Skip to content

MATCHDAG DAM: Själevads IK – IK Brage

Idag, lördag, ställs damerna mot Själevads IK på Skyttis IP.

DIVISION 1

MATCHDAG: lÖRDAG
VI MÖTER: Själevads IK
PLATS: SKyttis
MATCHSTART: 14:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

I den näst sista omgången i Division 1 Norra på lördag, ställs IKB mot nästjumbon Själevads IK på Skyttis IP i Örnsköldsvik. Bragetränaren Fredrik Bengtsson delger sig sina tankar inför matchen.

-Jag hoppas att vi fortfarande har fokus på att göra en bra avslutning de kommande två matcherna. Förhoppningen är att vi kan fortsätta att vi gjort det bra spelmässigt, och försöka göra saker som vi pratat om.

Med fem vinster på de sex senaste matcherna, är grönvitt ett av de formstarkaste lagen i serien.

Vad är förklaring till att det gått som tåget resultatmässigt?

-En väldigt bra fråga. Jag vill nog säga att man har stämplat in varje vecka och gjort det hårda jobbet, då kommer också bra prestationer sista raden till helgen, kan man säga. 

Något som lyft laget, är den energi som tjejerna visar på träningarna. Till det ska vi plussa på den fina sammanhållningen, som finns i gänget.

-Trots att det är oktober och kallt så har de hängt i denna vecka, det måste man ge dem en eloge för. Jag tycker vi mår ganska bra. Vi pushar varandra och förstärker bra aktioner. Vi hjälper varandra både på och utanför linjerna. Det är en bidragande orsak att det gått bra, vi har fokuserat på sådana saker, att vi peppar varandra, och förstärka positiva saker hela tiden. Vi ska finnas för varandra både utanför och på linjen.

Laget kommer att samlas vid 6-tiden lördag morgon för att bussas upp till Ö-vik.

-Vi åker samma dag för att det ska sparas lite pengar. Det blir sista E4-trippen för det här året. Det blir en heldag i buss tillsammans men det är vi vana vid, och tycker om, säger Bragebossen.

Med lite flyt resultatmässigt kan Brage som bäst sluta fyra i tabellen. För Själevad är matchen vinna eller försvinna. Med fem pinnar upp till säker mark, måste laget ta tre poäng på lördag. Före säsongen hade laget enligt tränaren Jerry Carlström målsättningen att hänga kvar, vilket alltså ser ut att bli svårt att klara av. Ett tungt tapp inför säsongen var att lagets bästa målskytt i fjol, Moa Våglund (19 mål), som gick till Team TG FF. Ett par spelare som sticker ut i laget är nyförvärven från Umeå IK F17, mittfältarna Nellie Moström och Meja Magnusson. I ett annars ungt och oerfaret lag är 36-åriga försvararen Angelika Östberg en viktig kugge. Bengtsson tycker att Själevad har gjort en bra säsong, även om det ser ut att bli tvåan nästa år, för laget från Västernorrland.

-Jag tycker att de har hängt med i matcherna hela tiden. De har fem poäng upp och de måste vinna, och vi har chans att kunna spela ur dem, ursäkta uttrycket. Det gör att de kommer vara extra taggade och gå för det, då det är sista chansen. De har inget att förlora och allt att vinna. Jag hoppas vi kan vara avslappnade och fokusera på vårt, som vi brukar vara bra på och framförallt ta steg på sedan förra matchen som vi visat klipp på, och ta med oss till nästa match.

En del skavanker och sjukdomar gör att det finns osäkerhet hur truppen kommer se ut. Tyra Eriksson har varit sjuk. Ella Foberg har kört rehab efter att ha klivit av i paus senast mot Bergnäset. Definitivt kommer Hanna Torstensson (skadad) och Anna Linh Stenqvist Foberg (tränarutbildning) inte att vara uttagningsbara.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.