Skip to content

Bergendahl efter Gefle

Foto: Aron Broman

Tränaren William Bergendahl var besviken, men som vanligt samlad efter matchen på Gavlevallen.

…om 2-1 förlusten mot Gefle:

”Jättetråkigt resultat. Första halvtimmen av matchen är inte prestationen där för oss. De gör två mål på fasta situationer, det är inte tillräckligt bra. 1-0 målet får han en bra träff på från 20 meter, och andra en nick från ganska nära håll, och då är det uppförsbacke. Sedan tar vi över och spelar bra, gör ett mål, men borde göra fler. Vi försöker forcera på slutet, får inte jätteheta chanser”.

…om största orsaken att det inte blir vinst:

”Det är två saker. Släpper man in två mål, och hamnar i tvåmålsunderläge, så är det alltid vårt vinna. Vi borde försvara oss på hörnorna på ett bättre sätt. Därifrån skapar vi mer än att vi ska bara göra ett mål. Vi skjuter 20 skott och gör man mål på var tjugonde är det svårt och göra mängder av mål.”

…om Gefle agerade som förväntat:

”Ja de gjorde de. De är ett lag i botten som är desperata efter poäng. De kommer ut med energi som förväntat, hela den biten och vi matchar inte upp det. Det är för dåligt”.

…7 poäng till kval i en haltande tabell, är det kört nu?

”Vi behöver inte fundera på det överhuvudtaget. Vi behöver göra vårat, samla kraft och göra det bättre nästa gång”.

…om hur bytena föll ut:

”Vi ville få mer tryck, få in mer energi, vi får inte ut supermycket. Ferhan (Abic) behöver en chans eller två för att visa vad han kan. Det var okej, men vi får ingen supereffekt”.

…hur pass besviken är du efter förlusten:

”Jag är lika besviken som de andra gångerna när vi mött lag som vi ska kunna vinna mot, och inte gör det helt enkelt. Det har varit för många gånger för att vi ska kalla oss ett topplag”.

…om det kommande landslaguppehållet:

”Nu kommer vi en ledig stund, samla oss, och sedan träna hårt. Det finns bara ett sätt bli bättre i fotboll, och det är att vara ute på träningsplan”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.