Skip to content

MATCHDAG DAM: IK Brage – Mallbackens IF

Efter att ha vunnit med 3-2 i första omgången borta mot division 2-laget Östervåla IF väntar ett betydligt tuffare motstånd i andra omgången av Svenska Cupen när Elitettanlaget Mallbackens IF Sunne väntar på Borlänge Energi Arena. 

Hanna Torstensson har respekt för värmlandslaget, som för tillfället parkerar på femteplats i landets näst högsta serie, men tror ändå på goda möjligheter att vinna och ta sig vidare.

-Det är ett etablerat lag som varit i elitettan ett bra tag. 

Det blir säsongens andra möte mot Mallbacken, då lagen också spelade en träningsmatch i slutet av februari inne i Karlstad Airdome. Den matchen vann Mallbacken med 2-0.

-Då var det ganska jämnt. Jag tror det kan bli en bra match nu.

Något som kan tala för Brages är hemmaplan, där laget var obesegrade för säsongen innan söndagens möte mot serieledande Team TG.

-Vi är starka hemma. Jag hoppas att vi kan ge dem en match, jag tycker vi har en chans att ta dem.

Samtidigt som Brage startade upp höstsäsongen i söndags, har lagen i elitettan haft sommaruppehåll sedan första veckan i juli och kommer dra igång seriespelet igen på lördag och söndag. Mallbacken har dock hunnit med en träningsmatch under breaket där man förra veckan mötte allsvenska Djurgården och förlorade med 1-3, efter att Mallbacken tagit ledningen med 1-0 på straff i första halvlek genom lagets bästa målskytt Venera Rexhi (5 mål på 13 matcher). Gästerna kunde dock vända på tillställningen.

Skulle det bli avancemang i omgång 2, kan det bli allsvenskt motstånd i nästa omgång som kommer spelas i september eller oktober.

Hur viktig är svenska cupen?

-Vi har väl inte pratat om det så, det vore kul att gå vidare. Men jag tycker serien är viktigast och att det går bra för oss där, sedan vill vi ju vinna varje match oavsett om det är serie eller cup. 

Om man kommer ställa upp med samma startelva som matchen i söndags visar sig.

-Jag vet inte om det blir några förändringar, det får vi se.

Matchen mot Mallbacken kommer under en vecka där tre matcher på sju dagar ska avverkas. Efter onsdagens tillställning väntar Enskede borta i serien redan på lördag.

-Jag tycker det är kul med mycket matcher. Man vill ju spela matcher, det är det som är kul. 

Torstensson menar att det gäller göra allt professionellt, för att förbereda sig så bra som möjligt för det tuffa spelschemat.

-Man måste ta hand om kroppen, vila och äta bra. 

Hur går det i matchen?

-Jag tror vi vinner.

Text: Olov Lindgren 

Truppen till dagens match:
Olivia Wallner
Elin Björkman
Tyra Eriksson
Johanna Rundström
Thilda Johansson
Robyn Decker
Luna Hermansson
Maja Andersson
Hanna Torstensson
Emma Halvarsson
Sara Berglund
Astrid From
Elin Hjälte
Anna-Linh Stenqvist Foberg
Anna Sandin
Sofia Lissel
Ella Foberg

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.