Skip to content

MATCHDAG DAM: IK Brage – Sollentuna FK

Ny hemmamatch väntar för Bragedamerna som idag, lördag, kl.13:00 tar emot Sollentuna FK på Borlänge Energi Arena.

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: SOLLENTUNA FK
PLATS: Borlänge Energi Arena
MATCHSTART: 13:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Brages Johanna Rundström, tror på en oviss match, där det kan bli små marginaler som till slut avgör.

-Jag hoppas att vi tar med oss den energin vi hade från senaste matchen och ta med den i den här matchen. Jag hoppas vi kan få till vårt presspel. Det är det som funkar bäst för oss. Så klart går vi för vinst. De är ett bra lag så det kan bli en jämn match.

Om vi ser tillbaka på den gångna helgens match mot Luleå fotboll, så blev det vinst med 3-1. Vi stod för en helt okej insats, även om det blev en aning tuffare match än väntat, sett till Luleås tabellplacering långt ner i tabellen.

-Vi var nöjda med matchen, vi hade bra tryck. Vi gick ut och gjorde det vi pratat om innan, att köra på vår höga press och försöka rulla runt. De låg ganska högt med sin backlinje och lag och vi försökte utnyttja det för att komma förbi och bakom dem. 

Nu väntar alltså andra raka hemmamatchen. I maj när lagen möttes blev det 1-1 och Johanna Rundström byttes in i andra halvlek.

-Jag minns att det var en väldigt jämn match. De är ett duktigt lag.

Lördagens motståndare ligger femma i tabellen, vilket är samma placering som SFK nådde 2023. Inför årets säsong var målsättningen att bli bättre än året innan. Med bara fem pinnar upp till andra plats, är målet fullt realistiskt. Laget har flera spelare som kan avgöra matcher. Med sina sju mål är ex-AIK:aren Linnea Wennberg målbäst. Piyatida Somkumpee öste ifjol in mål, men i år har det bara blivit fyra ”baljor”.  Sofia Norrby, som hade en hackig vår, har spelat mer regelbundet i höst och är nu en av de främsta i backlinjen.

I tabellen är det fem poäng upp till Sollentuna på femteplats. Johanna säger att hon ibland kikar hur det ser ut i tabellen.

-Lite koll har man väl. Jag vet att vi ligger jämt med dem (Sollentuna).

Du gör din andra säsong i IK Brage. Vad säger du om din säsong så här långt?

-Jag är nöjd. Jag tycker vi har startat höstsäsongen väldigt bra efter uppehållet. I början var det lite knackigt med spelet och vissa som droppade av och det var lite skador, men nu börjar vi komma tillbaka.
Nu är hennes medverkan på lördag högst osäker, då hon efter Luleåmatchen drog på sig en rejäl förkylning.

– Som det känns nu kommer det inte att bli någon match i helgen, för jag har inte kunnat träna. Jag får prata med (Fredrik) Bengtsson hur det ser ut med folk, jag får nog heja på sidan.

Om du vill tippa ett resultat mot Sollentuna, vad säger du då?

-Jag tror att om man ser från förra matchen, så tror jag det blir jämt. Det känns som att vi har en bra känsla och jag tror att vi vinner med 2-1 och att (Sofia) Lissel och Emma Halvarsson fortsätter att stänka in några mål.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.