Skip to content

MATCHDAG: IK Brage – Bergnäsets AIK

Idag, söndag, väntar hemmamatch för IK Brages damer, när man möter nykomlingen Bergnäsets AIK. Bragebossen Fredrik Bengtsson är väldigt tillfreds över lagets förberedelser.

Division 1

MATCHDAG: sönDAG
VI MÖTER: Bergnäsets AIK
PLATS: Borlänge Energi Arena
MATCHSTART: 12:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

-De har varit mycket bra skulle jag säga. Trots det tråkiga vädret med ösregn och att vi inte har något att spela för, så hade vi i torsdags en av de bättre träningarna i år. Väldigt kul att se att energin finns där. Jag vill också poängtera att i matchen mot Heffnersklubban hade vi också bra energi, trots att vi är där vi är (i tabellen).

Brage har som det verkar hittat formen i slutskedet av säsongen, och har nu möjligheten att ta fjärde raka vinsten.

Vad förväntar du dig av laget på söndag?

-En lika fullödig insats som förra helgen. Att när vi ändå sätter på oss grejerna, så är vi där och tävlar på riktigt. Oavsett hur, när och var på säsongen.

-Jag tycker jag ser det på träning, när vi spelar match på träning, så går alla ”all in” för att vinna, och den attityden gillar jag. När vi tävlar, då tävlar vi.

Målsättningen inför säsongen var för Bergnäsets del att hamna i mitten av tabellen. Men som säsongen har utvecklat sig får man sikta på att hänga kvar.

Den stora profilen i norrbottenslaget är lagkaptenen Ebba Boudin som kan spela på de flesta positioner i laget. Mittfältarna Felicia Karlsson och Terese Nilsson är också två spelare som förtjänar ett extra omdöme.

Med tre omgångar kvar ligger laget ovanför strecket, tre poäng före Luleå.

Klyschan att motivation slår klass, vill Fredrik Bengtsson vifta bort, och hoppas istället att tjejerna fortsätter spinna vidare på lagets fina form.

-Jag vill ändå se att vi avslutar den här serien på bästa möjliga sätt. Att vi fortsätter utveckla vårt fina spel. Senast hittade vi tillbaka till vår identitet, där vi flyttade bollen bra och visade att vi vill ha mycket boll. Jag hoppas vi kan jobba med spelvändningar och trötta ut dem. Jag hoppas det ska vara samma typ av go och energi som sist i laget.

I lagens tidigare möte vann IKB med 2-1 på bortaplan. Vi var illa ute men lyckades till sist resa hem med tre poäng.

-Jag minns att det var en match som var precis innan uppehållet. Vi mötte ett ganska tufft Bergnäset där vi verkligen fick jobba för det. Det tog 95 minuter innan vi lyckades vända. Det är 0-0 i paus, och de tar ledningen med 1-0 när det är 30-35 minuter kvar. Sedan lyckades vi göra 1-1 på en frispark av (Emma) Halvarsson. Sedan i slutminuterna fick Ella Foberg komma in efter sin knäskada, och lyckas göra mål och vi vinner med 2-1. Det är ett bra lag som jobbar hårt och är strukturerat. Det ser man i senaste matchen där Team TG vill sätta spiken i kistan och för att vinna och klara sitt kontrakt upp i Elitettan. De vann med 1-0, men fick kämpa mot ett Bergnäset som stretade ihop.

Matchen har en udda starttid, då den börjar redan kl 12.00.

-Man får ta en stärkt frukost så att man orkar. Med respekt för motståndet, som ska åka de här milen, så är det rätt att starta matchen klockan tolv, säger Fredrik Bengtsson.

Moa Hansson och Hanna Torstensson är skadade och missar matchen.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.