Spelarintervjuer efter ÖSK

240728 ik brage örebro foto henrik hansson

Det blev dubbel revansch när vi ikväll besegrade Örebro med 2-0. Dels för förlusten i våras på Behrn Arena och för förra omgångens förlust mot Skövde.

Mittbacken Oskar Ågren

…om vad vi tar med oss efter matchen:

”Försvarsspelet och att vi hade mycket energi. Jag tyckte vi gjorde det bra, och Viktor (Frodig) hade några avgörande räddningar. I försvarsspelet hade vi några viktiga avgörande brytningar och blockar som gjorde att vi höll nollan, dessutom skönt att göra två framåt för en gångs skull”.

…om din ”räddning” i andra halvlek vid ställningen 0-0, när bollen var på väg i mål:

”Det kändes som den var på väg in, och jag hann läsa den, så det var skönt. Men det är mycket annat som gör att vi håller nollan idag”.

…om hur det var att spela inför den stora publiken:

”Det är alltid kul och ger oss extra energi att spela på Vallen med stödet bakom oss. Det hoppas vi på flera gånger”.

…om resultatet 2-0 speglar matchen:

”Jo, det tycker jag. Vi skapar mer chanser än dem, även fast de har några bra (chanser) så tycker jag det speglar matchen rätt bra”.

…om vi kom ut till matchen som väntat:

”Ja, det tycker jag absolut. Det var bra fokus, vi gjorde det vi ville och kom bakom dem en del och spelade genom dem en hel del. Sedan kanske det fattades en del heta lägen. Jag tycker det ska vara två situationer där det ska vara straff. En där Muhsin blir nersparkad och han har chansen att skjuta, och en solklar armbåge på mig, som jag inte fattar hur de kan missa. Vi fick en straff tillslut, med det ska inte behöva ta två, tre situationer innan vi får den. Vi måste få det tidigare, när det är solklar straff”.

…om hur det var att möta Kalle Holmberg och Ahmed Yasi:

”De är duktiga spelare, de är ett av de bästa anfallsparen i serien med mycket rutin. Vi är glada att de går mållösa från den här matchen. Vi hade bra koll på dem, och det behöver man ha”.

…om hur viktiga de här poängen var:

”Jätteviktiga. Vi känner att de senaste matcherna mot Skövde och Gefle innan uppehållet, att vi skulle ha mer poäng. Så vi behövde vinna idag för att hänga med i toppen. Men det behövs fler trepoängare om vi ska hänga på där uppe”.

…om Öster borta i nästa omgång:

”Det är en av de tuffaste matcherna. Det krävs en bra träningsvecka som vanligt. Sedan när vi går ut på Visma måste vi vara redo och beredda på att lägga ner ett jävla jobb för att komma iväg därifrån med poäng. Jag tror de kommer vara revanschsugna för att de kunde få med sig mer från matchen när vi vann mot dem hemma”.

Mittfältaren Henry Sletsjøe

…om känslan direkt efter slutsignalen:

”Det känns som det är en match mellan två bra lag. Lite av ett ställningskrig. Det kändes som att de som gör det första målet vinner. De hade perioder, och vi perioder i matchen när vi tog över”.

…om hur tankarna gick efter 1-0 målet som kom i 72:a matchminuten:

”Det var svårt, för man vill inte backa ner för långt, för målet kommer inte i 87:e eller 88.e minuten. Man vill hålla upp laget. De byter in alla anfallare och allt offensivt. Men vi gör det ganska bra”.

…om matchbilden blev som förväntat:

”Vi hade funderingar om de skulle spela med en fembackslinje. Nu blev det en fyrbackslinje, och vi fick ändra lite i vårt anfallsspel. Försvarsspelet var ungefär likadant”.

…om hur snacket gick i halvtid:

”Vi sa att vi försvars och anfallsmässigt gjort en ganska hyfsad match. Vi kunde skruva lite på kvaliteten. De skapar sina chanser på att vi kopplar av.

…om sin egna insats:

”Det var en ganska bra match. Jag hade några lägen i andra och ett i första där målvakten kommer ut. Jag vill sätta något mål. Men om jag tar mig till chanser, föreställer jag mig att någon snart sitter”.

…om tabelläget, där vi ligger fyra i en haltande tabell:

”Det är sådana här matcher med mer intensitet och energi och vi tar tre poäng. Det är det vi vill göra, så det var skönt. Man kände att publiken var tolfte spelaren, som jag sa innan matchen. Det är lite av ett miniderby”.

…om Öster i nästa match:

”Helt andra förutsättningar. Lång bortamatch, och på gräs. De är ett bättre lag (än Örebro) på pappret. Har vi den energi vi hade idag, finns ingen anledning vi inte ska kunna vinna”.

Inhopparen Pontus Jonsson

…om vad segern betyder inför fortsättningen:

”Jättemycket. Nu har serien vänt och vi startar hösten med tre poäng på hemmaplan. Vi fick revansch dels för matchen mot Skövde senast och vårens möte mot Örebro”.

…vilka direktiven var vid inhoppet:

”Att komma in och ta vara på ytorna Örebro bjuder på när de går framåt, sedan hjälpa till i egen box. Att vi kan hålla nollan och vinna matchen”.

…om assisten till Adil Titis 2-0-mål i 86:e minuten, där han utnyttjade ett misstag hos gästerna:

”Deras mittback har bollen och försöker passa ut till ytterbacken. Jag bryter fram på kanten och sätter fart. Släpper ut bollen till Titi och han sätter den i nättaket”.