde vila kropparna och mentalt förbereda oss för andra halvan av säsongen, säger Ferhan som utvecklar lite vad man tränat på:

-Vi har fokuserat på att vi vill ha snabbare anfall, och ta avslut snabbare.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.