Referat och intervjuer efter Mallbacken

I första halvleken var Brage det bättre laget, trots underläge 0-1 –  sedan hittade Mallbacken rätt två gånger på kort tid efter paus. Därifrån blev vägen för lång. Slutresultatet 1-4 (0-1) innebär att vi har spelat färdigt i Svenska Cupen för den här gången.

-Vi gör generellt en bra match överlag. Kul att få möta ett så här bra motstånd, jag trodde inte att vi skulle få ha så mycket boll, konstaterar IKB-tränaren Fredrik Bengtsson, kort efter slutsignalen.

Brage inledde matchen utan respekt mot ett Mallbacken som ligger femma i elitettan. Tempomässigt hängde hemmalaget med utan några problem. Vi spelade med hög press och Sofia Lissel hade ett bra läge efter fjorton minuter, efter att Hanna Torstensson tagit vara på ett felpass, men avslutet kunde MIF keepern Alexandra Blom fånga. Efter sexton minuter kunde Mallbacken ta ledningen med 0-1, efter att samspelet mellan Olivia Wallner och försvaret inte riktigt klickade. Baklängesmålet till trots, så fortsatte IKB att kämpa och slita, och stod upp på ett bra sätt.

-Även om vi blir straffade när vi tappar boll, står vi upp på ett bra sätt i duellspelet, är modiga i vårt spel trots att det är ett lag som är högre upp och ska ta mer initiativ, jag stolt över spelarna, säger Bengtsson.

Bakåt såg det hur säkert ut som helst, och Ida Hallstensson och Viktoria Ström kom inte närmare än ett par halvchanser före paus. Det som fattades var kvaliteten i den sista avgörande passningen, vilket gjorde att de hundraprocentiga målchanserna fattades för hemmalaget.

Hemmalagets Sara Berglund menade att man gjorde det bra, även om det blev förlust.

-Jag tycker att vi står upp bra i början av matchen. Vi behåller lugnet även fast vi trycker på hårt. Det är bara erkänna att de är ett snäpp bättre, men vi står upp så bra vi kan, säger hon.

Men så länge underläget bara var ett mål, var grönvitt verkligen med i matchen. 0-1 i halvtid, kändes som en aning missvisande då vi stod för en bra halvlek, och var minst lika bra som Mallbacken.

Till den andra halvleken byttes Tyra Eriksson och Elin Hjälte ut, till förmån för Johanna Rundström och Sara Berglund.

-Vi skulle få igång snurret på mitten och byta lite positioner. Det tycker jag vi gjorde bra och fick lite mer rörelse på Mallbacken, vi fick lite mer ytor att spela runt på, säger Berglund om direktiven när hon byttes in.

Tyvärr blev det ingen bra start ur hemmaperspektiv, när bortalaget tidigt utökade ledningen till 0-2 genom Ida Hallstensson som utnyttjade slarv från Robyn Decker. Helt klart verkade som värmländskorna fått en utskällning i halvtid, för laget kom ut med mer pondus direkt från start och visade att man är ett lag som spelar på en högre nivå än Brage. Ida Hallstensson visade klass och kyla när hon satte 0-3 efter knappa timmen spelad.

Sara Berglund tyckte att man blev hårt straffade på sina misstag.

-När man släpper in ett mål, blir det att man faller där bak. Man får inte det positiva längre, utan tänker fan man har släppt in ett mål.

Med tanke på det täta spelschemat genomförde vi sex byten i matchen.

-Vi hade redan innan matchen sagt att vi ska byta mycket, för det är matchen på lördag mot Enskede som är viktig. Det är den vi ska ha fokus på, säger Fredrik Bengtsson.

Mallbacken kunde spela på resultatet, och sista halvtimmen gick de ner i intensitet, och det blev mest en väntan på slutsignalen för båda lagen. Tremålsskytten Hallstensson visade klass när hon efter ett eget genombrott satte 0-4. En liten tröst var att vi lyckades få in ett tröstmål i 89:e minuten fram till 1-4, genom Sara Berglund.

-Man står lite snett bakom straffpunkten, det kommer alltid returer, och jag hade lite tur, det var bara att vrista in den, säger Berglund.

Sett till Team TG matchen var det ett steg framåt och vi kan ta med oss att vi kan spela jämnt mot ett etablerat elitettanlag.

Nästa match spelas på lördag 10 augusti kl.14:00, när vi möter Enskede IK på Enskede IP .

Text: Per Lindgren

MATCHFAKTA

IK Brage-Mallbackens IF Sunne 1-4 (0-1)
Mål: 0-1 (16) Venera Rexhi, 0-2, 0-3, 0-4 (51, 59, 87) Ida Hallstensson, 1-4 (89) Sara Berglund
Varningar: IKB: – Mallbacken: Alexandra Blom
Domare: Ibrahim Izher, Borlänge. Assisterande domare Clara Östlund, Alva Lokasaari
Publik: 122 (Borlänge Energi Arena).
IK Brage (4-3-3) Olivia Wallner-Tyra Eriksson, Thilda Johansson (Astrid From 66), Robyn Decker (K), Luna Hermansson-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson-Elin Hjälte, Sofia Lissel (Anna Sandin 57), Ella Foberg (Anna-Linh Stenquist Foberg, 79). Ersättare: Elin Björkman (mv).