Bergendahl efter dagens kryss

240918 ik brage utsikten foto henrik hansson

Det blev 0-0 mot Utsikten, där vi trots flera chanser göra mål, inte lyckades med målskyttet. Innan matchen hade vi 4 timmar och 48 minuter utan mål. Nu kan vi lägga till 90 minuter till detta faktum, och fem matcher utan vinst.

William Bergendahl om laginsatsen:

”Den är bra. vi går ut för att vinna matchen och gör många av de delar som krävs för att vinna en fotbollsmatch. Vi försvarar oss bra och släpper till få chanser. Vinner bollen högt. Spelar igenom dem, kommer till chanser i öppet spel och fasta. Sedan gör vi inte mål.

…om anfallsspelet:

”I stora delar är det bra i olika delar hur vi anfaller på fasta situationer, hur vi kontrar och några gånger spelar genom boxen. Men den vill inte dit idag, och (att göra mål) det är en del av anfallsspelet, den viktigaste delen”.

…om hur det funkade utan IeIstin på topp:

”Vi fick inte göra om, men det blir en annan profil. Johan fick chansen i  rollen som IeItsin spelar, och han gör lite andra grejer, i kombinationsspel och lite mer bakom. Han gör en bra match och kommer till bra lägen.

…vad krävs för att börja vinna matcher:

”Vi måste fortsätta med precis allting vi gör i den här matchen, och sedan addera effektivitet på våra chanser. Det är ganska enkelt att analysera”.

…om man kan vara lite nöjd med en hållen nolla för andra raka matchen, och en pinne:

”Smönöjd är det ingen som är”.

…om att Jacob Stensson byttes in i 81:a minuten:

”Der var efter behov vi bytte in han. Vi trodde han hade femton minuter i benen, och att han var redo för det fysiskt. Vi kände att vi behövde honom och peta in all energi som vi någonsin kunde få slutet av matchen. Kul att se honom tillbaka”.