Skip to content

Intervjuer efter GIF Sundsvall

Foto: Mats Andersson / BILDBYRÅN / COP 280 / MZ0075

Nyförvärvet från Norrby IF mittbacken Teodor Wålemark fick göra sin andra match från start när Oskar Ågren var indisponibel efter sitt röda kort i förra matchen mot Örgryte.

…om känslan att få med sig en poäng från NP3 Arena:

”Som matchen utspelar sig så är man nöjd med vår prestation och att vi får med oss en pinne härifrån. Vi kände oss närmare tre pinnar, än dem”.

…om sin egen insats, där han vid ett par tillfällen utmanades av GIF Sundsvalls rutinerade anfallare Pontus Engblom, som tidigt i matchen kom till en farlig målchans:

”Det är en snabb forward. Det blev en löpduell, och till slut fick jag ett ben på den, vilket gjorde att det blev hörna, så det vart väl bra till slut”.

…om försvarsspelet i stort: 

”Ganska bra. Vi fick ligga lite lägre efter det tidiga röda kortet. Om man håller nollan får man vara nöjd, speciellt med en man mindre”.

…om att spela i mittförsvaret tillsammans med Alexander Zetterström:

”Han är en grym lagspelare och hjälper mig hela tiden med snacket. Idag tycker jag det fungerade väldigt bra”.

…om hur han upplevde hemmalagets anfallsspel, där Sundsvall inte kom inte till så många avslut på mål:

”Vi fick lägga oss lite lägre, och de hade kanske lite mer bollinnehav än oss. Men de skapade inte några riktigt klara målchanser. Jag tycker vi hade fler klara målchanser än vad de hade till slut. Det är väldigt bra”. 

…om hur han upplevde att spela inför många åskådare:

”Man märker att det blir lite annan inramning än när det inte är så mycket folk. Det är bara roligt. Men när man spelar tänker man inte på det ”.

…om hur han upplevt sina två första matcher i Bragetröjan:

”Första matchen är vi väl inte så nöjda med resultatet med 0-3 hemma mot Helsingborg. För egen del känner man väl att prestationen där var okej. Idag kanske jag gör mitt jobb lite mer och hjälper till att hålla nollan för laget. Jag tycker det känns bra”.

…om att ta steget från division 1 med Norrby till Superettan och IK Brage:

”Det har varit ett stort steg. Norrby är en seriös division 1-förening om man säger så, men Brage är ju ett topplag i Superettan”.

…om hur det är att komma igång efter det två veckor långa landslagsuppehållet:

”Inte så svårt. Vi har tränat bra, alla var väldigt taggade och sugna på att spela match idag”.

…om Utsikten i nästa omgång som han har en del kopplingar till:

”Jag kommer ju från Göteborg, känner en del spelare. Mittbacken Lagerlund (Sebastian) har jag lite koll på. Det är ett tufft gäng som spelar fysisk fotboll, så vi måste vara redo”.

Anfallaren Amar Mushin fick dra ett stort lass, sedan han fick spela ensam på topp efter Camões utvisning i början av matchen.

…om han efter det oavgjorda resultatet tycker poängen är en vunnen, eller två förlorade:

”Med tanke på hur det såg ut med att vi fick ett rött kort så tycker jag det är ganska positivt. Vi gör en jättebra insats, en riktigt krigarinsats. Vi har en massa lägen att göra mål på, en massa skott. Vi gör problem för dem, så det är positivt. Sedan såklart vill man alltid vinna, men nu får man ta det som det kommer. Vi ligger fortfarande bra till däruppe, det är bara fortsätta”.

…om hur det var att ställa om och få spela ensam på topp efter Ieltsin Camões utvisning:

”Det klart det är en omställning, och klart man vill spela med honom. Men man får göra det bästa av situationen, sedan tycker jag vi spelar bra med mig ensam på topp. Vi löser det till fina situationer”.

…om hur man på planen hinner snacka ihop sig hur man ska spela med en man mindre:

”Vi sa direkt att det här spelar ingen roll. Vi ska fortsätta göra vår grej, och gå för vinst. Jag tycker vi gjorde det och visade bra tendenser”.

…vad han är mest nöjd över med spelet, där avsluten på mål var 4-1 i Bragefavör:

”Att vi kunde ställa om så snabbt efter det röda kortet, och att vi kunde skapa så många chanser. Jag hade många skott på, Chris (Redenstrand) en bra chans, en nick i ribban (Zetterström). Det är många positiva saker att ta med oss. Defensivt var vi jättesolida, med tanke på att de var en man mer. Jag tror de har ett skott på mål.   

…om sin egna insats där han kom till flera på lägen:

”Jag kände mig het idag och hade några skott. Även fast man inte gör mål, kan man känna sig bra. Det är positivt. Målen kommer att komma, med tanke på att vi spelar så här bra. Jag tycker också vi ska ha en straff, både i första och i andra där det är en hands. Det är lite olyckligt.”

…om ni gick för seger eller oavgjort efter utvisningen:

”Seger. Vi sa att vi skulle fortsätta med vår gameplan, fortsätta köra”.

…om att på onsdag få möta sitt tidigare lag Utsiktens BK:

”Jag spelade där 2019, och känner några där. Det ska bli kul att möta dem, nu är vi också revanschsugna. Med tanke på en bra prestation idag, så går vi in och kommer köra järnet”.

…om vilket typ av Utsikten vi har att vänta oss på onsdag:

”De är väldigt tunga och hårda. De går in och är köttiga av sig, vi får akta oss för det. Vi får fortsätta med vårt spel så kan vi skada dem”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.